icon

Ako zvládnuť stres z práce a podvod na plate?

andrej12345
24. júl 2024

Čaute,

potrebujem poradiť, lebo už naozaj nevládzem v robote. Mám 23 rokov a robim pre externú firmu v oblasti kvality v jednej automobilke, kde robím technickú podporu pre dvoch dodávateľov. Sú v dvoch rôznych halách a dostať sa tam dá len firemným autom, ale už sa stalo, že auto bolo týždeň preč a ja som potom musel všetku prácu doháňať.

Robím tu len mesiac a zistil som, že firma ma ojebáva na peniazoch. Fakturujú za mňa 12 hodín denne – 8 hodín pre jedného dodávateľa a 4 hodiny pre druhého – ale zaplatené mám len za 8 hodín, a to ešte na živnosť. Takže im v podstate robím 4 hodiny zadarmo. Zaškolili ma len týždeň, a aj to môj predchodca jeden deň chýbal. Práca je o mikromanažmente. Počas tých 4 dní školenia človek nepochopí všetko a nestretne sa s tým kvantom problémov, ktoré sa môžu vyskytnúť. Moja práca nie je vôbec podľa šablóny, každú novú situáciu a problém musím riešiť sám, a veľa vecí jednoducho neviem. Nemám sa ani koho spýtať a keď sa aj niekoho spýtam, pozerajú na mňa, akoby som kládol totálne kokotské otázky. Veľa vecí nemám ako vedieť.

Som z celej firmy absolútne znechutený, ale trápia ma výčitky, že ak odídem, nechám firmu v štichu a celá zodpovednosť mojej práce padne na iných.
Neviem, či to mám vzdať alebo len proste zaťať zuby a vydržať?

Díky moc za každú radu.

Strana
z2
taynee
Odpoveď bola odstránená
andrej12345
autor
24. júl 2024

@taynee 8h

taynee
Odpoveď bola odstránená
andrej12345
autor
24. júl 2024

@hellionka to vobec nie je o tom ze si myslim ze to co robim nikto iny nedokaze, neviem odkial si na to prisla, skor ide o to ze dlho tam nevedeli nikoho najst a kebyze odidem tak zas tam nik dlho nedojde 🙂

rozculena
24. júl 2024

@andrej12345 no a čo? to je snáď ich problém...podľa toho,ako to opisuješ,sa ani nečudujem,že tam nikto nechce ísť robiť.

tiika
25. júl 2024

@andrej12345 asi mas pocit, že si neadekvátne ohodnoteny? Že predtým bol niekto iný za ten plat k dispozícii len pre jedného klienta a ty musis sa rovnaký čas a odmenu stíhať dvoch? Tak to už je priestor na vyjednávanie ohľadom ceny. Zatiaľ ti platia to čo bolo dohodnute asi v nejakej zmluve alebo ústne, počet odrobených hodín x odmena/hodinu.
Tiež si nespokojný, pretože zaucanie neprebehlo tak, ako si si predstavoval. Chýbajú ti informácie a nemáš si ich momentálne ako zistiť. To rieš so zamestnávateľom (či odberateľom v tvojom prípade). Čo navrhujú, ako by si mal podľa nich postupovat? Možno by to vedeli nejako poriešiť, s niekym ta spojiť, odkázať na nejaký kontakt, poslat k niekomu inému na školenie… verím, že na niečo spolu prídete.

kika572
25. júl 2024

@andrej12345 si v skúšobnej dobe do 3 mesiacov, daj im papa

taynee
Odpoveď bola odstránená
andrej12345
autor
25. júl 2024

@taynee ok dakujem za vysvetlenie, pardon za ten neadekvatny tón vcera ale burcovali so mnou emócie.

rozculena
25. júl 2024

@andrej12345 už si im oznámil,že končíš?

Strana
z2