Ako zvládnuť pohovory po 15 rokoch?
Ahojte, menim robotu a budem musiet absolvovat pohovory. No nebola som na ziadnom poslednych 15 rokov, a aj vtedy som bola len na jednom a hned ma aj vzali, nemam teda moc skusenosti, tak mam aj trosku strach.
Viete dat nejake rady, tipy? 🙂 diky
@anonym_autor Google je vypnutý?
skus si to cvicit pred zrkadlom alebo niekoho popros kto to nacvici s tebou
@mamina7070 ale ani neviem, co mam nacvicovat 🙂 Vtedy som bola po vyske, tak sme sa takmer cely cas bavili o skole a diplomovke. Neviem, co sa zvyknu pytat
@anonym_autor Google je vypnutý?
@chrobak7 zlatko, ak sa nudis, chod si pokecat inam. Mam google, citat viem, nepotrebujem teorie, ale prax. Ani nepotrebne debilne poznamky k teme, diky
Záleží na akú pozíciu sa hlásiš samozrejme. Ale určite sa snaž čo najviac zvýrazniť tvoje pracovné skúsenosti, čo ti to dalo osobnostne.
Záleží na akú pozíciu sa hlásiš samozrejme. Ale určite sa snaž čo najviac zvýrazniť tvoje pracovné skúsenosti, čo ti to dalo osobnostne.
@martin_93 diky, hej, predpokladam, ze sa budu pytat na predoslu prax, kde som a co som robila, to dufam zvladnem aj v inych jazykoch.
@chrobak7 zlatko, ak sa nudis, chod si pokecat inam. Mam google, citat viem, nepotrebujem teorie, ale prax. Ani nepotrebne debilne poznamky k teme, diky
@anonym_autor Keby si nepísala anonymne, tak ti možno aj viac poradím. A nie som tvoje zlatko, poradil som veľa ľuďom aj tu aj inde.
@martin_93 diky, hej, predpokladam, ze sa budu pytat na predoslu prax, kde som a co som robila, to dufam zvladnem aj v inych jazykoch.
@anonym_autor a na aku poziciu sa hlasis?
@anonym_autor Keby si nepísala anonymne, tak ti možno aj viac poradím. A nie som tvoje zlatko, poradil som veľa ľuďom aj tu aj inde.
@chrobak7 neviem ako suvisi moje meno s tou radou, ale kludne ma oslovuj Katka
Ak si radil stylom, ci poznaju google, AI, a ci vedia citat, tak dakujem, ale taku pomoc nepotrebujem, to uz mam za sebou. A uz len tvoj styl sa mi nepacil, takze dakujem, urcite si mega-super, ale stacia mi potom rady od inych, lebo tvoj vstup do konverzacie nebol moc prinosny ani vhodny
@anonym_autor a na aku poziciu sa hlasis?
@mamina7070 robila som s financiami, cislami v banke, ale este neviem presne, akym smerom sa poberem, ci aj zostanem v tej sfere
Kazdopadne by som chcela nieco v kancelarii, nieco s cislami, excel, SQL a tak
@mamina7070 robila som s financiami, cislami v banke, ale este neviem presne, akym smerom sa poberem, ci aj zostanem v tej sfere
Kazdopadne by som chcela nieco v kancelarii, nieco s cislami, excel, SQL a tak
@anonym_autor a kolko si uz mimo prace?
priprav si zopar viet o tom vo si robila s cim mas skusenosti, dlzka praxe, s akymi programami si robila, jazyky
tu ti kludne pomoze aj chatgpt pripravit par viet ak mu zadas klucove slova
potom sa priprav na otazku preco si ukoncila predchadzajuce zamestnanie
ake su tvoje ocakavania ohladom mzdy, pracovneho casu
priprav si aj to co sa chces ty opytat ich
pozri si vo robi ta firma ake ma projekty akych zakaznikov
bojim sa tych otazok typu "preco prave my", "preco prave vy", najsilnejsie - najslabsie vlastnosti a take
@anonym_autor a kolko si uz mimo prace?
priprav si zopar viet o tom vo si robila s cim mas skusenosti, dlzka praxe, s akymi programami si robila, jazyky
tu ti kludne pomoze aj chatgpt pripravit par viet ak mu zadas klucove slova
potom sa priprav na otazku preco si ukoncila predchadzajuce zamestnanie
ake su tvoje ocakavania ohladom mzdy, pracovneho casu
priprav si aj to co sa chces ty opytat ich
pozri si vo robi ta firma ake ma projekty akych zakaznikov
@mamina7070 vdaka
Ved bud sama sebou,prirodzena,taka aka si.Uvedom si,ze nejde o zivot,ze je to len pohovor a teda sa budete bavit o praci,co si kde pracovala.Otazky,aby si sa pytala.Treba si o tej firme,co to pozistovat,aby si vedela,co budes robit.
