Ako zvládnuť návrat do práce po rodičovskej?
Ahojte, náš pôvodný plán bol mať po sebe dve detičky no okolnosti sa zmenili a z finančných dôvodov sa musím vrátiť do práce. Dcera nastupuje donskolky skor nez v troch rokoch. Samozrejme že sa do prace vrátim, musím ale neskutočne s tým bojujem ze som vlastne este nemusela a ze naše plany boli ine. Ja som tak šťastná a spokojná doma na materskej. Od začiatku si tento život užívam a vedela som ze chcem viac detí toto je proste pre mňa viem ze mnohé nechápete lebo veľa vas tu je co sa tešíte kym dieta pojde do škôlky a vy sa vrátite do práce a budete sa môcť sebarealizovat ale ja to zatiaľ nepotrebujem. Mam pocit ze ma chytajú až depresie z toho ze budem o chvíľu musieť chodiť do práce 😟 žienky ktoré ste to mali podobne ako ja, respektíve ze vám bolo dobre doma na materskej a nechceli ste a nemali v sebe potrebu vrátiť sa do prace ale ten čas prišiel ake to bolo ? Nabehli ste na systém v pohode a boli ste tak šťastné ?
Myslím, že veľa ženám (aj mužom) sa nechce chodiť do práce ale hold keď vám to finančne nevychádza, tak na vyber nemáš ak nechceš zodrať muža v dvoch prácach aby si mohla byť doma. Treba sa na to pozrieť pragmaticky
Brigáda by to nevyriešila?
Ono clovek je aj tak po nastupe do skolky s dietatom strasne vela doma, lebo choroby z kolektivu. Takze doma si to este vela uzijes aj po nastupe do prace, skolky.
Môžeš riešiť veci polovičným úväzkom, keď vám to bude tak viac vyhovovať.
ak nie si financne odkazana na pracu, do prace nechod , ostan doma a daj deti do skolky az do predskolaka a bud bez penazi... je to v poriadku, ak si to mozes dovolit. cas na materskej je krasny, ale skolka je skolka. vela veci sa deticky naucia tam... lebo doma sa plnohodnotne 100% nevieme detom popri domacnosti venovat.. teda snazila som sa akokolvek, ale videla som , ake bomby isli v skolke a ako mi dcerka napredovala. navyse mam za to, ze kolektiv, nie len laskava mamina su v zivte dietata pri jeho socializacii velmi potrebne. ja nie som fanusikom ani do 5 rokov byt doma, ani domoskola a podobne. dieta potrebuje kontakt, pravidla, skupinu, zazitky... nerob si dopredu negativny postoj k praci, lebo ta to znici a vyneguje do levelu 2000. ber to pozitivne, budes mat korunky, deti novych kamosov, zazitky, ty moznost realizacie, prispejes do rozpoctu, uzijes si deti inak
Pri oboch deťoch som začala pracovať skoro, pri dcérke dokonca keď mala rok.
Ak by sa to dalo vrátiť nikdy by som to už neurobila.....tie časy s deťmi keď sú malé a potrebujú nás sa nevrátia....

pozeraj sa na to pozitivne
mas pracu kam sa mozes vratit
mas pre dieta skolku
to su dva obrovske benefity, ktore nie su samozrejme, tak si to vaz a skus zmenit svoje zmyslanie lebo ked prides do prace stylom ako tam strasne trpis zneprijemnis to nielen sebe ale aj kolegom