icon

Ako zvládať stres pri nástupe do novej práce?

30. aug 2025

Dievcata ako to vy zvladate ked idete do novej prace. Nespim, myslienky sa mi tocia v hlave, hlavne ze neviem co ma caka, ze to neovladam. Idem do skolstva ucit , mam pridelenu uvadzajucu ucitelku, mozem s nou robit vsetko aj pripravy, ked nieco neviem, stale ju otravovat? Musim mi pomahat? Viem, ze je za to platena ale do akej miery. Mam chut odtial utiect. Prepacte, ale je mi tazko🫩

zuzikak
30. aug 2025

ved to mas vyborne, ze mas pridelenu uvadzajucu ucitelku. Este si neucila ? Tak v tom pripade sa pytaj - vela sa pytaj. Kazdy inteligentny clovek ti povie, ze radsej sa pytat ako neskor robit chyby, ktorym sa dalo vyvarovat. ( i ked aj na tych sa clovek uci). Je to pre teba nova skusenost a preto ziadna hlupa otazka neexistuje. Nezabudaj, ze o par mesiacov uz budes len spominat na to ako si zacianala ako ti bolo tazko. Vsetky zaciatky su tazke. Ale nestresuj sa tolko lebo si len ublizujes a zbytocne si zvihas tlak, zlc a kortizol v tele. Nic sa neboj a nikam neutekaj. Rozdychaj to a povedz si, ze je to len prekrocenie tvojej konfortnej zony. Vela ti to ta - nauci ta to. Budes mat skusenost. Naviac mas minimalne 3 mesiace skusobnu dobu takze co sa ti moze stat najhorsie ? Oni to budu mat tazsie, kedze ta prijali tak silno dufaju, ze neodides lebo im by to sposobilo problemy. Vzdy si povedz - co najhorsie sa moze stat take aby si to nezvladla a nesla dalej ? Pred ziakmi sa predsa nepokakas. 🙂

autor
30. aug 2025
@zuzikak

ved to mas vyborne, ze mas pridelenu uvadzajucu ucitelku. Este si neucila ? Tak v tom pripade sa pytaj - vela sa pytaj. Kazdy inteligentny clovek ti povie, ze radsej sa pytat ako neskor robit chyby, ktorym sa dalo vyvarovat. ( i ked aj na tych sa clovek uci). Je to pre teba nova skusenost a preto ziadna hlupa otazka neexistuje. Nezabudaj, ze o par mesiacov uz budes len spominat na to ako si zacianala ako ti bolo tazko. Vsetky zaciatky su tazke. Ale nestresuj sa tolko lebo si len ublizujes a zbytocne si zvihas tlak, zlc a kortizol v tele. Nic sa neboj a nikam neutekaj. Rozdychaj to a povedz si, ze je to len prekrocenie tvojej konfortnej zony. Vela ti to ta - nauci ta to. Budes mat skusenost. Naviac mas minimalne 3 mesiace skusobnu dobu takze co sa ti moze stat najhorsie ? Oni to budu mat tazsie, kedze ta prijali tak silno dufaju, ze neodides lebo im by to sposobilo problemy. Vzdy si povedz - co najhorsie sa moze stat take aby si to nezvladla a nesla dalej ? Pred ziakmi sa predsa nepokakas. 🙂

@zuzikak dakujem, zlata si, ano idem ucit prvy krat, predtym som robila nieco ine, mam 3 mesacnu skusobnu presne tak, to si hovorim😀

domkakvet
30. aug 2025

@anonym_autor zaciatky su v kazdej praci stresujuce, treba vydrzat.

anonym_e02a22
30. aug 2025

Držím ti palce🍀stres má na začiatku takmer každý, ale to časom prejde..ja som pociťovala mierny stres dokonca aj teraz po návrate z prázdnin/dovolenky, ale viem, že to zasa prejde..moja uvádzajúca mi napríklad chodila len na hospitácie..máš právo na to, aby si sa jej pýtala, len ja som sa veľmi nepýtala (môj problém) a bola som taká samostatná jednotka od začiatku..nebudem klamať, prvý rok je náročný, ale potom si budeš istejšia🙂nikto učený z neba nespadol...