icon

Ako zvládať ticho na pracovisku?

30. apr 2025

Žijem síce na západe, viem, že Germani sú chladný národ, ale toto som ešte nezažila v žiadnom kolektíve a to tu žijem už dlho. Som tu pár mesiacov, sme malý kolektív, jedna pracuje vo firme 20 rokov a traja absolventi. Tí ľudia sú takmer celý čas v práci ticho. Úplne nemý film. To je ozaj že zopár viet za celú pracovnú dobu. Všetci robia 20-30hod úväzky, absolventi sú vysoko motivovaní do prace. Máme strašne malý kancel, stále do seba narážame, keď chcem napr prejsť alebo zobrať fascinácia. Samozrejme, že sú rôzni introverti, nikto nebude rozprávať o súkromí, ale ti ľudia mi pripadajú divní. Doteraz som bola zvyknutá aspoň na nejaký smalltalk, trochu srandicky, občas ukázať ostatným srandovne video alebo podudrat kvôli nepríjemnému klientovi, nech už je koniec pracovnej doby a pod, ale oni nič. Ti mladí po škole sa nič neopýtajú skusenejsich, sú sebavedomí zo školy, aj keď ich práca nevyzerá bohvie ako, pošle tá telefonovať inam, lebo ho rušia miesto toho aby šiel inam on sám. Atmosféra dosť nepríjemná. Máte tiež takých kolegov?

nynia
30. apr 2025

Mne take prostredie na pracu nevadi uz 2.5roka pracujem v takom a teda prace mam vyse hlavy takze predstava, ze niekto ma bude otravovat smalltalkmi alebo telefonovanim ma nelaka chcem svoju pracu urobit co najlepsie a aj najrychlejsie aby som z prace mala cistu hlavu a nemyslela, ze toto a tamto som dnes nestihla. Jednoducho na pracu potrebujem sa sustredit zabavam sa, konverzujem, kavickujem pred alebo po alebo pocas obeda. A napriek tomu, ze som extrovert smalltalky neoblubujem.

amonet
30. apr 2025

platila by som zlatom za takych kolegov🤣 ja si preto davam sluchadla aby ma nerusili🤣

autor
30. apr 2025

Lenže mi v tom kancli prakticky nepracujeme, je to taká akoby personálna miestnosť, pracujeme na iných oddeleniach, len tam máme dokumenty…ja som tam napr telefonovala počas mojej obedňajšej pauzy a kolegyňa tam sedela, lebo jej neprišiel klient a mladá dáma ma pošle preč, lebo sa chce sústrediť na písanie

autor
30. apr 2025

Na oddelení máme aj kolegov, ktorí vkuse hučia a pred tými utekám aj ja, ale čo robia títo,to je extrém , to už je také asocialne

autor
30. apr 2025

Oprava my

domkakvet
30. apr 2025

Tie videa si neviem ani predstavit, ale ked uz neprehodite ani kedy bude koniec pracovnej doby, tak to je uz na nervy.

marianarem
30. apr 2025

Tak niekedy sa stretne taky kolektiv. Ja mam jeden taky kruzok studentov. Normalne sa studenti pytaju, kominukuju so mnou alebo medzi sebou. Tito su neuveritelne ticho. Raz som im omylom poslala zadanie na cvicenie z uplne ineho predmetu, ktory tiez ucim. Celu hodinu to vypracovavali a nikto sa neozval 🙂

autor
30. apr 2025
@domkakvet

Tie videa si neviem ani predstavit, ale ked uz neprehodite ani kedy bude koniec pracovnej doby, tak to je uz na nervy.

@domkakvet ja jediná robím plný úväzok plus nadčasy aby som si privyrobila, oni len čiastočný a ak náhodou im vyjde sobota, tak sú úplne mimo v pondelok, lebo že nezregenerovali…..majú úplne vlastný svet, nikto ich nezaujíma, ani také reči zo slušnosti, úplne sebectvo tak celkovo….ti klienti za pár minút s tebou pokecaju pomimo viac ako kolegyňa za 6 hodin

autor
30. apr 2025

Tá miestnosť je skôr malý kumbal asi 4m štvorcové, fungujeme v ňom ako niekoľko dni pohádali manželia v malej kuchyni

domkakvet
30. apr 2025

Tak sa skus toho chytit, ze nezregenovali, napriklad ze oddychnu buduci vikend, ci uz maju nieco na plane.

autor
30. apr 2025
@domkakvet

Tak sa skus toho chytit, ze nezregenovali, napriklad ze oddychnu buduci vikend, ci uz maju nieco na plane.

