Akú prácu nájsť pre invalidného dôchodcu?
Dobrý deň chcela by som sa opýtať či neviete o nejakej práci pre mňa nakoľko som na invalidnom dôchodku ? Do teraz som pracovala ako sanitarka v nemocnici ale nakoľko sa môj zdravotný stav zhoršil tak už tu prácu robiť nemôžem . V Bratislave ďakujem .
robit mozes cokolvek. ja som si zmenila profesiu po uraze, vystudovala som si novy odbor a teraz v nom pracujem plnohodnotne. je len na tebe ci vezmes menej platenu pracu alebo najdes odvahu studovat a najst si dobru pracu v novom obore
Sanitarka v lekárni môže byť fajn alternatíva. Nenarobis sa tam tak veľa ako v nemocnici a môžeš robiť aj na skrátený úväzok a tempom aké zvládaš. A platovo je to celkom fajn.
@zuzap33 uff, to je povolanie? WTF? Čo je zlé na povolaní SBS a sedení pred kamerami? Každú prácu je potrebné ceniť si. A druhý faktor - ak autorka nemá žiadnu kvalifikáciu, tak asi ťažko bude učiť na umeleckej škole či robiť účtovníctvo. Človek bez kvalifikácie jednoducho môže robiť iba nekvalifikovanú prácu. Taký je fakt. A nevidím na tom nič zlé.
@obonova7 autorka, že pochádzaš z chudobnej rodiny je výhovorka. Školstvo je bezplatné. Ale k tvojej otázke:
1. Aké máš vzdelanie?
2. Aké máš zručnosti?
3. Akú máš prax (okrem tej sanitárky)?
4. Akú máš diagnózu?
5. Akú prácu by si si predstavovala? Že by ťa to bavilo a vedela by si to robiť?
6. Si ochotná dovzdelať sa? Stredná škola, pomaturitná nadstavba, kurzy cez úrad práce?
@melanta ja sa nevyhováram ja som iba odpovedala jasné . Vzdelanie mám ucnovku bez maturity poštárka , prax mám zvecsa v automobilkách pri pase pri vychystávani atd. Diagnozi mám polyneuropatiu nôh a rúk , mozgové infarkty a tiež je tam niečo s psychikou a toho je veľa . Obmedzenia mám nesiem nočné mám problémy sústrediť sa a problémy s pamäťou . Toho času som po hospitalizácii a som pn a apropo ničomu sa nevyhýbam
@zuzap33 tie sa nachodia , pokladničky nie su len pokladníčky ,ale musia sa starať aj o zonu a dokladať tovar, čo zrejme pani nemôže
@renesance80 predavačku veľmi nie ale hľadám ďalej nevzdávam to
Na školách, na internátoch ako vratnicka, prepajat telefonáty.
Inák to skade máte že školstvo je zadarmo? Len pre deti a mládež! Ale ak idete v dospelosti dorábať maturitu, bakalára atď. Tak externé štúdium stojí dosť veľa peňazí. A ešte skĺbiť školu so zamestnaním. Neni len tak. To neni vyhováranie sa ale realita.

Hlavná otázka je aké máš obmedzenia.