Ako zvládnuť prácu počas sviatkov?
Ako zvladnut to ze musim pracovat medzi sviatkami? Pre mna to nie su ani Vianoce. Len 5 dni doma. Vzdy som bola zvyknuta ze firma sa na 2 tyzdne zavrela. Vsetci su dva tyzdne doma. Muz,rodicia,svokrovci,svagrine,svagrovci. Vsetky kamosky,siroka rodina. Navstevujeme sa. Deti maju prazdniny. Nemam chut ani chystat,darceky kupovat. Co to je za zivot. Zvazujem vypoved ale viem ze nic ine si nenajdem.
@huxy tak to sme minimalne dve, lebo takuto hlupacku len tak nevidis.
@muchotrafka298 suhlasim. Normálne neverím ze sa niekto ide psychicky rúcať a znepríjemnovat sviatky celej rodine, deptat deti len kvôli tomu, že musí ísť medzi sviatkami do prace 🙈 kiez by každého v zivote trápili iba takéto nepodstatne hlúposti.
@anonym_autor ja ti rozumiem. Medzi sviatkami moji kamaráti chodili na chaty, výlety, na stefanske zábavy a ja do roboty. Ale všeobecne som mala dobrú prácu, tak som to prežila. Počas rodičovskej sa však moje priority zmenili a už niektoré veci skrátka odmietam. Ale makám na sebe, aby som mala možnosti a mohla si ja vyberať. Po skončení VŠ a počas zamestnania som si urobila ďalšiu VŠ - učiteľstvo ( možno raz keď sa mi bude chcieť a budem chcieť veľa prázdnin). Zároveň mám 10+ rokov praxe v obore. A počas materskej som založila svoju firmu. Zároveň sme s manželom rozvinuli nejaké menšie projekty, ktoré nás tiež čiastočne živia. Máme príjem z viacerých zdrojov. A bola a je to drina popri rodičovskej a 2 veľmi malých deťoch. Ja už ani neplánujem ísť niekde makať od 8 do 16:30 a dostávať príkazy a rozkazy, kedy môžem a nemôžem mať voľno. Čiže ak chces byť pánom svojho života, musíš na sebe jednoducho makať a nenariekať.
@konikkon Ano a presne takto sa to robi ,ale nie sa len sťažovať
@anonym_autor ja ti rozumiem. Medzi sviatkami moji kamaráti chodili na chaty, výlety, na stefanske zábavy a ja do roboty. Ale všeobecne som mala dobrú prácu, tak som to prežila. Počas rodičovskej sa však moje priority zmenili a už niektoré veci skrátka odmietam. Ale makám na sebe, aby som mala možnosti a mohla si ja vyberať. Po skončení VŠ a počas zamestnania som si urobila ďalšiu VŠ - učiteľstvo ( možno raz keď sa mi bude chcieť a budem chcieť veľa prázdnin). Zároveň mám 10+ rokov praxe v obore. A počas materskej som založila svoju firmu. Zároveň sme s manželom rozvinuli nejaké menšie projekty, ktoré nás tiež čiastočne živia. Máme príjem z viacerých zdrojov. A bola a je to drina popri rodičovskej a 2 veľmi malých deťoch. Ja už ani neplánujem ísť niekde makať od 8 do 16:30 a dostávať príkazy a rozkazy, kedy môžem a nemôžem mať voľno. Čiže ak chces byť pánom svojho života, musíš na sebe jednoducho makať a nenariekať.
@konikkon ved muz uz robi nieco aj popri praci. Ja som tiez popri MD nieco robila ale na tom nezarobim tolko ako nam to vydalo. A to je len take obcasne vsetko. Bojim sa dat vypoved a spoliehat sa len na to.
@muchotrafka298 suhlasim. Normálne neverím ze sa niekto ide psychicky rúcať a znepríjemnovat sviatky celej rodine, deptat deti len kvôli tomu, že musí ísť medzi sviatkami do prace 🙈 kiez by každého v zivote trápili iba takéto nepodstatne hlúposti.
@janka_23 ved toto som jej napisala hned pri prvom prispevku, ze ako sa vysporiada s tym, ked ju stretnu skutocne tragedie, umrtia, pohreby, prirodne katastrofy, skody na majetku, zivote niekoho. Vsak skoci pod vlak okamzite.
@janka_23 ved toto som jej napisala hned pri prvom prispevku, ze ako sa vysporiada s tym, ked ju stretnu skutocne tragedie, umrtia, pohreby, prirodne katastrofy, skody na majetku, zivote niekoho. Vsak skoci pod vlak okamzite.