Ved bud sama sebou,prirodzena,taka aka si.Uvedom si,ze nejde o zivot,ze je to len pohovor a teda sa budete bavit o praci,co si kde pracovala.Otazky,aby si sa pytala.Treba si o tej firme,co to pozistovat,aby si vedela,co budes robit.
@anonym_7bae4f no bojim sa, ze budem mat tremu a bude to na mne vidiet 🙂
O praci, vzdelani, aj o sebe aj o zaujmoch asi nebude problem rozpravat,
o firme si teda predom precitam, comu sa presne venuje a urcite aj co pisu v inzerate o pracovnej pozicii, na co presne toho cloveka hladaju
Toto si natrenujem pred tym zrkadlom 🙂
určite vedieť odpovedať na otázku typu: viete čím sa naša firma zaoberá? ( aspoň tak všeobecne), prípadne ak ide o nejaký obchod, pobočku tak mať zistené otváracie hodiny... u nás veľa ludí pohorelo práve na tom...prípadne mať nachystané odpovede na praktické otázky napr.: mám auto, budem jazdiť, ide mi autobus vtedy a vtedy, mám malé deti, mama je na dôchodku a bude strážiť, sú veľké a zvládnu byť samé atď... nie štýlom, ze este to musím nejako vymyslieť... a držím palce 🍀
@anonym_7bae4f no bojim sa, ze budem mat tremu a bude to na mne vidiet 🙂
O praci, vzdelani, aj o sebe aj o zaujmoch asi nebude problem rozpravat,
o firme si teda predom precitam, comu sa presne venuje a urcite aj co pisu v inzerate o pracovnej pozicii, na co presne toho cloveka hladaju
Toto si natrenujem pred tym zrkadlom 🙂
@anonym_autor tak nadych,vydych a usmev,naozaj nejde o zivot.To si opakuj stale dokola.
určite vedieť odpovedať na otázku typu: viete čím sa naša firma zaoberá? ( aspoň tak všeobecne), prípadne ak ide o nejaký obchod, pobočku tak mať zistené otváracie hodiny... u nás veľa ludí pohorelo práve na tom...prípadne mať nachystané odpovede na praktické otázky napr.: mám auto, budem jazdiť, ide mi autobus vtedy a vtedy, mám malé deti, mama je na dôchodku a bude strážiť, sú veľké a zvládnu byť samé atď... nie štýlom, ze este to musím nejako vymyslieť... a držím palce 🍀
@mariaaaaa dakujem 🙂
@anonym_autor tak nadych,vydych a usmev,naozaj nejde o zivot.To si opakuj stale dokola.
@anonym_7bae4f ❤
@anonym_autor zisti si o firme informácie, priamo o pozícii, čo vieš ponúknuť , prečo si myslíš , že by ti táto pozícia pasovala
A možno aj tie debilné otázky , kde sa vidíte o 5 rokov, ako by ste riešili túto situáciu....
Ja som prišla vždy slušne oblečená aj keď to bola pozícia ,kde to nebolo až také potrebné
@anonym_autor zisti si o firme informácie, priamo o pozícii, čo vieš ponúknuť , prečo si myslíš , že by ti táto pozícia pasovala
A možno aj tie debilné otázky , kde sa vidíte o 5 rokov, ako by ste riešili túto situáciu....
Ja som prišla vždy slušne oblečená aj keď to bola pozícia ,kde to nebolo až také potrebné
@anonym_fe9668 no a asi sme doma 🙂 Kde sa vidim o 5 rokov ... a co je "spravna" odpoved?
1. No predsa vo vasej firme, uz minimalne ako generalny riaditel? 🙂
2. Na tej istej pozicii, len s vyssim platom kvoli ziskanym skusenostiam?
3. Na Bahamach ako milionar s koktailom v ruke? 🙂
4. Ako mama pubertiakov na xanaxe? 🙂
asi nic z tohoto by nebolo spravne 🙂
Asi sa presne otazok tohoto typu trosku obavam
@anonym_fe9668 no a asi sme doma 🙂 Kde sa vidim o 5 rokov ... a co je "spravna" odpoved?
@anonym_autor úplne ti rozumiem, čo to o človeku napovie, dodnes nechápem..
A tie modelové situácie, ako by ste sa zachovala... Neznášam to , nemám dar reči a odpovedať na to, keď som v strese.. nonsens
@anonym_autor úplne ti rozumiem, čo to o človeku napovie, dodnes nechápem..
