icon

Ako získať viac zákazníkov pre upratovaciu firmu?

zuzicka1451
15. apr 2025

Ahojte . Prosím Vás o radu . Otvorila som si upratovaciu firmu ,ceny mám stred . Mám za sebou nejaké tepovanie aj upratovanie . Inzeráty na sociálnych sieťach mám, aj sa mi ozvú ,vypytajú si cenník, dohodneme si dátum a čas ,a tam veľa objednávok končí. Čo stým? Samozrejme dávam aj zľavy. Robotu si robím poriadne,lebo tých pár si ma zavolá znova. Za každú radu ďakujem ❤️

tenerifka
15. apr 2025

@zuzicka1451 ak budes dobra, tych par to povie zasa par svojim znamym a tvoja klientela sa postupne rozsiri. Ja si tiez nedam hocikoho vstupit do domu, ale napr. pani, ktora upratuje dlhe roky u mojho suseda zubara ma plno a neberie dalsie domy. Takze len praca, diskretnost, trpezlivost a ono to postupne pride

zuzicka1451
autor
15. apr 2025

@tenerifka snáď to tak bude ,ďakujem za podporu .❤️

suszanka
15. apr 2025

Myslim ze rozumna cena je rozhodujuca

zuzicka1451
autor
15. apr 2025

@suszanka no neviem ceny nemám vysoké, napr. gauč Lkovy tepujem za 35e ,trojmiestny 30e ,stoličku 3-5e /kus,koberec mam 2e/m² ,auto jedno sedadlo 10e/ks... umytie okná 10e,Balkónové 15e ..A upratovanie mám 9e/hodina. Práveže kde som bola mi povedala, že ceny mám super. Robila som si prieskum ,čo sa týka cien.

viestta
15. apr 2025

Mozno by nebolo od veci hadzat do schranok "vizitky".

suszanka
15. apr 2025

Presne ,kolko starych ludi potrebuje upratat dom.

iwesska
15. apr 2025

Viac aktivneho marketingu v okoli,ako bolo spomenute,urobit propagacny letak - do schranok,inzerovat nielen na FB ale aj na Bazosi, Marketplace, uplne najlepsie mat vlastny web, spustit reklamy na Googli,aby si ta ludia nasli. Ak firma nie je na Googli je to dost problem. Darmo si dobra,mas dobre ceny,ked o tebe nikto nevie. Alebo este mozes nic nerobit a cakat,kym si ludia medzi sebou daju referencie,ale ak si nova,tak ta predbehnu firmy,kt.su na Googli,ale aj to je cesta🤷‍♀️

nikaeli
15. apr 2025

@zuzicka1451 požiadaj ľudí, u ktorých si už bola o recenziu - to by mohlo pomôcť. Je vás v okolí viac, čo tepujete?

@suszanka pre dôchodcu je to podľa mňa finačne náročné - keď si predstavím dom mojich rodičov, za umytie okien by dali vyše 200€.. a keď sa tak nad tým zamyslím, okná v mojom byte by vyšli 75€. A to je podľa mňa (za max 2 hodiny práce) dosť..

bielasovicka
15. apr 2025

@zuzicka1451 10 eur 1 okno? Fú, no ja by som už mohla byť milionárka keby by platili za moje upratovanie v 3 izb. byte za tých skoro 40 rokov co tu bývam 🤣🤣

zuzicka1451
autor
15. apr 2025

@nikaeli k tým oknám ,ja to mam tak ,že keď má okno v jednej miestnosti napr.3.table skla beriem to ako jedno okno .A ,čo sa týka dôchodcov oni majú u mňa zľavy, beriem ohľad na to,že majú len dôchodky a nevedia si privyrobiť. A tiež som starostovi ponúkla ak máme v obci dôchodcov a nevladnuch ľudí, tak nech vyberie a pôjdem im v rámci pomoci umyť okná alebo vytepovať bez nároku na odmenu.

zuzicka1451
autor
15. apr 2025

@viestta toto skúsim ,to ma nenapadlo

zuzicka1451
autor
15. apr 2025

@iwesska reklama mi bežala ,hlavne na fb platená, len sa mi kôli tomu pokúsili ukradnúť účet, tak som to zrušila . Ten web ale skúsim.

zuzicka1451
autor
15. apr 2025

@bielasovicka na 3 izbovom byte vyndu okná cca 50e. A to umývam žalúzie, rámy, skla ,parapety . A napr. ja doma si okná umývam 3x za rok a stačí to .

