Ako zvládnuť prácu na polovičný úväzok s dvomi deťmi?
Ahojte, mám dve detičky (3 a 1 rok) a mám ponuku ísť pracovať na skrátený úväzok na marketing odd. do hotela v ktorom som už v minulosti pracovala. Počas rodičovskej som si urobila 1. stupeň VŠ a teda pokračujem ďalej v štúdiu. Neviem či myšlienku pracovať mám ešte odložiť o rok alebo to prijať len skrz finančných výhod, ale aj aby to vyzeralo potom lepšie v životopise, že už som niekde pracovala po 3 rokoch rodičovskej… alebo si ešte užiť ten rok dva na rodičovskej doma. Staršia už chodí do škôlky a mladšia by bola buď so mnou, alebo pri starých rodičoch. Manžel je od rana do večera mimo dosah. Ďakujem za vaše názory
@lienka.7 vylev? Ty si vylev, len vsade kydas na matky.
Ty nemas deti? Ak mas, nebola si na MD? Poslala si davku naspat do SP?
@babulkomale ja kydam na matky??? A na ktoré??? Jaj, myslis na tie, ktoré si z vlastných detí spravili výnosný zárobkovy biznis na účet štátu??? Tak áno, potom to mas pravdu.
A predstav si, že mám deti. A ja, na rozdiel od iných nič vracať nemusím, keďže som nepozerala nič, na co by som nemala narok. Samozrejme bez podvadzania.
@di1234 matky po rodicovskej su najspolahlivejsi zamestnanci? Otvor nejake temy s ocr tu na konovi a potom napis taku blbost, ze najspolahlivejsie zamestnankyne... 90% berie ocr mesacne, cez leto pomaly pravidelne...
@guiseppinka presne! Ono je to asi take klišé, ako že slovaci sú prajný a pohostinný národ (môže tvrdiť akurat tak babka čo bola najďalej vo vedľajšom okrese).
Ja som si to o pracovitosti matiek s malými deťmi tiež kedysi myslela. No úprimne, odkedy čítam príspevky na konovi, som dosť ostražitá keď obsadzujem miesto v tíme, keďže minimálne 1/3 matiek (aj tých budúcich) tuto na fóre len hľadá možnosti ako zamestnávateľa pri každej jednej príležitosti odrbat. Dakujem pekne…
@mirkam3 je to masaker... v mojej robote "upravujeme" zivotopisy dlhodobo nezamestnanych - nepisu sa mesiace, iba roky... vies si predstavit ako to asi vyzera... ak sa niekedy ocitnem na pozicii rekruitera, tak ten zivotopis budem rozpitvavat na pohovore do poslednej bodky🙈🤭
@lienka.7 ved materske a rodicak predsa dostane len niekto, kto ma narok, nie? Ty o com tocis?
Aky vynosny biznis? Ved deti su to najdrahsie co mame, prenesene aj doslova.
Nerozumiem o akych matkach pises.
@guiseppinka hovorím o výskumoch najmä v zahraničí samozrejme 🙂 je mi jasné, že na Slovensko to vzťahovať nemôžeme vzhľadom na to, ako je tu nastavený sociálny systém. Každopádne nebudem otvárať žiadne témy a ani sa do žiadnych zapájať, pretože som nepríjemne šokovaná ako sa k sebe ženy správajú. Bez rešpektu, úcty, vecných argumentov a výsmešne. Verím, že aspoň tie deti, ktoré vychovávajú a poskytujú všetko čo napr. pracujúce nie vedú k vzájomnému rešpektu iných názorov a slušnej komunikácii. Peace, I’m out 🍀
@di1234 ak to vezmeme z globalu, tak mozno aj ano. Ale maju aj inu vychodziu poziciu, lebo maju (pisem za at) rodicovske uvazky, ochranu pred vypovedou do nastupu do skoly, moznost opatrovateliek alebo jasli (ceny su vcelku astronomicke za tych par poobednych hodin)... dalsie veci mi teraz nenapadaju...
@lienka.7 prečo prehanas??? Kto pise o tom, že majú deti sedieť pri matkendo 15? Co si vymyslas? Máš prečítané názory psychológov v zahraničí? Myslíš, že v zahraničí psychológovia schvaľujú jasle od 6 týždňov? Ani jeden jediný psychológ ti nepoviem ze je to v pohode. Ani americký Ani africký Ani melmacky. Vlastne melmacky možno....
