icon

Ako zvládnete fyzicky náročnú prácu?

arianna25
14. sep 2024

Ahoj mamičky, cez leto som skúsila prácu vo výrobe. Fyzicky veľmi náročná práca, monotónna, všade stroje, hluk, rýchle tempo, ťažké materiály. Po lete som sa vrátila do svojho mesta a do svojho stredne fyzicky náročného odboru, ktorý ma baví - pomoc v kuchyni. Jednoducho, gastronómia ma baví.
Zamýšľam sa nad tým, ako to zvládajú tie kolegyne, ktoré tam pracujú natrvalo v tej výrobe.
Jedna kolegyňa povedala, že na prácu si zvykneš, na ľudí nie. Ona je vyučena kozmetička, ale nechce pracovať s ľudmi, toto jej vyhovuje, zvykla si. Ale je to drina, niečo neskutočné.
Jediné, čo sa mi tam páčilo, bola moja partia, dobre sa nám spolu robilo, obľúbila som si ich a všetko mimo práce, a teda to prostredie, kľud na dedine.
Ako to máte vy, ktoré máte veľmi fyzicky náročnú prácu?
Vaše názory? Ďakujem

Strana
z2
maya_hi
15. sep 2024

@arianna25 čo je "ťažká" práca je otázne. Niekoho unaví fyzická záťaž, niekto by nezvládol prácu s ľuďmi a pritom by mohol celý deň len sedieť. Každý by mal hladať niečo, čo vyhovuje jeho temperamentu, povahe... Niekto je introvert, medzi ľuďmi by sa neskutočne vyčerpal, niekto by sa sám, uzavretý zase zbláznil. Treba spoznať svoje prednosti a nepozerať na to ako to majú iní. Ja učím deti. Niekto by povedal že by na nich nemal nervy. Ja ich zbožňujem. A to že niekto niečomu nerozumie ma nevytáča, práve naopak. Je to pre mňa rokmi stále vzrušujúce objavovanie spôsobov ako im svet okolo nás vysvetliť, priblížiť... Na druhej strane, je to neskutočne mentálne náročné. Po hodine si potrebujem aspoň na chvíľu sadnúť, upokojiť sa, premyslieť, pripraviť na ďalšie kolo v ringu 😁🙈 Chcela som to veľa krát zmeniť, ale asi by som už nevedela len tak niekde sedieť v kancli a nakoniec sa tiež stresovať. Takto sa aspoň hýbem 😁
Každá práca má svoje plusy aj mínusy. Ide o to, či sú tie plusy pre teba tak dôležité a smerodajné a tie mínusy dokážeš prehliadnuť a nejako zvládnuť.

arianna25
autor
15. sep 2024

@maya_hi krásne si to napísala. Premýšľam nad tým, že je to výborné brat prácu ako výzvu 😊

arianna25
autor
15. sep 2024

Tak myslím, že aby to naozaj bavilo človeka v tej práci.

arianna25
autor
15. sep 2024

Tak nad tým všetkým veľa premýšľam. Hlavne obdivujem ľudí, ktorí veľa možností na výber nemajú. Ja veľmi tiež, ale robím teraz čo ma baví a som rada a vďačná.
Len proste tam kde sme boli v tej výrobe, bola pekná dedina a mimo práce sme sa tam citli skvelo

cukroska
Autor odpoveď zmazal
thor21
15. sep 2024

@cukroska a robíte aj nočné ? Na tri smeny ? Automobilka alebo dodávateľ nejaký ?

cukroska
Autor odpoveď zmazal
cukroska
Autor odpoveď zmazal
cukroska
Autor odpoveď zmazal
arianna25
autor
16. sep 2024

@cukroska ako tak čítam tak naozaj si tam mala drinu a jednanie s ľudmi jak s tovarom.

arianna25
autor
16. sep 2024

Dobre vedieť tak dopredu že čo to obnáša.

cukroska
16. sep 2024

@arianna25 Áno tam si bol otrok.

Strana
z2