A tie modelové situácie, ako by ste sa zachovala... Neznášam to , nemám dar reči a odpovedať na to, keď som v strese.. nonsens
@anonym_fe9668 asi si skusim pripravit monolog o predoslej praci a tam ziskanej praxi a skusenosti tak na 20 minut, nech nie je cas na taketo otazky
Tiez neviem, ci by som vedela vhodne reagovat na taketo otazky zfleku, tak aj na toto si skusim este vymysliet nejaku vhodnejsiu odpoved, diky za tip 🙂
@anonym_autor
Este sa priprav ze moze robit pohovor aj taka hr premudrela pubertacka.
@anonym_autor
Este sa priprav ze moze robit pohovor aj taka hr premudrela pubertacka.
@anonym_3e2ed2 a ta bude odomna co chciet navyse? tipy na kozmeticke pripravky? Ci v com sa lisi od inej?
@anonym_3e2ed2 a ta bude odomna co chciet navyse? tipy na kozmeticke pripravky? Ci v com sa lisi od inej?
@anonym_autor
Nic, presne ako si odpovedala len si davaj pozor prejavom na tvoju vekovu aroganciu jasne ze si vyberie seberovnu, ale zda ze ty vsetko vies.
@anonym_autor Ja som v poslednom čase absolvovala tiež dosť pohovorov a teda cca 15 rokov som bola zamestnaná u jedného zamestnávateľa a poviem ti, priprav si aj odpoveď na otázku, či máš deti. Toto ja som zažila na jednom pohovore, mali toľko chochmesu, že sa ma to priamo opýtali, či mám deti a na druhom chodili okolo kaše a čakali, že sa sama prerieknem, či mám deti. Neprezradila som sa 🙂 Takže za mňa počítaj so všetkými otázkami a priprav sa aj na nemožné. Držím palce.
@anonym_autor Ja som v poslednom čase absolvovala tiež dosť pohovorov a teda cca 15 rokov som bola zamestnaná u jedného zamestnávateľa a poviem ti, priprav si aj odpoveď na otázku, či máš deti. Toto ja som zažila na jednom pohovore, mali toľko chochmesu, že sa ma to priamo opýtali, či mám deti a na druhom chodili okolo kaše a čakali, že sa sama prerieknem, či mám deti. Neprezradila som sa 🙂 Takže za mňa počítaj so všetkými otázkami a priprav sa aj na nemožné. Držím palce.
@anonym_3e2ed2 diky, budem si davat pozor 🙂 Tiez sme sa bavili o niecom podobnom s manzelom, ze pred tymi 15 rokmi by som tam na take otazky davala uplne ine odpovede ako teraz, v tomto veku.
Ale mala som aj stastie asi vtedy, lebo sice to tiez bola mlada baba, ale nepytala sa take filozoficke otazky typu "kde sa vidim o 5 rokov", ale hlavne o tej skole, preco som si vybrala tu skolu, ake predmety sme mali a podobne a ked ku koncu potom dosiel aj moj buduci nadriadeni, tak sme sa bavili o diplomovke a vysvetlovala som im, o com bola, ako som tam nieco naprogramovala a pod. Takze take realne veci, ktore aj suviseli s buducou pracou, mozno si tak overil, ci sa do tej tematiky a oboru aj rozumiem.
@anonym_0fce3d no to je tiez vec, ktorej som sa bala a tiez neviem, ci je vhodne o tom hovorit. Ale dufam, ze sa neposudzuje podla toho, ci som matka, ale podla toho, co ovladam 🙏 A myslim si, ze by aj mohli predpokladat, ze zena s obruckou, v mojom veku, ma dieta, nie? A mozno keby mali problem s tym, ze som matka, tak to nie je miesto, kde by som chcela travit velku cast svojho dna :/
Uz vidim nase najblizsie vecery s muzom ako s nim nacvicujem pohovory 🙂 Najprv asi to zrkadlo a potom on
@anonym_0fce3d
ZP č. 311/2001
§ 41 Predzmluvné vzťahy
(1)....
(6)
Zamestnávateľ nesmie vyžadovať od fyzickej osoby informácie
a) o tehotenstve,
b) o rodinných pomeroch,
c) o bezúhonnosti s výnimkou, ak ide o prácu, pri ktorej sa podľa osobitného predpisu vyžaduje bezúhonnosť, alebo ak požiadavku bezúhonnosti vyžaduje povaha práce, ktorú má fyzická osoba vykonávať,
d) o politickej príslušnosti, odborovej príslušnosti a náboženskej príslušnosti.
Zamestnávateľ, ktorý sa pýta na to, či má uchádzač deti, či je ženatý a pod. nie je seriózny, alebo je diletant, lebo nepozná ZP.
@anonym_autor vidim sa ako stabilná súčasť tejto spoločnosti 🙂 - umela fraza naucena na nejakom super cuper kurze na urade prace, ale jedina odpoved, ktorou nemozes nic pokazit 😁

skus si to cvicit pred zrkadlom alebo niekoho popros kto to nacvici s tebou