Ako zvládate home office?
Caute, ako to zvladate doma? Mate miesto, kde pracujete alebo chodite inde? U nas sme museli reorganizovat jednu izbu pri garazi, aby sme tam mohli pokojne pracovat, nakolko mame zakaz chodit do kancelarii.. Ako ste na tom vy? S home office sa mi lepsie robi, popravde ani sa nechem vratit spat :D
@siska53 ja ta nepresviedcam, ze ti ma home office vyhovovat. A zas si spomenula muza - ze ta nepusti, tak vidim to tak, ze velky problem je aj on a nie tak samotny home office. kedze pises, ze huci, stazuje sa a kolkokrat navrieska na deti.
A neviem, kavu a caj si inak do prace nenosis? Neviem teda kolko toho denne vypjes, ze v pripade, ze ti to zabezpecuje zamestnavatel, tak zrazu mas sialene vydavky na kavu a caj. A toaletak a mydlo no kolko stoji jedno velke balenie na mesiac? Viac ako mesacnik na mhd? Ja netvrdim, ze ti to ma vyhovovat, len tie argumenty mi akosi nevychadzaju, ze by boli doma o tolko zvysene vydavky, ze je to uz citelne a ze je to taky problem. Akekolvek argumenty ako boli spominane, ze niekto sa nevie sustredit, ze nema pohodlnu stolicku, stol, ze musi menit prostredie a mat striktne oddelenu pracu od sukromia - to vsetko chapem, niekto to tak ma. Ale ze minam viac za mydlo a toaletak by bol nejaky velky problem, to asi ide mimo mojho chapania.
@dankanka My mame k dispozicii profi kavovar aj celu kuchynku, ale kazdy si nosi svoju kavu, caj. Ale zas v kancelariach v Nemecku sme toto mali zabezpecene - kavu, caj, kakao, len si prisla a "nacapovala si". Ale aj to som denne vypila 1 caj a dakedy k tomu 1 kakao a neviem o nikom kto by denne vypil tolko, ze ked si to teraz musi kupovat sam, tak to robi obrovsku polozku.
to sa mi tiez nejak nevidi, ale ked to tak tvrdi, asi to bude tak ja neviem, najskor som si na ten home office tazko zvykala, proste si to vsetko zaledit tak aby dobre bolo, ale iuz po dlhsej dobe je to ok a po pravde sa mi uz naspat ani nechce, takto by som asi uz vedela v pohode fungovat
@dankanka Ved to... a take ze toaletak a mydlo, to som uz citala aj v kosickej skupine, tam dokonca aj plyn na varenie spominali, ze kto im toto zaplati. Ale ked si to tak vezmes, tak dajme tomu, ze beze minies mesacne 1 mydlo a jedno velke balenie toaletaku, tak vezmime ze teraz 2x tolko. No kolko stoji to mydlo a balik toaletaku? No aj keby 5 eur to malo byt (ze berieme do uvahy nejake znackove fajnovejsie mydla aj toaletaky). Ved inak doprava do prace - ci uz benzin, ci mhd, si SADka stoji mesacne viac.
Kto je kverulant, tak sa bude sťažovať, či je doma či v práci.
Osobne nemám HO veľmi rád (aj keď ho máme vo firme povinne už niekedy od konca marca), lebo sa neviem sám dobre motivovať. Na druhej strane, každý deň, čo pracujem z domu, ušetrím na cestovaní tak 10 € (palivo+amortizácia auta) a hodinu času - ale pravdu povediac, ten ušetrený čas vo výsledku nikde nevidno (stratí sa neefektivitou práce z domu - ktosi tvrdil, že v priemere na HO potrebuje na ten istý objem práce asi o 20 % viac času) a peniaze len trochu.
@hefo Toto hovoria aj kolegovia, ze vlastne venuju viac casu praci ked su doma, lebo cez den nie su efektivni. Mna to zasa motivuje cim skor porobit vsetko co potrebujem a potom mat volno. V praci musim odsediet ten pocet hodin, cize ked vsetku pracu urobim za doobedie, tak sa mi poobedie tak vlecie a len ho presurfujem po internete, lebo nemam co robit. Doma ked vsetko urbim do 12tej, tak parada, navarim obed, vyperiem, upratam a su 2-3 hodiny a ja mam este velku cast dna pred sebou, mozem vybehnut niekde do lesa, do prirody, venovat sa comu chcem. Ale plne chapem, ze toto nema kazdy tak. Svagor sa doma ani za svet neprepne do pracovneho modu. Je proste doma, musi odist do kancelaria, do kaviarne, kniznice, hocikde inde - vtedy sa mozog prepne do modu, ze pracuje. Ja s tymto problem nemam.
