icon

Ako zvládnuť prácu počas sviatkov?

16. nov 2025

Ako zvladnut to ze musim pracovat medzi sviatkami? Pre mna to nie su ani Vianoce. Len 5 dni doma. Vzdy som bola zvyknuta ze firma sa na 2 tyzdne zavrela. Vsetci su dva tyzdne doma. Muz,rodicia,svokrovci,svagrine,svagrovci. Vsetky kamosky,siroka rodina. Navstevujeme sa. Deti maju prazdniny. Nemam chut ani chystat,darceky kupovat. Co to je za zivot. Zvazujem vypoved ale viem ze nic ine si nenajdem.

autor
16. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor no vidíš otvor si obchod a môžeš pracovať tam,nik ta nebude rozčuľovať,sviatky budes mať voľne

@minenkaa obchod si urcite neotvorim.

viestta
16. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa nie. Nakupujem pred vianocami. Uz 23 decembra by ma nikto do obchodu nedostal

@anonym_autor chces povedat, ze cele tie dva tyzdne, co si bola zvyknuta byvat doma si nikdy do obchodu nesla? Nesli ste ani natankovat?
Prosim ta, ked uz sa nechces este viac zhovadovat, tak radsej ani viac nepis. Lebo co veta, to absurdita...

minenkaa
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak sa nestazuj,bude ešte horšie

viestta
16. nov 2025
@nikha2809

@viestta tiež pravda.Ale co su u nas majú všetky.Ale to by sa jej tiež nepáčilo lebo by robit musela aj poobedne a nočné.

@nikha2809 a zrutila by sa, keby jej v stredu oznamili, ze sa bude robit aj v sobotu, lebo mamu vela zakaziek...

anonym_b39cd8
16. nov 2025

Doma sú radi, že ťa neuvidia,tak im nekaz radosť

minenkaa
16. nov 2025
@viestta

@anonym_autor chces povedat, ze cele tie dva tyzdne, co si bola zvyknuta byvat doma si nikdy do obchodu nesla? Nesli ste ani natankovat?
Prosim ta, ked uz sa nechces este viac zhovadovat, tak radsej ani viac nepis. Lebo co veta, to absurdita...

@viestta teraz som sa chcela opýtať na to tankovanie ,ale iný asi môžu robiť aj cez sviatky

muchotrafka298
16. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 ved uz aj mam nieco v zalohe. Tu este rok vydrzim nejako. Jedny pokazene vianoce vydrzim.

@anonym_autor rok tam vydrzis? A potom co? Vrati sa pani co si namiesto nej, co je na materskej/rodicovskej? A ked sa nevrati tak co? Rozreves sa tam a budes kopat nozickami ako male decko? Nervovo sa rucate cela rodina z toho, ze musis cez sviatky ist parkrat do prace. Bavime sa stale o pracovnych dnoch. Ty si na tom tak, ze tam nevydrzis ani den, nieto 365 dni. Tak si chod skusit robit sama na seba, tam nemas sefa, nemas pracovnu dobu. A ze nevies co by si robila? Tak uvazuj, co vies robit a cim si zarobis okrem pindania a mental breakdowns.

minenkaa
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor čo budes robiť keď si dieta zlomí ruku cez sviatky?

autor
16. nov 2025
@viestta

@viestta tak predavacky asi rataju s tym ze medzi sviatkami robia.

autor
16. nov 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor rok tam vydrzis? A potom co? Vrati sa pani co si namiesto nej, co je na materskej/rodicovskej? A ked sa nevrati tak co? Rozreves sa tam a budes kopat nozickami ako male decko? Nervovo sa rucate cela rodina z toho, ze musis cez sviatky ist parkrat do prace. Bavime sa stale o pracovnych dnoch. Ty si na tom tak, ze tam nevydrzis ani den, nieto 365 dni. Tak si chod skusit robit sama na seba, tam nemas sefa, nemas pracovnu dobu. A ze nevies co by si robila? Tak uvazuj, co vies robit a cim si zarobis okrem pindania a mental breakdowns.

@muchotrafka298 ja pisem ze viem co by som robila. Vies citat?

muchotrafka298
16. nov 2025
@viestta

@viestta nechaj tak, tu je kazdy argument marny. A ked dojde nahodou k tebe do roboty, tak jej jednu treskni stanglou madarskej salamy po hlavne, nech sa prebudi.

autor
16. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor čo budes robiť keď si dieta zlomí ruku cez sviatky?

@minenkaa no lekar asi ratal s tym ked studoval medicinu ze bude cez sviatky robit.

anonym_878bc1
16. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa no lekar asi ratal s tym ked studoval medicinu ze bude cez sviatky robit.

@anonym_autor tak ked vies co by si robila tak šup do toho, začni hned a nemusíš čakať rok

minenkaa
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak aj ty by si mala rátať s tým ,že budes chodiť do prace cez sviatky
Prečo by mal robiť cez sviatky ten lekár

autor
16. nov 2025
@anonym_b39cd8

Doma sú radi, že ťa neuvidia,tak im nekaz radosť

@anonym_b39cd8 deti uz dnes plakali ked som povedala ze medzi sviatkami robim. Muz ten tiez nonstop nadava ze to budi sviatky o nicom.

muchotrafka298
16. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 ja pisem ze viem co by som robila. Vies citat?

