Ako zrušiť darčeky v práci k narodeninám?
Ahojte, sme malý kolektív - 8 ľudí. Na narodeniny a meniny, od kedy som nastúpila sa dávali malé darčeky. Z pôvodných zamestnancov som zostala už len ja. Všetci kolegovia sú už noví a za posledných 5 rokov hodnota darov celkom narástla.
Oproti nim mám dobrý plat a nerobí mi problém, že im kúpim nejaké veci cca do 30€. Ale viem, že niektoré šetria na hypotéku alebo majú deti a je mi blbé, že mi dávajú také darčeky. Už minule som im vravela - v polosrande, že nech mi nič nakupujú a ak niečo veľmi chcú, nech mi kúpia jednu spoločnú Milku. Skončilo to 7 fľašami vína, sviečkami, maskami na tvár, čokoládami a podobne. Onedlho budem mať narodky a chcela by som im priamo povedať, že si nič naozaj neprosím a nech si tie peniažky šetria na niečo čo potrebujú.
Pohostenie samozrejme donesiem. Ako by ste to odkomunikovali Vy? Ďakujem!
Sme podobny kolektív a presne toto sme vyriesili tak, ze davame oslavencovi spolocny darcek na ktory sa poskladame po +- 3€, kazdeho by to vyslo rocne na 20eur, to by sa nedalo?
povedať aby nekupovali vôbec nič, vysvetliť
u nás jedna baba proste narovinu povedala že nemá na skladanie , mala hypoteku vtedy , určity čas si kupovala len taká malá skupinka a časom to prestalo úplne , ale my sme sa skladali tak okolo 20 € vždy na hlavu
My sme 13 členny kolektív a keď ma niekto sviatok skladame sa po 1e 2e
Presne tak ako si to tu napísala.
Baby rozumiem uolne, ze každý ma dosť svojich výdavkov. Prestanme si kupovať dary za 30e, ved 8x rocne je 240e a tak predstavte, ci by ste si za to reálne priali pre seba, deti atd. Môžme sa dohodnúť, že dá každá 2e a kuoi sa čokoláda trebars nejaká lepšia alebo aj dve🙂.
My sme kolektív 15 ľudí a na narodeniny a meniny si kupujeme čokolády, tofife, mercy a pod. . Keď ma niekto okrúhle tak sa skladáme po 10 € a kúpime spoločný dar.
My sme si davali takto darceky s par kolegynami a proste to prestalo. Raz niekto nedal a uz sa to potom nedavalo. Ale urcite by som sa neskladala tolkym ludom po 20-30 EUR. Teraz mal u nas kolega 40, tak sme sa poskladali po 10 EUR a dostal voucher. Ja som rovno povedala tej, co zbierala, ze dam max. 10 EUR, nie preto, ze by som nemala, ale nic z toho a viem, ze na mna sa nevysklada nikto, ked budem mat okruhe narodeniny. Lebo on ani oslavu nespravil ani nic, povedal nam dakujem a tym to koncilo.
ja som našťastie nikdy nepracovala v kolektíve kde sa dávali darčeky, ani nejaké oslavy v práci sa tiež našťastie nerobili. nemám to rada. a možno sa aj robia ale mňa nevolajú, aj to je možné 😂😂
ja som to to neznasala, chvalabohu, ze uz tomu koniec...ja som na rovinu povedala ze si to nezelam a prestala som sa aj skladat
My sa skladame po 5 - 6 eur, dar za 50 eur vzdy vyberieme. Nie je to likvidacne a za 50 eur sa uz da spravit radost. Ale mame sa v praci radi a radi vymyslame, co komu kupime. Meniny vzdy len 5-6 eurove vino ci bonbonieru.
Myslim, ze gro problemu je vtom kto v akej hodnote da darcek..raz da niekto za 10€ tak si ostatny povedia,ze nemozu ostat pozadu a daju tiez za aspon 10€,,dalsi krat sa obdarovany revansuje a prihodi a uz je to 15€..20€...a tak dalej,, kup aj ty kolegom k sviatku iba cokoladu,kavu, a dokaz im, ze to mysluis vazne a ze sa nemusia predbiehat,,pre mna osobne by bolo tiez likvidacne neustale sa obdarovavat,nemam to rada..cokoladka ok, alebo malickost, ale vrazat do toho..to nie
@dadis s tým by som bola OK. Aj som to raz skúšala, že sa vyskladajme. A nakoniec sa to znova vrátilo ku klasike. Od každého víno, sladké a nejaká kozmetika a sviečka.
Už mám plnú krabicu darov, ktoré ani nemám komu posunúť ďalej. :/
pošli mne

Dievcata, viem, ze spekulujete co mi kupit na narodeniny, ale mam taky navrh prestanme si tie darceky kupovat. Staci ak si spolu sadneme, pokecame, daco zobneme. Nemyslim to nijak zle, ale myslim si, ze kazdy ma kde minat peniaze