Ako zvládnuť prácu na smeny po materskej?
Nastupila som po materskej do roboty, ale na smeny 😔 a nezvladam to, nezvladam to odlucenie 😭 ako ste to zvladli tie co tak pracujete?
Tak mozes ist este na rodicak po materskej.
@viestta urcite lebo vtedy su v skôlke
Tak zmeň prácu
Tiež mi bolo ľúto, trvalo to tak cca 4-6 týždňov. Syn mi aj každé rano plakal, o to horšie pre mňa, lebo sme boli nonstop spolu. Nikdy nikde ani nespal, no ale zvykli sme si. Syn je už školák. Chce to čas.
@user62056819 možno je autorka staršia, pracovná "zmena" sa kodifikovala až v r. 1991, dovtedy bolo smena ;)
Odlúčenie som zvládla v pohode ale to ze dieta bolo tyzden škôlke a 2 týždne doma už nie 🤦♀️
@user62056819 aha- tak ked sa autorka nauci pisat spravne- zmena/smena- vyriesi to jej problem?🤦♂️
@zuzinka888 nie, až keď sa naučí aký je rozdiel medzi materskou a rodičovskou dovolenkou… to už by na jej problém mohlo zabrať
Pokial je to v odlúčení, tak na to si časom zvyknes. Teraz, pokial je to ešte čerstvé, to je asi náročnejšie.
@user62056819 Do roku 1991 sa pouzivalo slovo smena vo vyzname pracovna smena. Mozno je autorka starsi rocnik
Podstatne je to, ako to zvladaju deti.
Robis aj tak, ze si niekedy cely den doma alebo vikend volny a len cez tyzden sa ranna strieda s poobednou zmenou?
Ak mavas cez tyxden aj nejaky ten den volna, tak vtedy si deti nechaj doma.
Pripadne sa opytaj, ci ti neupravia pracovnu dobu, kedze si matka malych deti. Su zamestnania, kde sa to da.
Ak nie nuz.. popracovat na svojej psychike. Pred poobednou spravit vsetko do domacnosti, aby si, ked budes s detmi, sa venovala cisto im.
@kvadrinkaaa
Ďakujem Ti snáď to aj u nás bude tak😌❤️.
.........
Pre ostatné pani dokonalé som rada že Vás trápi v živote len jedno písmenko 🙈. Snáď to tak aj ostane.
Nemyslim si, ze ich trapi jedno pismenko, ale ty si napisala, ze si nastupila do prace po materskej, co je maximalne do 10.mesiaca veku dietata (ak si nebola na materskej uz pocas tehotenstva), a potom si napisala, ze deti su v skolke, co je vacdinou od 2,5 roka dietata, takze si isla do prace po rodicovskej dovolenke, nie po materskej.
Kazdopadne by si sa mohla pokusit poziadat o ranny turnus, aspoñ na nejaky cas
Áno, ako píše @tenerifka. Niečo take je i v zákone, je možné požiadať o úpravu času. Zamestnávateľ ti ma umožniť tak pracovať, ak sa da, v opačnom prípade musí zamietnutie žiadosti riadne odôvodniť.
Tvoje srdce Ti vždy radí dobre.. Tak ho počúvaj...
Robiť budeme ešte veeeľmi dlhooooooo, do 65ky či koľko? Ale detičky sú malé len raz a teraz... Užívaj si tento zázračný čas. Buď tu pre ne, rýchlo vyrastú. Mne veľmi dobre poradila pani z úradu práce, vraj sa môžem doma starať o maloleté dieťa do 6r,a to si mám vybaviť v zdraví poistovni. Tam som vyplnila nejaké papiere a dokonca je toto aj platené, ak spĺňaš nejaké požiadavky. Mám dve malé deti a je mi s nimi doma úžasne dobre.. Dlho som na ne čakala a dostala som ich ako dar z neba. Nie vždy som dobre naladená, niekedy mám aj horšie dni, ale to zaleží len od mojej zdravotnej stránky (nie som najmladšia) a od cyklu, inak si to naozaj užívam a prajem to aj Tebe
Skús žiada zamestnávateľa o úpravu času .
Tiež nastupujem do roboti na 3zmenu prevádzku stim že budem robiť iba ranné a miesto striedania 3dni robiť a 1doma budem robiť 5,dní a 2doma proste vždy keď je malá v škôlke
@aliziana presne tak
@kvadrinkaaa aspon viete kde ste robili chybu. Boli ste nonstop spolu. Nasa je nauce byt s hocikym z rodiny. Ako 2r klidne travi cely vyken u straych rodicov. My sme nemali na vyber, ja chodim na smeny, manzelka pri materskej dovolenke na VS + povinna prax. Mala ani raz neplakala po mamke ked bola s nami.
@janamakva nie každý si môže dovoliť zostať doma bez eurá. Je rozdiel mať skoro 500€ rodičia a nulu a žiť z jedného prijímu.
@alexanderkovacs a, keď starých rodičov nemajú tak čo?nie každý má rodinu po ruke
Autorka môžeš žiadať o úpravu pracovného casu
@user62056819 veľa to nie je, ale ja som nemala nárok ani na to. Pred deťmi som si riešila zdravie
@lucia147852 vieš, ale aj škôlky platiť je dosť.. A bude aj tak doma, ved deti sú z kolektívu nonostop choré
U nas byla nejhorsi nocni, 3 mesice plakali oba dva nez si zvykli ze nejsu v noci doma. Me vadi nejvic odpo. Vidis jich jich rano a pak az druhy den. Je to 2 roky a porad me je ctvrtek patek po nich smutno

a keby si robila len ranne zvladala by si odlucenie lepsie?