Ako zvládnuť stres z neplnenia bankových plánov?
Ahojte, pracujem v banke na pobočke. Som zamestnaná štvrtý mesiac. Plány neplním, lebo proste sú dosť kruté. Aj kolegyne nie vždy splnili za ten čas, čo som tam. Ale proste dávajú to vyžrať mne. Celkovo si myslím, že som nezapadla. Riaditeľka celé zlé. Je mi zle, mám také stresy, že som ani netušila, že mi môže byť až takto zle od stresu. Prosím vás ženy, ktoré robíte v banke, ako riešite to, že tie plány nerobíte? Ako to argumentujete riaditeľke? Ako sa ku vám potom správajú? Ja mám pocit, že som len bezpredmetná vec, je to tam strašné. Ďakujem za všetky rady. Asi odídem, nevidím to veľmi ružovo. A ste tu prosím niektorá, ktorá reálne stále tie plány urobíte?
@huxy Ale to nie je normálne sa takto správať. Aj ja som v Prima banke a strašne ľutujem, že som sem nastúpila. Mne je až na grcanie ráno ako idem do práce. A obedná prestávka je asi taká, že ju reálne mám do 10 minút a aj to mám žalúdok stiahnutý, že ledva do seba hodím kávu s rožkom. Mám pocit, že riaditeľka ma nemá rada, že možno som jej není sympatická alebo čo. Fakt k ostatným taká nie je. Je prísna, to hej ale ku mne sa správa úplne inak. Niekedy si hovorím, že to už hraničí so šikanou proste. Nerobili ti zle, že si chcela odísť? Ja som to dnes už jej šplechla, že seriem na to a dám výpoveď a ona mi na to, že len aby som si ešte viac problémov neurobila. Ale akože nemusí ma, nech ma pustí.
Ahoj, ja som tam robila ešte pred cca 8rokmi. Boli lepšie, boli horšie mesiace. Ja som bola na takej pobočke kde sa točili stále tí istý ľudia. Takže na tie úvery to bolo dosť zlé. Ja som začala brať tabletky aby som vôbec dokázala ísť do práce tak mi bolo zle od šéfa. Nakoniec som dala výppveď. Dali sme ho 3 naraz. Nakoniec začali riešiť prečo sme odišli jeho sledovali pol mesiaca a nakoniec dostal hodinovú výpoveď za jeho správanie sa voči nám. Dodám že on bol vyše 20rokov v tej banke…i napriek tomu som sa nevrátila a ani by som sa nevrátila nikdy viac do banky. V dnešej dobe ešte ťažšie dostať úvery ako vtedy a viem si predstaviť tie nároky na pracovníkov. Robila som v slsp
No ano, robili problémy. Este aj po súdoch ma vláčili kvôli zmluve o prehlbovaní kvalifikácie.
Úplne mám pocit, ako by si písala o pobočke, kde som robila-LC
@ema229 Aj naša riaditeľka tu je dlho, ešte možno za čias starej Dexie. Je krutá, veľmi povýšenecká, kričí po mne, že prečo nemám plány tak ako druhí, prečo robím zlé meno a hanbu banke, prečo si neviem získať klienta aj z okolia, len aby som plnila. Zle mi je tiež. Ja nemám na to žalúdok teraz po rodine behať a núkať im debiliny, ktoré proste nepotrebujú. A s kamarátov ak má niekto ešte spred dvoch rokov dobrý úrok na hypotéku, tak akože prečo by mal meniť? Proste chcela by som vidieť ju, ako by predávala v tejto dobe produkty. Ja som psychicky úplne v prdeli z toho.
@huxy Nie, ja som v Bratislave. Ale ako vidím, je to asi jedno, asi ich trénujú na takéto správanie, však my nie sme ľudia, my sme iba ich čísla. Je to strašné, že máš takú skúsenosť. A odišla si tak, že si si napísala riadne výpoveď dvojmesačnú, či ste sa dohodli nejak? Ja mám pocit, že sa dohodnúť nebude dať. Neviem, či sa mám sťažovať, personalistka mi prišla milá, no kolegyňa mi hovorila, že pozor na ňu, že sa pchá do zadnice našej riaditeľke.
Daj výpoveď. Ja by som už toto nestrpela. Však banka je banka a nie nejaký avoj pre boha aby si tam rodinu ťahala nech sa spamätá
Bola som na PN, dala výpoveď asi s 2 mesačnou výpovednou, keďže som tam bola kratko.
A ano, pozor aj na personalistky. Aj keď im povieš o probléme,môžu to nakoniec otočiť proti tebe, tiež skúsenosť
@ema229 No však práve. A keď som jej povedala, že keby som chcela zarobiť na rodine tak idem robiť slizkého finančného poradcu. Pri tom na pohovore boli ako med, zlatí a milí ľudia, ako dobre sa tam pracuje, aký kľud, pohoda a ani neotravujeme klientov. Hej, vidím. Strašné fakt. Rozmýšľala som, že by som sa dala preradiť, no asi to nemá zmysel.
