icon

Ako zvládnuť toxické pracovné prostredie?

9. aug 2025

Ahojte robim v tatrach na hoteli. Posledne mesiace to ide dole vodou a mam extremne toxicky kolektiv. Ohovaranie, ignorovanie. Rano chodim do prace s uzkostou. Vela ludi odislo zo dna na den a ja mam chut tiez. Cely den napätie, nieco sa spytam kolegyni a ticho je. Bohuzial robime v kolektive, kazdy den sme 4 a musime nejako spolupracovat. Jedine coho sa obavam, ze ked pojdem inde tak mi klesne aj plat. Viem, ze najprv by som si mala nieco najst a potom odist ale tu je to den co den peklo.

anonym_e12837
9. aug 2025

No a ešte si vezmi, že ani v tej druhej práci nebudeš vedieť, aký kolektiv sa zozbiera, kým tam nenastúpiš. Čiže len si prerátať, koľko mesiacov prežiješ bez platu, ak sú to aspoň 3, tak daj výpoveď. Polovicu tej doby, čo ti nebude chýbať plat hľadaj lepšiu prácu, po polovici hľadania uber nároky, ber čo príde a buď sa z toho vykľuje niečo schopné alebo zase našetríš a pôjdeš ďalej.

culienka
9. aug 2025

sú pracovné kolektívy , kde sa toxickí kolegovia netolerujú, ale väčšinou to závisí od vedúceho, ktorý takýmto zamestnancom vysvetlí čo a ako a keď to nepomôže tak sa ich zbaví. Takže ostáva iba hľadať dáky normálny kolektív.

koniarova
9. aug 2025

Áno. Odišla by som už dávno.

larinka552
9. aug 2025

Odist hned. Nestoji ti to naozaj za to, lebo taky psycho toxicky kolektiv vie pekne liezt na nervy a nakoniec aj na psychiku a na zdravie. Najdes si urcite nieco lepsie a mozno budes prekvapena, ze ani platovo neklesnes. Pisem z vlastnych skusenosti. Praca je len praca, nenechaj si tym kazit zivot 😉🍀

defulik
9. aug 2025

@anonym_autor co robis v hoteli?

defulik
9. aug 2025
@culienka

sú pracovné kolektívy , kde sa toxickí kolegovia netolerujú, ale väčšinou to závisí od vedúceho, ktorý takýmto zamestnancom vysvetlí čo a ako a keď to nepomôže tak sa ich zbaví. Takže ostáva iba hľadať dáky normálny kolektív.

@culienka co ak je riaditel toxicky, to som ja zazila v hoteli

luccija
9. aug 2025

Tak hľadaj druhu pracu, keď tam nie je dobre.Si v skúšobnej dobe?Čo je podľa teba problém vedenie, ľudia, veľa práce, zle skoordinovane?Musíš s nimi spolupracovať veď rob si svoje a druhych nerieš.Ono všade bude niečo, ak je plat výrazne vyšší ešte by som počkala

janickacrazy
9. aug 2025

@anonym_autor keď budeš robiť v ženskom kolektíve, tak tam je ohováranie a ignorácia dosť bežné, ale pokiaľ je to ozaj zlé, tak odíď

culienka
13. aug 2025
@defulik

@culienka co ak je riaditel toxicky, to som ja zazila v hoteli

@defulik podla mňa potom není pomoci, len odísť keď je riaditeľ sám toxický tak mu vyhovuje aj toxický kolektív a asi takéto správanie aj podporuje.

defulik
13. aug 2025
@culienka

@defulik podla mňa potom není pomoci, len odísť keď je riaditeľ sám toxický tak mu vyhovuje aj toxický kolektív a asi takéto správanie aj podporuje.

@culienka aj som odisla