Ako zvládnuť prácu s psychickými poruchami?
Dobry den . Neviem na koho sa uz obrátiť , kto by mi pomohol . Mam psychické diagnózy : Hraničná porucha, sociálna fóbia, agorafobia , disociativna porucha , panicka porucha... Do toho mam problemy s kognitivnymi funkciami : pamäť ako Dory , priestorová orientácia, jemná motorika pozornost .... Skusala som pracu vzdy doteraz ako predavačka ale kazdy raz ma vyhodia pre nesústredenosť pomalosť pamäť a nálady ... Som u psychiatria od 2019 ale tieto problemy s kognitivnymi mam od detstva. Navštevovala som aj pedagogické centrum v meste a dost mi pomohli. Podla nich mam zablokovanu cast mozgu prave kde su tieto funkcie.... Invalidný dôchodok mi psychiater nechcel dat ze nevidí dovod , teraz mam ale nového len ze je nutna hospitalizácia... Neviem ako to zvládnem na nej lebo mam problem s cudzími ľuďmi byt s nimi v kontakte ... Bojím sa ze mi to viac uškodí ako pomoze ... Skuste mi napisat alebo poradit co by ste robili vy na mojom mieste. Dakujem pekne.
@luccija súkromný psychológ cez poistovnu toho si hradim ja alebo zdravotná poisťovňa ? Psychiater mo povedal ze nemam nárok na invalidný ale teraz tento novy je zasa ineho nazoru.... Terajší psychiater ma do žiadnej prace neposiela len ma sleduje momentálne ... Robievala som kedysi 12 stky a po niekoľkých hodinách som nevnímala okolie a ani to co robim... Bola som uplne mimo ...
@sunnycasslil Ano mobily nepretrzite, navstevy na nasom oddeleni hocikedy pocas dna. Doobeda bolo cvicenie, stretnutie celeho oddelenia, dielne a rehabilitacie (kto potreboval). Poobede volno, niekedy kulturny program. Vecer este byval vecerny klub, to sa zase stretlo cele oddelenie. Vychadzky po areale boli neobmedzene, ak clovek nemal samovrazedne myslienky. Vychadzky mimo arealu museli byt schvalene. Ja som.tam este chodila na jogu raz do tyzdna a obcas aj na masaz, bol tam maser. Terapie boli vacsinou doobeda, niekedy aj poobede. Ja som mala individualnu aj skupinovu, cele oddelenie malo muzikoterapiu raz za cas a niektori mali este tanecno-pohybovu terapiu.
@sunnycasslil ak budeš mať výmenný lístok aj u súkromného, ak má zmluvu s poisťovňou neplatis.

@sunnycasslil choď do nemocnice a nespekuluj.
Povedz, že máš obavy z veľa ľudí atď...dajú ti lieky, možno zmenia.Ty už hneď všetko negujes.
Dosť nerozumiem prečo nemáš nárok aspoň na čiastočný ID.Na terapie na výmenný lístok vieš chodiť aj k súkromnému psychológovi, ktorý má zmluvu s poisťovňou ja som tak chodila.
začni hľadať ako sa dá a nie čo nejde
Byť celý deň sama doma so svojimi myšlienkami, žiadny režim dňa, povinnosti nie je dobré.
Záhradníctvo si hneď zavrhla kvôli skolioze...a to by bola fajn práca na pár hodín polievať, starať sa o kvety, nemusíš rozprávať s ľuďmi ..v niečom sa musíš aj ty premôcť to, že to máš na papieri nie je nemenný stav.Opatruj ľuďom mačky, pec doma pagáče, rob slané torty, hackuj, vyrábaj vence, sviečky, ak zvládneš upratuj, umyvaj okná...rozmýšľaj čomu sa venovať z domu.
Agresívna môžeš byť z hraničnej poruchy, ale tak berieš lieky, keď ťa lekár posiela na 12 tky je tvoj stav taký zlý?
Mobil na začiatku nie je povolený, ale na niektorých oddeleniach asi áno záleží na aké tá dajú.
Budeš mať terapie kruhovu terapiu, alebo samostatnu ...budete niečo vyrábať, hrať hry, poobede oddych, cvičenie, normálne režim, aby nebol čas na zlé myšlienky.
Určite choď na hospitalizáciu chcú ti pomôcť.