icon

Ako zvládnuť prácu počas sviatkov?

16. nov 2025

Ako zvladnut to ze musim pracovat medzi sviatkami? Pre mna to nie su ani Vianoce. Len 5 dni doma. Vzdy som bola zvyknuta ze firma sa na 2 tyzdne zavrela. Vsetci su dva tyzdne doma. Muz,rodicia,svokrovci,svagrine,svagrovci. Vsetky kamosky,siroka rodina. Navstevujeme sa. Deti maju prazdniny. Nemam chut ani chystat,darceky kupovat. Co to je za zivot. Zvazujem vypoved ale viem ze nic ine si nenajdem.

anonym_dc385e
16. nov 2025

Nehnevaj sa, ale tebe normalne šibe..... ,,ze co je toto za zivot??"...si rozmaznana, egoisticka a zrejme poriadne toxicka, teraz ides vsetkym zneprijemnovat zivot, lebo budes doma len 5 dni??...predstav si, ze su ludia, co nemaju nikoho, alebo taki, co startili blizkych a mozu ist tak akurat na cintori....a musia zit

anonym_1fb42c
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_1fb42c ved dobre. Kto si vybral take pobolanie musel s tym ratat. Napr v zdravotnictve a podobne. Ja robim v administrative,je uplne zbytocne aby sme tam boli.

@anonym_autor No neviem, ale aj v administratíve sa pracuje medzi sviatkami, najmä v štátnej správe sa odovzdávajú dôležité veci, ktoré sa nedajú s predstihom urobiť

anonym_d152ea
16. nov 2025

Keď chodíš poctivo celý rok do roboty dohodni sa s Dr a vezmi Očr na týždeň 🤷‍♀️ niektorí sme až príliš poctiví. Ja som všetky choroby platala s dovolenkami aby som nebola dlho doma lebo nás je malo a niekedy vypadla celá smena. Dopadla som tak ze dovolenky už nemám a už tretie vianoce nebudem doma ani 24 ani 25 ani 26. Od ďalšieho roka to budem robiť inak. Nechám si dovolenky na koniec roka od 20 do konca roka neprídem a hotovo ako to robia druhí kolegovia rodičia. A keď budu deti choré vezmem Očr a už

0silvia0
16. nov 2025
@anonym_autor

@nikha2809 lebo som sa tam uz nemohla vratit

@anonym_autor my sme tiez 2 tyzdne doma, niektori si dokonca ziadaju vynimky, aby mohli ist do prace medzi sviatkami.

sszuzu8
16. nov 2025

Tu ta nikto nepochopí. Ja som naucena z domu ze rodičia vždy boli doma cele sviatky. Starí rodičia tiež. U nás také nebolo ze robilo sa medzi sviatkami. Úplne chápem tvoje rozhorčenie. Je ti ľúto nebyť s rodinou lebo bežne v roku s nimi dokopy ani nemáš možnosť byť však? Ja toho roku robím ale na ďalší si už beriem dovolenku. Ale je pravda ze idem sa s vedúcou dohodnúť ci si tie 2 dní 24 a 25 nemôžem odrobit vopred alebo cez víkend niekedy do konca roka aby som aspoň tie 2 dní bola doma. Inak moje dve dcéry budú na štedrý večer samé 🥹

hederamonstera
16. nov 2025

Tak si zober este par dni dovolenky, nemusis cele 2 tyzdne, vsak po vianociach ides len na 4 dni do prace a zasa vikend. Aj ked raz pises, ze je zbytocne tam byt lebo nemate robotu ale potom pises, ze sa musite striedat…
A co robite preboha tie 2 tyzdne doma? Preco si si dofcu nenaplanovala uz pred pol rokom?
Spravas sa ako male dieta. Skus sa ucit vdacnosti, lebo zivot ta hned preplieska

januska12323
16. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 ja mam kopec dovolenky. Myslím s ze ja si ju mozem zobrat a byt 2 tyzdne doma a kolegyne pojdu do roboty?

@anonym_autor no a prečo si nenahlásiš dovolenku? Aj tak ju musíš minúť. Či jednoduchšie je sa rúcať?

bomba36
16. nov 2025

Bodka/Podbiel, to si ty?

anonym_fd6951
16. nov 2025
@0silvia0

@anonym_autor my sme tiez 2 tyzdne doma, niektori si dokonca ziadaju vynimky, aby mohli ist do prace medzi sviatkami.

@0silvia0 ja detto. Ide ma poraziť, byť toľko doma. 😁😁😁

0silvia0
16. nov 2025
@anonym_fd6951

@0silvia0 ja detto. Ide ma poraziť, byť toľko doma. 😁😁😁

@anonym_fd6951 neda sa kazdemu vyhoviet, jedneho poraza, druhy sa tesi byt 2 tyzdne doma🤷‍♀️

muchotrafka298
16. nov 2025
@januska12323

@anonym_autor no a prečo si nenahlásiš dovolenku? Aj tak ju musíš minúť. Či jednoduchšie je sa rúcať?