@domkakvet skúšala som, ale to sú úplne suché odpovede….sami od seba sa ma neopýtajú nič….tak som sa prestala pýtať aj ja a je úplne ticho

domkakvet
30. apr 2025

Tak uz len vydrzat, mozno casom bude lepsie.

wolf_
30. apr 2025

Keby som nezažila, nechápala by som a napísala by som, že yes, toto by bolo pre mňa - som totiž ten najviac typický introvert, small talky neznášam, srandovné video, ktoré by mi kolegyňa ukazovala by ma tiež nepotešilo, v práci chcem pracovať a nie sa vykecávať atď.. ALE... raz som bola 2 týždne na stáži a tam bolo presne takéto ticho. Bola som tam jediný stážista, ostatní boli normálne zamestnaní.. A nie, nesprávali sa tak len ku mne, že nezapadám. Ale aj vzájomne medzi sebou. Len ticho ticho a keď, tak fakt také suché odpovede. Pozorovala som to lebo to bolo miesto, kde by som neskôr mohla pracovať. Ale cítila som sa tam veľmi zle. Taká dusná ťažká zvláštna atmosféra. A napriek tomu, že prac. pozícia bola moja vysnívaná, vedela som, že v takom kolektíve by ma to zničilo. Takže myslím, že viem pochopiť.

hortenziaj
30. apr 2025

Môj sen toto,ja som tá divná u nás,lebo chcem si v kľude porobiť a nie sa zabávať zbytočnými rečami, keďže nie som od hodiny platená a tak čím skôr urobím tým skôr môžem odísť

autor
30. apr 2025
@domkakvet

Tak uz len vydrzat, mozno casom bude lepsie.

@domkakvet už som aj dala výpoveď, nepáči sa mi tam veľa veci, ale nepríjemný kolektív tomu dáva korunu…hľadala som chybu v sebe, ale s človekom z inej pobočky, ktorý prichádza niektoré dňa na výpomoc alebo ešte s bývalými zamestnancami, ktorí boli vo výpovednej lehote, keď som nastúpila, sme pokecali vždy v pohode

autor
30. apr 2025

Okrem toho ticha vie tá dlhoročná akurát niečo napomenutie, pričom rieši blbosti a nikde inde nepracovala a za tých 20 rokov bola aj pár rokov na materskej, žiadne ďalšie vzdelávanie a rozhľad ako to chodi v iných firmách u nej nehrozí

vilma7
30. apr 2025

Mam kolegov z Nemecka ale vôbec nie takých ako opisuješ ty.

autor
30. apr 2025
@vilma7

Mam kolegov z Nemecka ale vôbec nie takých ako opisuješ ty.

@vilma7 veď to , že ja som takých doteraz tiež nemala

domkakvet
30. apr 2025

Dobre si urobila.

letter
30. apr 2025

Ja by som tam asi nevydržala :D

1sally12
1. máj 2025

Bože čo by som dala za ticho u nás v kancelarii🙏 tam večne buď preberajú deti, alebo sa furt sťažujú na hento tamto, ze musia deťom kupovať to a to, na prácu že zas musia spraviť toto a tamto a im sa nechceee, že podateľna nevytlačila niečo 2x, potom zas že vytlačila 3x🙄 potom keď niekto chce niečo poslať, tak im sa nechce písať mail atď...alebo sa vtieraju jedna druhej. Kks ja to nepochopím toto večné sťažovanie🙏 veď nepracujem v takej práci keď ma to nebaví, nemám deti keď mi vadia.

janagem
1. máj 2025

Ten kútik máte na telefonovanie? Lebo ak, v pohode si ju mohla rušiť, ak je ten kumbal na prácu s dokumentami. Ja osobne tiež nemám rada keď sa na niečo musím sústrediť, napríklad riešiť nejakú zmluvu v cudzom jazyku a hľadať v nej niečo špecifické a do toho sa mi vedla ucha kolegyňa rehoce na telefóne. A napríklad Mame aj miestnosť odkiaľ dokumenty vynášať nesmieme.

bobrina1
1. máj 2025

Toto je sen, normalne ti zavidim. Ja mam pracu s ludmi, cele dni som taka ohucana, unavena, no hroza. V praci nemam moznost byt aspon 1 minutku sama v tichu. Po praci a cez vikend nechcem nikoho vidiet ani pocut. Mas pracu snov, aspon pre mna😀

luccija
1. máj 2025

Mňa by to ubijalo a necítila by som sa tam dobre.nikto nečaká vykecavacky o tom čo mal kto na večeru, ale ste spolu viac hodín ako doma a bolo by mi tam zle.A najhoršie je, keď je tam niekto roky a myslí si, že zjedol mudrost

autor
1. máj 2025
@janagem

Ten kútik máte na telefonovanie? Lebo ak, v pohode si ju mohla rušiť, ak je ten kumbal na prácu s dokumentami. Ja osobne tiež nemám rada keď sa na niečo musím sústrediť, napríklad riešiť nejakú zmluvu v cudzom jazyku a hľadať v nej niečo špecifické a do toho sa mi vedla ucha kolegyňa rehoce na telefóne. A napríklad Mame aj miestnosť odkiaľ dokumenty vynášať nesmieme.

@janagem nie je to kútik na telefonovanie, je to akoby taky kumbal s posuvnými dverami, kde ma náš tím dokumenty…inak je to openspace a je len jedna miestnosť s dvermi, ktorá slúži ako kuchynka, personálna miestnost pre celú firmu, šatňa pre mužov a ženy a hneď vedľa je wc, čiže nikde nie je kľud….ku klientovi stačí rukou dopísať 1-2 vety, ktoré stihnes, kým je pri tebe a tá píše zbytočnosti, ktoré sa dobodrobna rozpisuju v škole na praxi, ale v práci už vôbec nie 🤦🏻‍♀️

katulienkax
1. máj 2025

To nebude že Germanmi. My pracujeme s Nemcami a oni normalne rozprávajú . To ste sa stretli take povahy.