icon

Ako zvládnuť prácu počas sviatkov?

16. nov 2025

Ako zvladnut to ze musim pracovat medzi sviatkami? Pre mna to nie su ani Vianoce. Len 5 dni doma. Vzdy som bola zvyknuta ze firma sa na 2 tyzdne zavrela. Vsetci su dva tyzdne doma. Muz,rodicia,svokrovci,svagrine,svagrovci. Vsetky kamosky,siroka rodina. Navstevujeme sa. Deti maju prazdniny. Nemam chut ani chystat,darceky kupovat. Co to je za zivot. Zvazujem vypoved ale viem ze nic ine si nenajdem.

anonym_2e5a9e
16. nov 2025

U nás cez Vianoce muž je doma 2 týždne, majú vo firme odstávku celozávodnu a ja som tá čo pracuje aj medzi sviatkami. Vždy 24 sme doma ako rodina, 25 ideme k mojej mame a 26 ideme k svokrovcom. A máme pekné sviatky. Sviatky budú také aké si spravíš.
Aj ja by som radšej bola doma dva týždne s rodinou ale neumožňuje mi to moja práca. No určite nebudem kvôli tomu vyplakavat. Veď si doma 24 25 26 a plus víkend to môžte ísť k rodine a navštevovať sa.

anonym_620aa3
16. nov 2025

@anonym_autor ak máš nejaké zdravotné problémy choď na PN a máš pokoj, budeš 2 týždne sedieť doma

anonym_94ebb5
16. nov 2025
@anonym_c40eba

@ketrint tiez pozeram tie dva tyzdne mavaju skor v skolstve ale bezne firmy? ved vtedy sa uzatvara atd

@anonym_c40eba my koncime 17teho,obaja aj ja aj muz.Robime v tej istej firme,striedame si smeny,ale kedy nastupujeme,este nevieme.Asi az 7.1.Niektori ale koncia este skor ale aj skor do prace idu.Ini zase robia medzi sviatkami,a opravuju a makaju celu dobu.

anonym_1fb42c
16. nov 2025
@anonym_autor

@markusrasford viem. Sami si vybrali povolanie. V zivote by som nesla za sestrickuba pod prave kvoli tej pracovnej dobe

@anonym_autor Hovoriť o svojom probléme, očakávať porozumenie, ale voči iným neprejavit ani štipku empatie,len opakovať,ze samy si vybrali... Nie je to sebaľútost a sebestrednost???Len pre informáciu,my čo sme pracovali/pracujeme medzi sviatkami i cez sviatky,rady trávime čas s rodinou a milujeme ju, len aj my platíme účty,a preto pracujeme aj cez sviatky často.

januarova
16. nov 2025
@anonym_c40eba

@ketrint tiez pozeram tie dva tyzdne mavaju skor v skolstve ale bezne firmy? ved vtedy sa uzatvara atd

@ketrint
@anonym_c40eba
niektore vyrobne firmy mavaju 2-tyzdnove odstavky, v lete aj v zime. Napr. Volkswagen mava od cca 15-20 decembra do 10,-15. januara, co je skoro mesiac
A ja robim vo velkej vyrobnej firme, v administrative a mame celozavodnu dovolenku 2 tyzdne.

minenkaa
16. nov 2025
@januarova

@ketrint
@anonym_c40eba
niektore vyrobne firmy mavaju 2-tyzdnove odstavky, v lete aj v zime. Napr. Volkswagen mava od cca 15-20 decembra do 10,-15. januara, co je skoro mesiac
A ja robim vo velkej vyrobnej firme, v administrative a mame celozavodnu dovolenku 2 tyzdne.

@januarova mimo temu,majú aj mechanici v týchto firmách voľno?

anonym_1fb42c
16. nov 2025
@anonym_autor

@viestta muz sa vie postarat o deti. Ale co su to za sviatky ked ja budem v robote a oni doma?

@anonym_autor Cez sviatky doma, medzi sviatkami v práci...Alebo som nechapava?

dennissa16
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_94ebb5 robim tu rok aj par dni.

