icon

Ako zlepšiť pracovné podmienky v potravinách?

domininka
12. nov 2024

Dobry den,
moja mama robi cely zivot v Coop Jednota.
No tie podmienky su des a stale sa to zhorsuje mam pocit. Aktualne robia 12 dni vkuse a potom maju dva dni volno (vikend), potom znova 12 dni. Na to uz niekto poslal kontrolu, dostali pokutu a riesia to, co dalej s rozpisom zmien. Je ich tam malo, nevychadza im to aby splnali vsetky podmienky zo zakonnika prace a ja sa ani necudujem, ze veduca to nevie sama nastavit. Podla mna by to mali mat urcene z podniku, ako maju robit, ved to je hotova kombinatorika.
Oni im daju nadobudnut pocit, ze to je porad ich podnik, kedze su tam od predavaciek, cez sbskarky, upratovacky, personalistky. A potom chodia do roboty chore, ledva chodia, lebo maju taky pocit zodpovednosti — prave naopak, ako by to malo byt, ked si zamestnanec, tak si nahraditelny, to vobec neplati. Nedajboze niekto vypadne na PN, tak si nemozu brat dovolenky, ktore nestihaju cerpat.
Uplna otrocina, mam pocit, ze ani nezije len pracuje.
To ma este 10 rokov do dochodku a nemozem sa na to pozerat. Nehovoriac o tom, ze je ta robota narocna.
Pisem len pre info, ake su vase skusenosti? Je to vsade takto? Mate skusenosti s inymi obchodmi, kde su fakt lepsie podmienky pre zamestnancov?

deti95060810
12. nov 2024

pozri aj podobné diskusie - hneď vpravo...

vanilkovazmrzka
12. nov 2024

V mieste jej bydliska nie je ziaden dalsi obchod do ktoreho by mohla ist pracovat?

stanulienkat
12. nov 2024

10 rokov je vela, aby sa znicila. A za taky plat.

hederamonstera
12. nov 2024

Nerozumiem ako je to mozne, robila som roky v obchodoch ale toto som si nikde ako veduca (ktora zostavovala aj dochadzku) dovolit. Ked som sa pomylila, tie zenske ma porad zmasakrovali😂 co na to ta veduca? Co znamena 12 dni po sebe? To ako 8 hodin denne? Neverim tomu

mell27
12. nov 2024

@domininka ešte buď rada, že má vôbec robotu. Môjho otca prepustili, má dva roky pred dôchodkom, stále sa chodí pýtať, posiela životopisy. Nikde ho už nechcú zobrať. Už je pol roka doma ...

domininka
autor
12. nov 2024

@hederamonstera samozrejme, ze maju nezhody kvoli tomu… 12 dni vkuse znamena 5 dni tyzden 8 hod, potom vikend 6 hod a 4 hod a zase tyzden 8 hod.

1andrea111
12. nov 2024

@domininka tak znovu poslať kontrolu a sťažnosť poslať vyššie

rozculena
12. nov 2024

@domininka a má to aspoň zaplatené ako nadčas?

tiika
13. nov 2024

@domininka v prvom rade je to o chýbajúcom personálne; pokial nezdvihnú mzdu asi sa im nepodarí tam niekoho zohnať. Pokial áno, tak takého s ktorym nebudú pravdepodobne spokojní alebo to bude len prechodna stanica a onedlho odíde.