Ako zvládať 12-hodinové zmeny?
Zienky, tie ktore pracujete 12 hodin a este pri tom 12 hodin stojite ako to zvladate? Da sa vydrzat 12 hodin na nohach? Dostala sa mi moznost takej prace, len neviem, ci by som to zvladla, niekedy mam pocit, ze uz po hodine ma bolia nohy, ked robim okolo domacnosti?
závisí čo,
ja som pracovala za pásom v pekárni=fyzicky náročné, teplo,vlhko..bol to brutál,ale bola som mladá, teraz by som o 23:00 zívala ako hroch a robila skôr nič ako výkony=úkolová mzda
potom som robila aj nočné=administratívu v sklade a to sa dalo, lebo nie vždy prišli s tovarom o povedzme 1:00 ráno, väčšinou už do 20.00 všetko prišlo a sa evidovalo, rozdeľovalo, balilo, vykazovali sa straty, rátali balíky, kontrolovali balíky, prekladali na palety, vyhotovovali sa dodacie listy, preberali súpisy...to som robila pomaly, keď som pobehala sklad a nahadzovala do PC a sadla som si bolo OK a bolo čas ísť domov, mala som aj takú prácu, kde som vyslovene piekla pečivo a bola vyše 12h na nohách a dalo sa, lebo som sa prechádzala popri tom, nebol stress, tlak,že musím všetko rýchlo urobiť=pec nepoženieš aby piekla rýchlejšie..ale ak by som mala stáť za pásom a kontrolovať dookola tú istú položku vizuálne a baliť to do krabíc=to by som zaspala ISTO, monotónna práca je brutál a nemala by sa robiť 12h aj 8 JE MOC podľa mňa, ale zasa máš prestávky, tak si vieš sadnúť, vyvetrať sa vonku, poprechádzať sa, pokecať s kolegami a nemyslieť na to, že aká je to hrozná robota
Od toho sa robia aj tie zdravotne testy pred nastupom do prace, ale vies co tiez som tak robila a ked som mala toho dost, tak som si nasla nejake miesto na ponatahovanie alebo oddych. Alebo som odbehla na wcko na chvilku 😀 a zas v ramci prestavok si tiez mozem oddychnut.
Stat na jednom mieste 12 hodín nie je reálne ani prijemne. No robila som čašníčku 15-17 hodín denne a je to rozdiel keď chodíš, sem tam si sadnes.. tak to sa zvládnuť dá
Pravdaze sa to da. Velmi vela ludi takto pracuje, ani by si neverila 😉 Vsetko sa da, ked sa chce. A niektori ani vlastne nemaju na vyber. Zvyknes si.
Da sa ale zalezi od tvojho zdrav. stavu zbytocne ti tu X zien napise, ze sa to da ked tebe to zdravotny stav jednoducho neumozni a budes ani nie v polovici "odpadavat".
Ja robím opatrovateľku 12. hodín denne. Je to únavné ale dá sa to zvládnuť. Som veľmi unavená keď prídem z práce. Ja robím od 6:30 ráno po 18:30.
Mám tri prestávky okrem toho robím bez prestávky.
akoze dalo, ale strasne je dlhy taky den a len v podstate sa chodis domov vyspat, vyskusaj, uvidis, nie je to pre kazdeho
Robila som 12, mala som dve polhodinove pauzy. Už nikdy viac, išla som prísť o nohy, kríze. Ja som rada, že to už nerobím
Treba cvicit aby si mala pevny chrbat a core a dobre drzanie tela a vydrzis v pohode byt dlho na nohach
Samozrejme, že sa dá zvládnuť. Aj keď nohy ma boleli rovnako ako na začiatku tak aj po rokoch .Hlavne v práci v stoji.
@adeladulova Áno to súhlasím. Mňa nikdy tak neboleli nohy keď som mala prácu v pohybe ako keď prácu v stoji 12 hodín bez pohybu. A keď dve po sebe tak som po nočnej dakedy nevedela ani chodiť do večera. A nenormálne kŕče.

Jasne že sa to dá zvládnuť.