@anonym_autor prečo klameš, že robis niečo vyše roka a zase chceš všetkých presviedčať, že nie si podbeľ?

anonym_1fb42c
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_878bc1 no urcite. Muz mi stale hovori nech odtial odidem. Ale bojim sa. Keby ma muz len o trosicku vyssi plat hned by som isla a bola doma,venovala sa rodine a domacnosti

@anonym_autor Dobrý nápad 🙃Raz, keď muž povie, že nechce, nevládze,nevie zaopatrit rodinu sám, prípadne začne mať iné záujmy, tak čo ako žena v domácnosti?Aspon raz týždenne tu niekto píše o tom, že nemá žiadne životné istoty,lebo sa vo všetkom spoliehala na manžela ...

anonym_2baefd
16. nov 2025

@anonym_autor Ty nie že si len dobre strelená, ale ešte k tomu aj sebestredná 🤮.
Proste sen každého zamestnávateľa.

minenkaa
16. nov 2025

@anonym_autor mna ešte teraz napadlo ,že môjmu mužovi niekedy ,keď je tuhá zima daju aj mesiac voľna ,nemala by si aj ty zacat riesit viac voľna v práci,veď to tak majú inde v práci

viestta
16. nov 2025
@minenkaa

@minenkaa ano, ti vo vyrobe mavaju celozabvodne. V robote je udrzba a administrativa, pretoze faktury sa same nezaplatia ani objednavky dodavok sa same nespravia, aj vyplaty treba spravit... Niekedy sa pocas celozavodnej aj expeduje aj prijima tovar na sklad. Stoja len linky, ktore sa odstavit daju, ale linky, ktore sa odstavit nedaju bezia dalej.

minenkaa
16. nov 2025
@viestta

@minenkaa ano, ti vo vyrobe mavaju celozabvodne. V robote je udrzba a administrativa, pretoze faktury sa same nezaplatia ani objednavky dodavok sa same nespravia, aj vyplaty treba spravit... Niekedy sa pocas celozavodnej aj expeduje aj prijima tovar na sklad. Stoja len linky, ktore sa odstavit daju, ale linky, ktore sa odstavit nedaju bezia dalej.

@viestta takže vlastne nie je celozávodna dovolenka

anonym_94ebb5
16. nov 2025
@minenkaa

@minenkaa nie,udrzba prave cez sviatky su v praci a vsetko kontroluju a opravuju.

sisska96
16. nov 2025
@anonym_autor

@sisska96 ano viem ze su ludia co nevedia vydrzat doma s rodinou,co je smutne. Ja to zboznujem a uzivam si to. A nie nesedime 2 tyzdne doma. Stretavame sa s rodinou,chodime sa sankovat,lyzovat atd...

@anonym_autor tak daj výpoveď a seď doma celý rok

viestta
16. nov 2025
@minenkaa

@viestta takže vlastne nie je celozávodna dovolenka

@minenkaa ako kde. Naozaj zavisi od fabriky k fabrike. Velke montovne bezia ako pisem, mali subdodavatelia naviazani napriklad na automobilky, kazdy nejak inac. Ine je to v lete, ked ma pol zapadnej Europy dovolenky a ine je to cez vianocne sviatky, ale zas 2 tyzdne v kuse su to malokedy, konci sa den, dva pred Vianocami, zacina 2. alebo 3.1. Malokedy potiahli celozavodnu az do Troch kralov.

anonym_94ebb5
16. nov 2025
@viestta

@minenkaa ako kde. Naozaj zavisi od fabriky k fabrike. Velke montovne bezia ako pisem, mali subdodavatelia naviazani napriklad na automobilky, kazdy nejak inac. Ine je to v lete, ked ma pol zapadnej Europy dovolenky a ine je to cez vianocne sviatky, ale zas 2 tyzdne v kuse su to malokedy, konci sa den, dva pred Vianocami, zacina 2. alebo 3.1. Malokedy potiahli celozavodnu az do Troch kralov.