bielasovicka
16. apr 2025

@zuzicka1451 keď som bola mladšia, tak som každú sobotu robila veľké upratovanie, škoda, že mi zato neplatili🤣, teraz ma to už ale nebaví, takže upratujem len keď musim🤣.

bielasovicka
16. apr 2025

@zuzicka1451 ináč tie schránky by si mohla skúsiť. Najmä tam co sú po blízku tebe. Možno by niekto aj prijal takú pomoc, najmä dochodci co už malo vladzu.

zuzicka1451
autor
16. apr 2025

@bielasovicka a to ste každú sobotu umývala okná 🙈 ? Ja väčšinou idem keď má niekto napr.zlomenú nohu ,alebo je po operacii upratvovať ,alebo je veľmi pracovné vyťažený. A doma ,tam mi tiež nikto za to neplatí. 😅

zuzicka1451
autor
16. apr 2025

@bielasovicka tie schránky skúsim, aj do rozhlasu si dám vyhlásiť . 🙂

bielasovicka
16. apr 2025

@zuzicka1451 no hej, skoro každú. To som vtedy mala asi nejakú úchylku na okná 😁.

procrastique
16. apr 2025

Nezostáva ti nič iné len robiť poriadne svoju prácu a ono sa to "rozhodí" aj do okolia slovným podaním.
Zbytočne by som si našla letáčik v schránke, platenú reklamu na fb.

Do domu si nepustím nikoho na základe reklamy. Pustím ho tam na základe pozitívnej recenzie od niekoho o kom viem, že má rád poriadok a on mi niekoho odporučí. Inak nie.

misanthropicdann
16. apr 2025

@zuzicka1451 zaplať si reklamu do miestnych novín. Tie väčšinou čítajú dôchodcovia odtiaľ ti môže par zákaziek prísť. Kontaktuj majiteľov AirBnb ti stále potrebujú upratovať po odubytovaní, tam môžeš získať stabilné pravidelne zákazky.

Toto je podnikanie vychádzajúce v drvivej väčšine z referencii a dlhodobejších spoluprác.

zuzubb007
16. apr 2025

No ono nemáš to až tak ako zvýšiť, aby si mala ľudí, ja som napríklad typ človek, ze ani zadarmo by som si nepustila cudzieho upratovať, proste by som to nezniesla, a je plno ľudí takýchto, a kto si nevie upratať doma tak buď robí 18 hodín denne alebo je lenivý, nehovorím, že keď je dakdo chorý, to je normálne, že potrebuje pomoc ale v bežnom živote nevidím dôvod, skôr firmy a vchody možno upratovať

zuzicka1451
autor
16. apr 2025

@misanthropicdann toto je super nápad. Ďakujem ,určite vyskúšam.

zuzicka1451
autor
16. apr 2025

Ďakujem za rady a tipy ❤️,určite poskúšam,čo mi radíte. Ono mňa si ľudia aj volajú znova ,tam kde som už bola . Aj sa mi ozvú,na odporúčanie . Ale napríklad také tepovanie ,no nebudú si dávať tepovať mesačne sedačku. A v podstate ja som na samom začiatku , a mám celkom slušnú konkurenciu ,a kopu žien to robí len príležitostne, a len tak,ale toto ja neriešim. Nech si každý robí ako uzná za vhodné. Ja chcem kľudne spávať. Snáď sa to rozbehne. Mám nejaké zákazky, ale máličko a hlavne teda na júl a august . Len naozaj chcem niečo pravidelne ..A tie vchody v činžakoch ,vôbec netuším ako si získať .

misanthropicdann
16. apr 2025

@zuzicka1451 vchody v bytovkách získaš tak ze napíšeš miestnym správam bytov.

Určite ich budete mat v okolí niekoľko. Kontaktuj ich mailom ze ponúkaš upratovanie vchodov (cenu by som neuvádzal nakoľko počet poschodí je rozličný v bytovkách) nech to navrhnú v najbližšej schôdzi vlastníkov.
My sme si tiež takto vybrali a zazmluvnili jednu pani. Sama sa ponúkla našej správe bytov, na najbližšej schôdzi nám to z bytovej správy ponúkol ci nechceme 1x týždenne v takejto sume a zobrali sme. O danú hodnotu nám navýšili poplatok a pani si vystavuje každý mesiac faktúru za službu.
V okolí je asi 8 bytových domov (prízemie +2 poschodia) , za každý berie nejak 70-90€. Pekný zárobok za pár hodín do mesiaca

zuzicka1451
autor
17. apr 2025

@misanthropicdann veľmi pekne ďakujem .🙂