@muchotrafka298 ľutujem tie deti, veeeelmi zle príklady a vzorce správania im dávajú do života.
@anonym_autor tvoj muz sa nevie postarat o deti? On ich nevie poobliekat, nakrmit, postrazit, zariadit im program? Oni potrebuju teba a bez teba su uplne bezprizorni a strateni?
Inac necudujem sa, ze deti plakali. Ked poculi aku tragediu z toho vy dvaja robite, aka katastrofa to bude, tak s ich rozumcekom sa im ani necudujem, ze sa rozplakali. Predpokladam, ze su to deti male, skolkari, mozno prvostupniar. Tiez by si si mala davat pozor co a ako pred nimi rozpravas, vsak si im sposobila traumu. TY spolu s muzom ste ich upne a celkom zbytocne traumatizovali a svojimi recami ste to pokazili uplne a celkom.
@viestta muz sa vie postarat o deti. Ale co su to za sviatky ked ja budem v robote a oni doma?
Tvoj muž asi tiež nebude celkom ok, keď ledva,ledva konečne nastupiš do práce a hneď ťa nabáda aby si dala výpoveď namiesto toho,aby ťa podržal a tešil s tebou že máš konečne prácu
@minenkaa nechodime tankovat na pumpu. Mame iny zdroj 🙂
@anonym_autor a ta elektrika sa pre vas vyrobi sama, ludia zamestnani v elektrarnach sedia doma a uzivaju si sviatky. A to, ze tvoj muz nie je sofer este neznamena, ze deti maju pokazene sviatky. Ale to by hlavne on musel chciet pre nich tie sviatky pekne spravit, co asi ani velmi nechce, pretoze na to ma(l) doma cloveka, ktory tento rok bude v ptaci. Tragedia nad tragediu. Priam prirodna katastrofa, mohli by sme povedat az apokalyptickych rozmerov...
Tvoj muž asi tiež nebude celkom ok, keď ledva,ledva konečne nastupiš do práce a hneď ťa nabáda aby si dala výpoveď namiesto toho,aby ťa podržal a tešil s tebou že máš konečne prácu
@anonym_b39cd8 ma sa tesit ze mam takuto pracu? 😀 Ved mne sa kazdy cudujem ako som tam uz rok vydrzala
@anonym_autor ešte si mi neodpísala či už máš vybraté zamestnanie pre svoje deti aby nemuseli robiť cez a medzi vianočnými sviatkami. Lebo je už najvyšší čas rozmýšľať
@sendy1977 prace? Ved oni nebudu pracovat. To budu rentieri, co budu zit z toho, co im rodicia nahonobia v zivote....
@anonym_autor už si odpovedala ako to berieš tie zrušené sviatky?
@minenkaa ako kazdy normalny clovek. Ale predpokladam ze ty sa tesis ze sviatky zrusili a mozes ist do prace
@anonym_autor ešte si mi neodpísala či už máš vybraté zamestnanie pre svoje deti aby nemuseli robiť cez a medzi vianočnými sviatkami. Lebo je už najvyšší čas rozmýšľať
@sendy1977 no ja im budem vystrahou co si nemaju vybrat.
@anonym_b39cd8 deti uz dnes plakali ked som povedala ze medzi sviatkami robim. Muz ten tiez nonstop nadava ze to budi sviatky o nicom.
@anonym_autor tak zajtra daj výpoveď a začni sa pripravovať na sviatky.
@viestta muz sa vie postarat o deti. Ale co su to za sviatky ked ja budem v robote a oni doma?
@anonym_autor normalne sviatky. Sviatky su 24., 25. a 26.; 27. a 28. je vikend, zvysok su TRI pracovne dni vratane Silvestra. Tak nech sa postara otec aby mali pekne prazdniny. Ked je co k comu, tak zvladne vsetko a po robote sa k nim pripojis. Tie 3 dni by u kazdeho kompletneho nebol problem. U vas problem su, takze nebudem fabulovat ale chyba je na vasej strane, nie na strane tvojho zamestnavatela.
Boze ja si ta pamatam. Ty si ta, co nevie najst parkovacie miesto a chodi daleko za zle platenou pracou. Kolega ta nosi (ztp)
@anonym_autor žena zobuď sa, tisíce na SVK musia pracovať aj počas sviatkov nie lenedzi nimi.
Podľa tvojhi.myšlienkového chodu by mali podať výpoveď aj lekári,sestry, lekárnici, policajti, hasiči, železničiari, pumpári atď...