@viestta u nas to je opacne cez leto,mozno tyzden celozavodna a tato zimna je omnoho dlhsia.U nas sa odstavuju vsetky linky,ziadna nejde.Udrzba,ich opravuje,vymiena suciastky.Ine firmi zase napr.opravuju podlahy,ciary sa maluju znova.

anonym_94ebb5
16. nov 2025
@viestta

@viestta aj u nas,niektori koncia skor,ale aj zacinaju ako prvi,dalsi neskor aj neskor zacinaju a potom este dalsi,ale ti zase napr.zacinaju s nami.No tam je rozdiel mozno 1 den.

sisska96
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_65e037 ano vybrala. Pracu v administrative. Kde sa v zivote nerobi medzi sviatkami. Len tu kde som teraz. Ale vsak chvalabohu uz to dlho nepotrva. Sim nastastie len na zastupovanie. To jedine ma tam drzi. Kazdu nedelu od rana mi je uz zle,v pondelky rano na vracanie z nervov. Uz len odratavam dni....

@anonym_autor Akože sa nerobí? Ja som dakedy medzi sviatkami riešila úrady, živnosť a podobne 😂

anonym_4b25a5
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_b39cd8 deti uz dnes plakali ked som povedala ze medzi sviatkami robim. Muz ten tiez nonstop nadava ze to budi sviatky o nicom.

@anonym_autor manžel je jebnutý. No dovidenia

o__o
16. nov 2025

Ja som sestricka a som doma medzi sviatkami.. hups

autor
16. nov 2025
@viestta

@viestta moj muz je vzdy doma 2 tyzdne tyzdne. Tento rok budu 3 tyzdne. Rodicia robili cely zivot vo fabrikach a vzdy boli doma dva tyzdne.

autor
16. nov 2025
@anonym_1fb42c

@anonym_autor Dobrý nápad 🙃Raz, keď muž povie, že nechce, nevládze,nevie zaopatrit rodinu sám, prípadne začne mať iné záujmy, tak čo ako žena v domácnosti?Aspon raz týždenne tu niekto píše o tom, že nemá žiadne životné istoty,lebo sa vo všetkom spoliehala na manžela ...

@anonym_1fb42c tak moj muz neni takyto debil. Tohto sa ozaj bat nemusim.

anonym_b39cd8
16. nov 2025

vy ste sa s lupou hľadali

anonym_cdda47
16. nov 2025
@anonym_autor

@viestta moj muz je vzdy doma 2 tyzdne tyzdne. Tento rok budu 3 tyzdne. Rodicia robili cely zivot vo fabrikach a vzdy boli doma dva tyzdne.

@anonym_autor kriste pane, tak chod robit do fabriky a aj ty budes 2 tyzdne doma 🙈 ty by si chcela zo vsetkeho povyberat len hrozienka

sendy1977
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chod robiť do tej fabriky kde robí tvoj manžel a budete mat spolu pekné Vianoce

viestta
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak chod robit k muzovi do fabriky, budete mat volno spolu, este ho aj vozit budes, nebude ta musiet vozit kolega a nebudes daleko z parkoviska dochadzat

bomba36
16. nov 2025
@anonym_cdda47

@anonym_autor kriste pane, tak chod robit do fabriky a aj ty budes 2 tyzdne doma 🙈 ty by si chcela zo vsetkeho povyberat len hrozienka

@anonym_cdda47 ale to je pod jej úroveň, rovnako ako predavačky a spol, panička chce prácu len v kancelárii a v mieste bydliska, ale tam je tlačenka takže musí dochádzať až do NR

janka_23
16. nov 2025

Autorka, prajem ti aby ta nikdy v živote nestretli vazne problémy, zivotne skúšky a nepríjemnosti, pretože ked sa rúcaš a takto hystericky riešiš takúto banalitu, neviem si predstaviť ako by si reagovala keby ta postretla nejaká vážna životná situacia. Deťom dávate s muzom velmi zlý príklad do života. Máš velmi zvláštne vnútorné nastavenie. Vianoce budete mat pokazené na milión percent, ale nie kvôli tomu ze ty budes v práci. Ale kvôli tomu ake scény a tragédiu ty z toho robis.

anonym_b39cd8
16. nov 2025

Zhrabnem odmeny a potom dám výpoveď