icon

Ako zvládnuť ranné vstávanie pri pohyblivej pracovnej dobe?

10. sep 2025

Nikdy som nebola ranné vtáča, ake nočná sova.
Mám to tak od kedy si pamätám.
Ponocovanie, ak sa do niečoho mám pustiť tak radšej večer.
V poslednom čase ako som zmenila prácu,mám pohyblivú pracovnú dobu neviem sa ráno pozbierať .
Mám psychicky náročnú prácu, ale fyzicky sa nenarobím uz ako kedysi.
Rána sú pre mňa jedna katastrofa.
Aj keď si ľahnem skôr, rovnako som rozbitá.
Ako to máte vy?

Strana
z2
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
snowflakenel
11. sep 2025
@anonym_autor

@snowflakenel Presne to mám rovnako (teda teraz vstávam pozdejsie)Ale pred polnocou nikdy nechodím spávať a večer dorábamomolp domácnosti. Keďže inokedy nie som doma. Ja všetko si chystám večer, lebo ráno neviem kde je sever.

@anonym_autor tan vecerny klud je na nezaplatenie

autor
11. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 Parádne, správne. Treba spať kým sa dá .Spánok je veľmi dôležitý.

autor
11. sep 2025
@snowflakenel

@anonym_autor tan vecerny klud je na nezaplatenie

@snowflakenel Áno akp píšeš.

vladuska20
11. sep 2025
@anonym_autor

@malinkajozka Ja už bez kávy absolútne, za deň aj 2-3 musia byť. Do teraz nechápem ako som pred rokom vedela ešte pred nočnou nesprávať odrobiť 12h v nočnej a ešte ráno aj dačo uvariť a pred rannou ak som spala 2-3h a musela makať.

@minenkaa Np veď toto ja čakám len na voľno a prázdniny mi veľmi vyhovovali haha

@anonym_autor ale ked makas,nemas byt kedy unavena v tom je ten rozdiel.Ked makas len hlavou,myslienky raz dva ujdu aj mimo prace a celkovo prichadza unava.Tiez som unavena ked nic nerobim,ale ked robim mozem spat len 3hod ako teraz vstavam o 4,a boh vie kedy zaspim po volne ale v robote som fit,ked makam.Ked sa zastavim,len sa mi vyzivuje a to si musim dat kavu.

autor
11. sep 2025
@vladuska20

@anonym_autor ale ked makas,nemas byt kedy unavena v tom je ten rozdiel.Ked makas len hlavou,myslienky raz dva ujdu aj mimo prace a celkovo prichadza unava.Tiez som unavena ked nic nerobim,ale ked robim mozem spat len 3hod ako teraz vstavam o 4,a boh vie kedy zaspim po volne ale v robote som fit,ked makam.Ked sa zastavim,len sa mi vyzivuje a to si musim dat kavu.

@vladuska20 👍👍👍

ravehami
14. sep 2025

Mne pomaha vstat na prvy budik..ak to neurobim, adios, konecna uz nefungujem

guiseppinka
14. sep 2025

Zrejme budem nejamy hybrid, lebo dokazem rano vstat skoro a aj vecer ist neskoro spat. Ale skor sa priklanam k tej nocnej sove, lebo rano vstat a ucit sa u mna nikdy nehrozilo. Ked nieco mam dokoncit, tak potrebujem to mat hotove a az tak mozem ist spat. Bezne chodievam okolo jedenastej a vstavam okolo 5.15 (teda vtedy zvoni budik). Obcas sa stane, ze poobede ma lame, ked soferujem domov, to ai nadavam, ze som nesla vecer skor spat, ale ked sa rozhybem, tak idem... ten vecerny klud, ked uz vsetci spia, si nesmierne uzivam a vychutnavam
Kedysi davno som napr v starej robote bola uz o 6, aby som o druhej mohla odist a mala cely den pred sebou. Napr kava so mnou nerobi absolutne nic (nastastie) a aj ked si poviem, ze kava ma preberie, tak si myslim, ze je to akor tym, ze sa rozhybem ako tym, ze ju vypijem.