@januska12323 no lebo bola autorka naucena, ze 2 tyzdne je v KAZDEJ praci zatvorene. Tak si ju nenahlasila, tak ako to spravi kazdy normalny clovek, ked ju potrebuje a dohodne sa na tom s nadriadenym. Lebo ved na co by chodila do prace, ked tam aj tak nie je co robit vsakze. U nas je vela kolegov, co maju deti a beru si dovolenku, lebo chcu ist prec, za rodinou, na dovolenku a vzdy 1 je k dispozicii. Kazdy rok sa dohaduju.

autor
16. nov 2025
@januska12323

@januska12323 nemozem byt ja vkuse doma a kolegyne v praci. Kazdy chce byt doma. Musime sa vystriedat

koniarova
16. nov 2025
@0silvia0

@anonym_fd6951 neda sa kazdemu vyhoviet, jedneho poraza, druhy sa tesi byt 2 tyzdne doma🤷‍♀️

@0silvia0 presne ako píšeš.

autor
16. nov 2025
@hederamonstera

Tak si zober este par dni dovolenky, nemusis cele 2 tyzdne, vsak po vianociach ides len na 4 dni do prace a zasa vikend. Aj ked raz pises, ze je zbytocne tam byt lebo nemate robotu ale potom pises, ze sa musite striedat…
A co robite preboha tie 2 tyzdne doma? Preco si si dofcu nenaplanovala uz pred pol rokom?
Spravas sa ako male dieta. Skus sa ucit vdacnosti, lebo zivot ta hned preplieska

@hederamonstera ty nechapes ze sa musime striedat? Ved kazdy chce byt doma. Co ja budem 2 t doma kolegyne v praci? To byi veduca ani neschvalila dovolenku. Vzdy sa striedaju

koniarova
16. nov 2025
@anonym_autor

@januska12323 nemozem byt ja vkuse doma a kolegyne v praci. Kazdy chce byt doma. Musime sa vystriedat

@anonym_autor stále si tu neodpovedala na otázku, čo na to šéf. Že prečo musíte byť v práci.

huxy
16. nov 2025

Inak práveže osobne nepoznám veľa ľudí, čo sú 2 týždne doma počas vianoc. Keď som robila či v banke, či čašníčku, či v administratíve, všade sa medzi sviatkami normálne pracovalo. To skôr nejaké fabriky dávali celozávodné dovolenky, ale aj to nie všetky.

nikha2809
16. nov 2025
@anonym_autor

@hederamonstera ty nechapes ze sa musime striedat? Ved kazdy chce byt doma. Co ja budem 2 t doma kolegyne v praci? To byi veduca ani neschvalila dovolenku. Vzdy sa striedaju

@anonym_autor a to je problem sa aj striedať?Koľke ste?Ved nech každá ide na dva dni a prestriedate sa a aj doma budete...ci aj dva dni v práci je pre teba neprípustné lebo ty chces byt cele 2t doma?

autor
16. nov 2025
@koniarova

@anonym_autor stále si tu neodpovedala na otázku, čo na to šéf. Že prečo musíte byť v práci.

@koniarova lebo niekto vzdy musi mat sluzbu.

autor
16. nov 2025
@nikha2809

@anonym_autor a to je problem sa aj striedať?Koľke ste?Ved nech každá ide na dva dni a prestriedate sa a aj doma budete...ci aj dva dni v práci je pre teba neprípustné lebo ty chces byt cele 2t doma?

@nikha2809 ale ja chcem byt doma ako muz a deti. Aj oni su nestastni ze pojdem do roboty

pribinak
16. nov 2025

Takze počas 2 týždňov nepozeraj TV, nepocuvaj rádio, nepoužívaj internet
V žiadnom prípade nepoužívaj vodu elektrinu plyn telefón

Nechod do obchodu po čerstvé pečivo, mliečne výrobky, žiadne šunky, ovocie a
zeleninu

Nech tá ani nenapadne ísť s chorým dieťaťom k lekárovi a následne do lekárne

netankuje na pumpe na pumpe, ak by tá niekto napadol okradol nevolaj policajtov, ak nebude horieť nevolaj hasičov
Nieže pôjdeš do kina, alebo pôjdeš na nejaké povianočných výpredaje

Takze : lekári, sestričky, lekárnici, záchranári, technici, policajti, požiarnici, šoféri, zavoznici, skladnici, elektrikári, vodári, plynári, obchodníci s predavačky, pekári, mliekarní, masiari, …. títo všetci by sa mali podľa tvojej logiky zrútiť

Mein Gott

PS ospravedlňujem sa na ktorých som zabudla

autor
16. nov 2025
@huxy

Inak práveže osobne nepoznám veľa ľudí, čo sú 2 týždne doma počas vianoc. Keď som robila či v banke, či čašníčku, či v administratíve, všade sa medzi sviatkami normálne pracovalo. To skôr nejaké fabriky dávali celozávodné dovolenky, ale aj to nie všetky.