@dankanka Ale u nich bol :D ja som tiez myslela, ze to je vtip. Najprv ze internet a elektrina - toto este beriem, niektore firmy na to davaju prispevok, lebo niekto nemusel mat doma rychly internet, mozno len data, takze to vydavky su a este ako-tak beriem aj spotrebu elektriny, ked bezi cely den notebook, monitor.
A potom pridali, ze ale co internet a elektrina, ale varenie na plyne! Toto kto zaplati a potom ze splachovanie! Kolko vody a nehovoriac o toaletaku, aka spotreba. A mydlo. A kurenie cely den, a svietenie cely den.
@siska53 vari Ti svokra, syna mas v skole u babky tvoje argumenty su smiesne.Este, keby si napisala, ze sa Ti nechce denne varit ci, ze minas ovela viac za stravu pochopim, lebo ludia su zhyckani, ze sa najedia v praci a deti v skole co tiez nepovazujem za plnohodnotnu stravu o 12:30 v skolskej jedalni a potom co jete cely den a vecer, ked nevaris?
Predel medzi pracou mozes mat po HO vezmi deti na hodinu von.Preco nechodis normalne von a do obchodu?tiez si myslim, ze mas vacsi problem s muzom ako spominane peniaze za mydlo a toaletak.Ale som vdacna za podobne temy aspon vidim ako si ludia vedia vyrobit problem.ja poznam zeny, muzov, ktori rano o 05 vstavaju a varia, alebo vecer, aby mali den plnohodnotne vyuzity a cas na vsetko.Tento lockdown poriadne preveri vztahy
@nafka0483 sú ale také HO kde ti sledujú cinnost na pc a proste od pol 8 do 16 musíš byť napojená na system, po par minútach nečinnosti ta odpoji a hned ma sef upozornenie ze nerobíš. Cize žiadne také ze operiem, uvarím, odbehnem do obchodu ci na prechádzku. A ja radšej budem v praci s kolegami ako doma medzi 4 stenami, som spoločenský človek, je mi tak lepšie. Toto je po par dňoch akurat tak na nervy.
@mishka81 Kto to ma tak ako pises, tak ani v praci tym padom nemoze odbehnut inde, musi ten cas odsediet a odklikat ci uz v praci, ci doma.
Ja to tak nemam, ja mam ulohy, ktore musim urobit, za ktore som zodpovedna. Ak to urobim za 8 hodin, ok. Ak to urobim za 2 hodiny, tak nikto neriesi co robim zvysnych 6. Preto som pisala svoju situaciu, ze na home office som efektivnejsia. Nehovorim ze to plati pausalne pre vsetkych.
@andreatytler hahaah to nocne a denne pyzamo dobre poznam :D :D
@vollino5 o campuse som pocul velmi velmi vela, jeden cas som aj rozmyslas, ze si predplatim stol, lebo je to vraj super pracovne prostredie a vela znamych a uspesnych ludi tam chodi.. ked som si chcel kupit prisla pandemia, tka mozno sa mi to podari po pandemii :/ to som chcel len tak, na mesiac, vyskusat po praci, popripade vymenit HO za campus
@andreatytler denne a nocneee pyzamooo;))) ja mam HO 3 dni v tyzdni alebo 2...ako si zariadim...a veru vstanem.umyjem.prezleciem;) zapnem pocitac.uvarim kavicku a ide sa na to;) ale ja mam dieta s muzom u starej mamy.ten tiez robi HO a stara mama nam.zabava syna;))) takze mi to mame paradne aj ked mi dieta chyba.ale sak viber fici.kamera tiez vecer hodinove rozhovory....ale ked vidim kolegyne na HO a plus dve deti a skola online do toho...nezavidiiiiim.
@nafka0483 uplne s tebou suhlasim.ja mam tiez niekedy roboty na 8 hod niekedy na 5...a ked mam este plus projekty na posudzovanie a za 3 dni urobit 30 tak musim ficat od rana do vecera.kazdy to ma inak
@lauriinkaa jeminkuuu toto je na nervy;(
ja som dnes pracovala od 7:00 do 18:00, jeden skype za druhým, lebo som manažérka a komunikácia je 85%mojej práce, dcérka 9r na on-line vyučovaní, treba jej občas pomôcť, musí jesť, ako aj ja, plus úlohy po vyučovaní, urobiť, skontrolovať, poslať do 16:00 pani učiteľke, čisté psycho, ako som už písala h.o. má + aj -, brala by som ho za určitých podmienok, ale nie stále...aj keby som pracovala 20 hodín denne, stále mám čo robiť, takže u mňa nehrozí, za 3hoďky porobené a veget....naozaj záleží na tom, kto má akú prácu a podmienky okolo 🙂

@andreatytler presne tak, aj ja s tebou súhlasím