@anonym_autor ano citat viem. Tak nam teda napis, ze co by si robila, aku si pracu predstavujes. A preco teda nezacnes ihned, ked teda mas napad?

autor
16. nov 2025
@anonym_878bc1

@anonym_autor tak ked vies co by si robila tak šup do toho, začni hned a nemusíš čakať rok

@anonym_878bc1 no musim bohuzial

viestta
16. nov 2025
@anonym_autor

@viestta tak predavacky asi rataju s tym ze medzi sviatkami robia.

@anonym_autor ano, rataju, len super dolezite administratine pracovnicky ocakavaju, ze budu doma... Ozaj, uctovnicky robia medzi sviatkami, na Silvestra a niekedy aj na Novy rok a robili aj na Troch kralov ked bolo volno, pretoze sa robi uctovna uzavierka. Tak ked budes hladat robotu, daj si sakra pozor aby si nevzala uctovnicku.

anonym_878bc1
16. nov 2025

Psychicky zrutena cela rodina 😂 ale vies mila autorka, to im robis ty svojim nastavením. Keby si to tak nedramatizovala tak je aj rodina v klude

autor
16. nov 2025
@minenkaa

@viestta teraz som sa chcela opýtať na to tankovanie ,ale iný asi môžu robiť aj cez sviatky

@minenkaa nechodime tankovat na pumpu. Mame iny zdroj 🙂

anonym_b39cd8
16. nov 2025

No vy ste celá rodina celá akási uvrešťaná🤣🤣

minenkaa
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_878bc1 no musim bohuzial

@anonym_autor baba ak je toto pravda čo píšeš a nerobí si niekto srandu ,rýchlo sa spamataj lebo toto nedopadne pre teba dobre

huxy
16. nov 2025

Mne toto už ani nepríde ako reálna téma, lebo ozaj nemôže byť niekto tak tupý 🙈🙊

autor
16. nov 2025
@viestta

@anonym_autor ano, rataju, len super dolezite administratine pracovnicky ocakavaju, ze budu doma... Ozaj, uctovnicky robia medzi sviatkami, na Silvestra a niekedy aj na Novy rok a robili aj na Troch kralov ked bolo volno, pretoze sa robi uctovna uzavierka. Tak ked budes hladat robotu, daj si sakra pozor aby si nevzala uctovnicku.

@viestta nehovor. Mam kopec kamosiek uctovnicokna su doma vzdy medzi sviatkami

muchotrafka298
16. nov 2025
@huxy

Mne toto už ani nepríde ako reálna téma, lebo ozaj nemôže byť niekto tak tupý 🙈🙊

@huxy tak to sme minimalne dve, lebo takuto hlupacku len tak nevidis.

minenkaa
16. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa nechodime tankovat na pumpu. Mame iny zdroj 🙂

@anonym_autor takže tvoj muz je šofér a kradne,či mate E auto a v tých elektrárňach niekto robi každý deň ,cely rok

anonym_b39cd8
16. nov 2025
@huxy

@huxy môže,podbel bodkovaný,jej rukopis,toto tu stvára/la vždy

autor
16. nov 2025
@anonym_878bc1

Psychicky zrutena cela rodina 😂 ale vies mila autorka, to im robis ty svojim nastavením. Keby si to tak nedramatizovala tak je aj rodina v klude

@anonym_878bc1 no urcite. Muz mi stale hovori nech odtial odidem. Ale bojim sa. Keby ma muz len o trosicku vyssi plat hned by som isla a bola doma,venovala sa rodine a domacnosti

konikkon
16. nov 2025
@anonym_autor

@konikkon ved aj ja hladam. Tu len zastupujem tak len to ma drzi pri zivote ze to raz skonci.

@anonym_autor ja ti rozumiem. Medzi sviatkami moji kamaráti chodili na chaty, výlety, na stefanske zábavy a ja do roboty. Ale všeobecne som mala dobrú prácu, tak som to prežila. Počas rodičovskej sa však moje priority zmenili a už niektoré veci skrátka odmietam. Ale makám na sebe, aby som mala možnosti a mohla si ja vyberať. Po skončení VŠ a počas zamestnania som si urobila ďalšiu VŠ - učiteľstvo ( možno raz keď sa mi bude chcieť a budem chcieť veľa prázdnin). Zároveň mám 10+ rokov praxe v obore. A počas materskej som založila svoju firmu. Zároveň sme s manželom rozvinuli nejaké menšie projekty, ktoré nás tiež čiastočne živia. Máme príjem z viacerých zdrojov. A bola a je to drina popri rodičovskej a 2 veľmi malých deťoch. Ja už ani neplánujem ísť niekde makať od 8 do 16:30 a dostávať príkazy a rozkazy, kedy môžem a nemôžem mať voľno. Čiže ak chces byť pánom svojho života, musíš na sebe jednoducho makať a nenariekať.

autor
16. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor takže tvoj muz je šofér a kradne,či mate E auto a v tých elektrárňach niekto robi každý deň ,cely rok

@minenkaa moj muz nie je sofer 🙂