Len tam to nikoho nezaujíma. V zahraničí sú úplne iné priority, iná mentalita. Ak to tebe vyhovuje a priklanas sa k tomu ok. Ja som vychovávana inak a pre mňa sú priorita deti. Kým by som netrela biedu a nemala dat co do huby, tak dovtedy by ma nikdy nikto neprinutil dat pol ročne dieťa cudzej žene. Ani ročne babke. Ani 2 ročne....
A nerobím tu z nikoho horšiu matku, ale nedokážem sa vžiť a pochopiť zmyslaniu takýchto žien. Co mam teraz robiť? Skratka ja keď si predstavím to 2rocne dieťa, ktoré sa ešte potrebujem denne 20x pritulit, pomojkat, pofukat bolacku, .... A zažila som pár mesiacov v jasliach. Aj keby rovno sväté Márie učili v tých jasliach, nie je fyzicky možné naplniť potreby 5 malým babatkam naraz. Nikdy jasle nevynahradia matku. A nikdy to nepochopím, prečo to robí niekto kto na to nie je odkázaný.
@di1234 stačí ti dat do Google názor psychológov na detské jasle. Je tých článkov dosť. Určite ti zaručim, že v žiadnej knihe sa nedocitas, aby boli jasle pre dieta prospešné.
https://www.dobrenoviny.sk/c/154905/psycholog-j...
@lienka.7 výnosný zárobkový biznis? Ty si teda riadne mimo 😆😆😆😆 to snáď ani nemôžeš písať vážne.... deti zarobkovy biznis 😅 tak jedine pre ciganky ktoré žijú v osade a majú 10deti. Tie veru dostanú celkom slušne....
Ci myslíš tých 400e - biznis? 🙈 tak ty musíš byť veľmi vďačný zamestnanec. Tebe zrejme stačí 400e v čistom
@simona20201309 prítulit, pomojkat a pod.potrebuje aj 3, 4, či 5 rocne dieta. Nielen to 2 rocne. A to, ze pre ženu, ktorá chodi do prace nie sú prioritou deti je taky kec ze az 👎 vieš, ono sú aj ženy, ktoré sa potrebujú trosku realizovať, nielen 24/7 meniť plienky a potom im z toho preskakuje a vypisujú tu na fóre aké sú vyhorené... Je to ako psychohygiena pre ne. Alé samozrejme, keď si ty nastavená inak, nepochopis to a pôjdeš si stále to svoje.
A ano, deti sú pre mnohé "minimalky" veľmi výnosný zárobkovo biznis. A smej sa kolko len chceš, svedčí to o tvojom "vysokom" IQ. Len trosku matematiky na zaver... vyšší rodicak je 480€, na bonuse a prídavkov mas ďalších 200€. Cize to je spolu 680€ bez toho, aby si ráno musela co i len vystrcit zadok z postele. A mimochodom, je to viac ako by si zarobila v prípade minimalky, navyše kde by mala ďalšie výdavky na cestovanie a pod. Ešte stále nechapes? Tak potom je s tebou škoda strácať čas 🤦♀️
@lienka.7
😃😃😃 Biznis? To akoze niekto je na rodicaku prudko v pluse? Matka a dieta spotreba 0?
Cize matka ani dieta nic nepotrebuje, neminie, len im chodia peniaze?
Snad kazdemu je jasne, ze vtedy to plati vsetko partner alebo teda zena z uspor ako tu casto citame.
Ty si nejaka totalne mimo 😂 asi ty si ta minimalka, ked sockovy prispevok beries ako biznis. Si realny biznis este nevidela.
Cize ty si prispevky ktore ti patrili zo zakona o soc.zabezpeceni vratila, isla hned z porodnice makat a dieta trepla cudzej zene.
Gratulujem.
@babulkomale
@simona20201309 vy dve ste jak tie dve hrozna... jedna hrozna, druha hrozna 🤦♀️🤣
Vieš čo mne v takýchto situáciách pomáha? Začnem si situáciu predstavovať, ako by už bola. Od rána do večera, deň po dni. Ak si tie dni predstavíš a budeš cítiť, že to zvládneš, tak ok, môžeš skúsiť tú prácu. Ak ale cítiš pochybnosti, tak si to poriadne premysli.
@lienka.7 ak je hrozne byt na MD a RD s malymi detmi, tak si hrozna s nami, nie? Tiez si si vybrala na co si mala narok. Ci muz ta hnal pracovat tak si zatrpknuta? Nechapem o com splietas, ty biznis 😃

@simona20201309 vedela by si mi prosím poslať nejaký zdroj, ktorý sa tohto týka? Vôbec to nemyslím vyrývačne, ale fakt ma to zaujíma a rada by som si o tom prečítala/vypočula niečo viac. Kľudne ak je to kniha/články/podcasty.