anickaaa6aaa
14. sep 2025

Asi neporadím. Máš taký biorytmus. Ja vstávam o piatej ráno a ok ale musím dodržať svoje ranné ritiutaly na prebratie. Roky rokuce od základne školy si dávam poobedn slofik. Tak na hodinu a potom fungujem cca do destiatej večera. V živote som nebola na nočnej ale viem že by som ju ani nezvládla…

anonym_ca960e
14. sep 2025

Mne nepomôže nič... ani kava ani energetak. Ráno vstávam o 6:50 a to aspoň 3x po 5min posúvam budik kým vyleziem z postele . Keď ideme na dovolenku a musím v noci koľko x o 2 h vstavat neni problém pozbierať sa ale do roboty alebo k lekárovi skoro rano to je masaker. Ja skôr ako 23 :00 - 1: 00 neviem zaspať čiže bud varím, čítam, pozerám film s muzom ,tiez je dlho hore ale zas on nema problém rano sa z postele vystreliť narozdiel odomna . Iba ked mam migrénu alebo som po praci veľmi unavená dokážem zaspať skorej než 21:00 a pocas volna ked som cely den doma neni problém zaspať aj poobede hocikedy na gauči pri tv. Ja tiez nie som ranné vtáča. Aj keby som bola rada ale bohužiaľ.

modra_kolobezka
14. sep 2025

Chodim na 7:00 do prace, vsatavam o 6tej. Som nocny typ a za 15 rokov som si na to ranne vstavnie nezvykla. Podla mna sa na to ani neda zvyknut ked je praca mimo biorytmus cloveka

snowflakenel
15. sep 2025
@modra_kolobezka

Chodim na 7:00 do prace, vsatavam o 6tej. Som nocny typ a za 15 rokov som si na to ranne vstavnie nezvykla. Podla mna sa na to ani neda zvyknut ked je praca mimo biorytmus cloveka

@modra_kolobezka to vsetko zavisi os cloveka. Svagor spava 5 hodin a funguje normalne.
Svagrina- keby si nepospala poobede 2 hodiny, tak je nemozna. Ale.zas je do polnoci potom hore. 🙂

sheridanbouquet
16. sep 2025

Nakoľko je pohyblivá tvoja pracovná doba? Máš aj večerné zmeny? Podľa mňa sa dá zvyknúť na akúkoľvek pracovnú dobu, pokiaľ je pravidelná. Inak — podľa mojich skúseností sa na to nijako nezvykneš; len sa zhorší zdravie a tým si zároveň skrátiš kvalitu aj dĺžku života.

blackcat8885
18. sep 2025

Vstávam o 4,15 robím 14ky ano je to ťažké aj po 5 rokoch ale musim to prežiť
Spať chodím okolo 21,30 cez víkend dospim do 7mej 8mej

vivuska666
18. sep 2025

Ja som ranne vtaca. Vstavam 5.15 a to robim z domu. Spavat chodim tak 20.30 az 21.00. Cize spim tych 8 hodin. Mam to uz take zautomatizovane, ze aj cez vikend sa zobudim skoro. Nie az tak ale spim 9 a viac hodin 🙂

anonym_4a9dca
18. sep 2025

vzdy som bola nocna sova a neznasala som ranne vstavanie…
preslo par viac rokov, narodilo sa mi dieta, zvykala som si tazko, ale nejak zubami nechtami som to dala.
casom sa u dietata vykrystalizovala diagnoza, a nakoniec vstavam v podstate velku vacsinu svojho doterajsieho dospeleho zivota velmi skoro a vyhovuje mi to najviac 🙂 radsej idem skor spat (tak do tej 22:00 uz spim a 7-8h spanku a som fresh, teda spim do 5:00, alebo 6:00 cez vikendy)

anonym_4a9dca
18. sep 2025
@vivuska666

Ja som ranne vtaca. Vstavam 5.15 a to robim z domu. Spavat chodim tak 20.30 az 21.00. Cize spim tych 8 hodin. Mam to uz take zautomatizovane, ze aj cez vikend sa zobudim skoro. Nie az tak ale spim 9 a viac hodin 🙂

@vivuska666 ja takto podobne 🙂

jana_eyre_2
18. sep 2025

Nikdy som nebola typ čo by ráno vyspaval, ale chodievala som neskoro spávať a ráno som vstávala o 6tej.. nevadilo mi to.. keď som sa po deťoch vrátila do práce, našla som si prácu na skrátený úväzok na ranné zmeny.. ale že fakt ranné, vstávam o 3:20 a vďaka tomu som už na obed doma.. nejako som si zvykla, chodievam späť večer už s deťmi.. len teda nemám rada ten odchod keď je tma a prázdne ulice na to si neviem zvyknúť ani po 3r.. dôležita je pravidelnosť, ráno vypiť pohár vody, umyť sa v ľadovej vode a človeka to nabudí.. ja zase pracujem fyzicky, namakam sa a keď sa vrátim dám 15minutovy spánok, aby som vydržala do večera..

Strana
z2