Ako zvládnuť výpoveď z prvej práce?
Ahojte, dostala som moju prvú výpoveď z úplne prvej práce… Cítim sa strašne a bezcenne… vraj som sa nedostatočne rýchlo učila veci ako mzdový účtovník.. že iný by sa to naučili za 2 týždne… mrzí ma to veľmi ako sa s tým zmieriť?:(
chapem, ze to zamrzi, ohliadni sa za tou pracou, ci si mohla robit nieco inak (rychlejsie, viac sa dopytovat...), povedali ti aj nejaku spatnu vazbu priebezne? lebo ak nie, tak neviem, ci by mi bolo az tak luto za zamestnanim, kde su ticho a zrazu mi buchnu vypoved (teda za predpokladu, ze ty si do toho vlozila co si mohla)
@baki03 Chcela by som vidieť toho génia, čo sa na prácu mzdového účtovníka zaučí za 2 týždne 🙈
@baki03 neber si to vooobec! Ktovie co je naozaj za tym, nevidis pozadie toho celeho, never tomu ze niekto by sa to naucil za 2 tyzdne. To im tak strasne ponahlalo, aby si sa rychlejsie naucila? A zrazu im to neponahla ked musia najst niekoho noveho + toho zhned zaucit? Za ten cas by si bola varena, pecena. Ver si, v inej praci bude lepsie 👍👍👍
Ďakujem vám pekne za povzbudenia.. doteraz mi ani len nespomenuli nič o výpovedi a o chybách a zrazu dnes si ma zavolala bokom a už to išlo..
@baki03 ber to tak, ze dobre ze si sa to dozvedela na zaciatku, najdes si inu lepsiu pracu.
@sheila121 Čo ti pomohlo sa s tým zmieriť ?
Ja som v úplne rovnakej situácii ako autorka, je to zvláštna náhoda. Bola to moja prvá práca po strednej škole. Pracovala som úplne mimo svojho odboru.
Mne tiež nepovedali dopredu, že má chcú prepustiť.
Ešte ráno som normálne pracovala.
Po obede si ma zavolala personalistika ktorá má príjimala na pohovore a moja vedúca že sa so mnou potrebujú porozprávať. Pracovala som tam týždeň.
Povedali mi, že robím pomaly že mi dávajú výpoveď.Vyčítali mi že moje kolegyne robia rýchlejšie.Moje kolegyne tam už pracujú dlho. Vždy som sa snažila nebola som flákač.
Je mi to strašne ľúto, cítim sa veľmi zle. Beriem to ako svoje velké zlyhanie. Cítim sa veľmi nešikovne kvôli tomu. Na brigáde ktorú som predtým mala som stíhala robiť.
@estellas treba si povedať, že jedny dvere sa zatvárajú a druhe otvárajú.
Ono firma, ktorá po týždni porovnáva výkon medzi novou kolegynov a starými kolegyňami nie je úplne kompletná. Takže žiadne tvoje zlyhanie. Akosi tam niekto zabudol, ako začínali oni. Nemá ti byt čo ľúto. Nová práca bude určite lepšia. Len to treba preddychat, kľudne si kúp niečo čo ťa poteší. Čas všetko vyrieši a tragédia to nie je. Raz za to budeš rada, ako to dopadlo.
Ca 12r do zadu som dostala prvu vypoved (nie prva praca) po roku . Bola som v gastre.
A vies co ? V dalsom lokali som sa vypracovala z vypomoci po sefku timu 😊
V zivote mozno das ty par x vypoved,alebo tebe,to je zivot proste, ale ako pisu kocky ber to naozaj tak jedny dvere sa zatvorili druhe sa otvoria.
Baby, ja neviem, ci som dnes taka rozcitlivena, ale je tú viacero tem o vyhadzove v skusobnej lehote a vsetky mi pridu, ze tym zamestnavatelom o toho zamestnanca vobec nejde. Ved ked raz niekoho prijmem, nesnazim sa dlhsie ako tyzden - dva, aby sa clovek zaucil? Nedam mu ani nijaku spatnu vazbu pocas skusobnej doby, ale hned ho vyhodim? Mne to pride aj dost neefektivna forma zamestnavania, brat niekoho noveno kazdu chvilu.
Kadopadne, prajem vam vsetkym lepsiu pracu a lepsieho zamestnavatela.
proste si aa asi precenila ist robit mzdove uctovnictvo po strednej skole si vyzaduje velku odvahu a este vacsiu snahu a vzdelavanie a zaujem aj mimo pracovnej doby (najma ak uctujete cudzim spolocnostiam)
ber to ako skusenost zacni sa viac vzdelavat a mat aktivny pristup
nerobila tam dva tyzdne 😉 podla inych diskusii
@rosavia netvrdím, že je to prípad autorky, neviem, čo za tým bolo… Ale od toho je skúšobná doba. Na pohovore sa často uchádzači predávajú, snažia sa ukázať v najlepšom svetle. A potom príde realita a práca stojí… My sme na oddelenie pred rokom prijali 3 nových ľudí, všetci skončili v skúšobnej dobe - s dvomi bol ukončený pomer zo strany zamestnávateľa, jeden odišiel z vlastnej iniciatívy. Ono, človek sa môže učiť dlhšie, ale ak tam vidno, že si nedáva dokopy ani súvislosti, že sa nijako neposúva, nesnaží sa, tak je zbytočne ho tam držať ďalší rok… U nás jeden z tých dvoch sa rozčuľoval, že čo máme problém s jeho prácou. A pritom si na služobnom počítači, v pracovnej dobe, v office hral online strategické hry a robota stála. Druhý neúspešný uchádzač extrémne pomaly napredoval, po poznámke, že má asi pokazený Excel, lebo namiesto súčtu dvoch čísel tam dáva mriežky, sme vedeli, že to asi nebude cesta… A pritom po ľudskej stránke, to bol dobrý človek. Našťastie, ďalší uchádzači boli šikovní a náš tím sa zastabilizoval.
@rosavia Ja som nerobila som účtovníctvo ako autorka. V tej firme kde som robila to tak je, že ak im človek nevyhovuje tak ho vyhodia po krátkom čase. Ja som sa neflákala, snažila som sa ale uvedomujem si že to nebolo dostatočné aj napriek mojej snahe, mrzí ma to.
@gab1sol Tak toto ma dobre pobavilo. Že online strategické hry na firemnom počítači 😂😂😂 🤦🏻♀️.To fakt ? To koľko mal rokov ? Toto je také detinské.

Toto nie je niečo, s čím sa máš zmieriť. Treba sa na to pozrieť trošku s odstupom...
Je to pre teba skúsenosť a poučenie do budúcnosti. Možno si si mohla robiť lepšie poznámky, aby si mohla pracovať samostatne so svojimi poznámkami... Ale možno tam boli nejaké iné dôvody a toto je len oficiálne odôvodnenie...
Aký si mala ty pocit z tej práce? Bola si so svojím pracovným výkonom spokojná?
Naozaj netreba vešať hlavu. Radšej treba tú hlavu zdvihnúť, poobzerať sa po novom mieste a veriť, že to bude lepšie.