...a keď ti bude zle, bude ti horieť dom tak hold smola dali výpoveď. To by bolo ok však?
Sprav si pedagogickú školu a môžeš byť učiteľka, tí majú veľa voľna. Ale to by bolo treba niečo pre to urobiť, vyštudovať a počkať pár rokov. Keď budeš len sedieť a plakať, nič sa nezmení. Veď keď niečo chcem, tak podniknem kroky, aby som to dosiahla. Nechcem v budúcnosti robiť cez sviatky? Tak zdvihnem teraz rit a začnem sa snažiť.
Boze ja si ta pamatam. Ty si ta, co nevie najst parkovacie miesto a chodi daleko za zle platenou pracou. Kolega ta nosi (ztp)
@mirage 👍
a bojí sa šoférovať mimo mesta
Ja neviem, co za ludi mate v okoli, ze su vsetci v soku z teba a hlavne tvoj muz. Uprimne tiez sme boli zvyknuti byt cez Vianoce doma. No v mojej praci teraz hrozi konsolisacia, aj my same vieme, ze nas je na oddeleni vela na mnzostvo prace. Ja sa ale snazim byt vyborny zamestnanec, momentalne vsetky choroby deti vsetko riesi moj manzel, aby som si ja pracu udrzala. A Vianoce som tiez ochotna prist, kvoli praci. Tak sme sa normalne podelili s ostatnymi. Ved par hodin bezomna deti vydrzia a to su ozaj, ze male 3 a 5 rokov. Nechapem tvoj narek. Ak si ty ta, ktora si myslim, tak podla mna mate aj flexibilnu prwcovnu dobu, tak ponadrabaj co najviac a potom tam bud len nevyhnutny cas.
@huxy ved dam vypoved asi
@anonym_autor autorka, prepac, poviem to bez servitky. Aby si sa neposrala. Chod sa pozriet na detsku onkologiu, aby si vedela, co su problemy v zivote.
@anonym_autor za slobodna som tak prwcovala, 3 dni som bola doma a inak v práci, aj na Silvestra. Všetci v rodine boli 2 týždne doma a ja som tak bola zvyknutá z čias VŠ. Takže sa mi to moc nepáčilo, ale zvládla som to, keďže som nemala záväzky, neriešila som to. Teraz som už mama, konci mi RD a v predošlej práci som už dala výpoveď. Jeden z dôvodov bol, že odmietam pracovať cez vianočné, veľkonočné sviatky atd. Priorita pre mňa je byť doma s rodinou a je to pre mňa dôležité. Jednoducho si nájdem prácu, ktorá mi po tejto stránke bude vyhovovať a umožní mi byť celé sviatky doma.
@konikkon som zvedavá,kde si takú prácu nájdeš
Sprav si pedagogickú školu a môžeš byť učiteľka, tí majú veľa voľna. Ale to by bolo treba niečo pre to urobiť, vyštudovať a počkať pár rokov. Keď budeš len sedieť a plakať, nič sa nezmení. Veď keď niečo chcem, tak podniknem kroky, aby som to dosiahla. Nechcem v budúcnosti robiť cez sviatky? Tak zdvihnem teraz rit a začnem sa snažiť.
Tak vacsi bizar som uz dávno necitala🙈🙈🙈
@anonym_b39cd8 deti uz dnes plakali ked som povedala ze medzi sviatkami robim. Muz ten tiez nonstop nadava ze to budi sviatky o nicom.
@anonym_autor bože, vy ste teda toxická domácnosť, keď deti podporujete v tejto dráme, resp im sami dávate takýto priklad. U nás v rodine sme medzi sviatkami museli vybavovať pohreb (a takých rodín je veľa) - to ti teda neprajem, ale vtedy by si si uvedomila, čo sú ozajstné problemy & dovod na plač.

@anonym_autor tvoj muz sa nevie postarat o deti? On ich nevie poobliekat, nakrmit, postrazit, zariadit im program? Oni potrebuju teba a bez teba su uplne bezprizorni a strateni?
Inac necudujem sa, ze deti plakali. Ked poculi aku tragediu z toho vy dvaja robite, aka katastrofa to bude, tak s ich rozumcekom sa im ani necudujem, ze sa rozplakali. Predpokladam, ze su to deti male, skolkari, mozno prvostupniar. Tiez by si si mala davat pozor co a ako pred nimi rozpravas, vsak si im sposobila traumu. TY spolu s muzom ste ich upne a celkom zbytocne traumatizovali a svojimi recami ste to pokazili uplne a celkom.