Stojí Ti to za nevoľnosti? Predpokladám, že ani výplatu nemáš bohvieaku keď neplnis plány
Asi mám zlú banku, ani raz mi nevolali aby dohodli stretko na pobočke, ani len reklamu nepošlú do mailu/IB/mobilu a na pobočke mi nič nenúkali navyše, riešili iba to čo som sa ja pýtal.
Do skúšobnej doby sa tak šéfka nesprávala?
@huxy Však aj ja som tu krátko a už mám veru dosť. Myslela som si, že človek, ktorý robí riaditeľa pobočky je normálny, no mýlila som sa. A tie ich školenia akože, vraj firma do mňa naliala veľa peňazí a ja si to nevážim a nerobím nič pre to. Ty si ako dávala tie plány prosím ťa? Ja nerozumiem, že čo robím zle, že proste mi klienti nechodia prosiť o hypotéku a že nikomu nenanútim úver.
@maranco Ja mám svoju banku tiež VUB a neotravujú ma, možno tam je lepšie ako tu v Prime, kto vie. A počas skúšobnej doby bola na mňa ako med, venovala sa mi, sedela pri mne a ešte ma aj chválila, že super, rýchlo sa učím. Teraz dva mesiace je strašná, dáva mi všetko vyžrať, že som neschopná a podobne. Takže asi tak.
Ja som tie plány tiež velmi nedávala. Pracovala som tam zhruba 5 mesiacov. Hrozné to bolo.
@huxy A kolegovia ostatní akože dávali tie plány? Nečakala som, že mi to takto dajú proste vyžrať. Rozmýšľam aj ja nad tou PN, len to nie je riešenie, lekárka ma dlhšie ako týždeň doma nenechá, nemám žiadne problémy.
Boli sme tam 2 "nové", ostatné 2 + riaditelka pracovali v banke od čias PKB. Takže mali aj svoju klientelu, plány viac menej plnili.
A teda my nové sme to nedávali.
@huxy Neviem ako si mala ty pracovnú zmluvu, no kedysi vraj dávali preplatiť školenie. Teraz sa aspoň toto nedáva. Aj tak mi to príde choré, to školenie stálo za prd proste.
No veď preto ma vláčili po súdoch, kvôli tým školeniam.
@huxy ježiši, to je fakt choré. Ja dám pre istotu zmluvu pozrieť právničke, že či náhodou si môžu niečo nárokovať alebo nie. A mala si fix a variabilnú v zmluve, či ako? Lebo mne chodí výplata len z toho fixu, odmeny nič proste, nič.
Mala som len fix. Majú zvláštnu politiku, tie odmeny vyplácajú po častiach, a za predchádzajúci štvrť rok. Keď nesplníš plán, tak asi nevyplácajú teda.
Investuj energiu do hladania ineho zamestnania. Uz pred niekolkymi tyzdnami si mala zacat ked bolo jasne ako bude
Ale máš problémy... Povedz dr., že máš depresie, v noci nespíš, trasie sa ti srdce... Nech ti dá výmenný k psychiatričke. Tá ťa nechá maródovať aj pol roka, lebo ti nemá ako dokázať, že sa ti zlepšil stav, keď budeš tvrdiť opak. Medzitým si hľadaj prácu. Dobre, že som to nezobrala, tiež mi ponúkali prácu v tejto banke.
@rusalkablack mimo témy. Na návštevu psychiatra nie je potrebný výmenný lístok
Autorka, prekvapujú ma ten tlak na plnenie plánu, však od toho závisí iba variabilná zložka, či? teda ty v podstate nemusíš nič z tých plánov splniť a výplatu dostaneš, len bez variabilnej zložky. Určite by som každopádne kvôli splneniu nejakého plánu neotravoval rodinu alebo známych. Správanie tvojej šefky je inak fakt smutné
Ja som tiež robila v banke, no tiež to nebola práca pre mňa ale zase uznávam, ze mnohí to vedia robiť perfektne. Ja som prešla do obchodu, odvtedy mi je psychicky dobre
@marhulka13 Aj kamoška ma volá do obchodu, pracuje v Lidli, vraj sa ťažkou prácou príjemne unaví, domov chodí síce narobená ale s čistou hlavou. Len teda neviem, že či by som zvládala to šialené tempo v potravinách. Mám už svoj vek.
@vler Veru, budem hľadať niečo normálnejšie... Za tie stresy a nízky plat mi toto veru nestojí

Ja som mala podobnú skúsenosť v prima banke. Pre svoje vlastné dobro som musela odtiaľ odísť