@huxy ja nepoznam nikoho okrem predavaciek kto chodi do roboty

nikha2809
16. nov 2025
@anonym_autor

@nikha2809 ale ja chcem byt doma ako muz a deti. Aj oni su nestastni ze pojdem do roboty

@anonym_autor Kristova noha no ozaj daj radšej výpoveď aby ste sa celá rodina nezrutila z toho ze budeš 2 dni medzi sviatkami pracovat

muchotrafka298
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ked je pre teba take nestastie, ze nebudes doma 4 pracovne dni pocas konca roka, tak tu vypoved daj. A hladaj si pracu podla toho, rovno na pohovoroch to hovor, ze ci maju zatvorene 2 tyzdne pred a po vianocnych sviatkoch. Lebo pre teba je top priorita, inac sa cela rodina mentalne zrutite. Ked je toto pre teba tragedia, ze musis ist do prace, tak neviem, ako sa vysporiadas s vaznymi vecami, ktore Ta v zivote stretnu, ako su umrtia, pohreby, pripadne nejake prirodne katastrofy, ktore sa dotknu tvojho byvania.

pribinak
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor hlupana a kto donesie tovar do obchodu? Kto to vyrobí? Už len take čerstvé rožky a chlieb? To musí niekto aj upiecť a naskladanit a doviesť do obchodu a až potom si to ty môžeš ísť kúpiť

Pozeráš TV? Čo myslíš? Že to v telke ide program len tak? No sklamem tá! Tam sú technici, zvukári, osvetľovací, moderátori, maskéri, …

fajnova
16. nov 2025
@bomba36

Bodka/Podbiel, to si ty?

@bomba36 no jasné, tu je škoda čokoľvek písať

anonym_94ebb5
16. nov 2025

Tak ja som robila aj na silvestra,nocnu 12tku,stedry den som mala volno,resp.som bola po nocnej,takze aj tak som ho prespala a bola k.o.
V dalsej robote tiez silvester,do 12tej v robote.
Len teraz poslednych 2 robotach,sme mali celozavodnu.
Teraz uz budeme od 17steho doma,a keby nastup este uvidime.
Bud sa s tym zmier,alebo ak mas inu robotu tak sup prestup.Ale po novom roku,to s pracou bude naozaj velmi,velmi tazke.Mnohi o nu pridu,lebo firma konsoliduje a bude prepustanie.

sweetlife001
16. nov 2025

Ledva si si robotu konečne našla a už výpoveď ideš dávať 😂 ty si prípad fakt.

huxy
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veď som napísala, že aj v banke robia, aj na úradoch, na poste, policajti, v nemocnici, proste je veľa ľudí, čo medzi sviatkami pracujú...ale podľa tvojho zmýšľania to asi aj tak nepochopíš

autor
16. nov 2025
@anonym_94ebb5

Tak ja som robila aj na silvestra,nocnu 12tku,stedry den som mala volno,resp.som bola po nocnej,takze aj tak som ho prespala a bola k.o.
V dalsej robote tiez silvester,do 12tej v robote.
Len teraz poslednych 2 robotach,sme mali celozavodnu.
Teraz uz budeme od 17steho doma,a keby nastup este uvidime.
Bud sa s tym zmier,alebo ak mas inu robotu tak sup prestup.Ale po novom roku,to s pracou bude naozaj velmi,velmi tazke.Mnohi o nu pridu,lebo firma konsoliduje a bude prepustanie.

@anonym_94ebb5 ved jasne ze ked najdem nieco ine tak v sekunde dam vypoved. Hladam stale a nic.

abbey1
16. nov 2025

@anonym_autor Máš pravdu, taký život nemá cenu a robiť deťom Vianoce už vôbec.
No nič, idem navrhnúť manželovi i dcére, aby išli rovno skočiť z mosta, ale dať výpoveď. Tiež majú ísť do práce i 24.decembra.Muz mal mat síce aspoň 5 dní voľna medzi sviatkami, ale zrušili mu ho. Svinský život. Všetci budú celé sviatky doma a len ty, môj muž, dcéra a predavačky v práci. Fuj, fuj, fuj!

anonym_94ebb5
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_94ebb5 ved jasne ze ked najdem nieco ine tak v sekunde dam vypoved. Hladam stale a nic.

@anonym_autor tak hladaj dalej,zatial sa zmier,ze pojdes medzi sviatkami do prace.