icon

Akú prácu nájsť pre invalidného dôchodcu?

obonova7
9. feb 2025

Dobrý deň chcela by som sa opýtať či neviete o nejakej práci pre mňa nakoľko som na invalidnom dôchodku ? Do teraz som pracovala ako sanitarka v nemocnici ale nakoľko sa môj zdravotný stav zhoršil tak už tu prácu robiť nemôžem . V Bratislave ďakujem .

buberova
9. feb 2025

Hlavná otázka je aké máš obmedzenia.

obonova7
autor
9. feb 2025

@buberova mám poškodené nervy v nohách preto ich mám oslabené a mám závraty

kat_
9. feb 2025

@obonova7 no tak asi nieco sedave, administrativa?

nelca84
9. feb 2025

@obonova7 veľa inv. dôchodcov napr. sledujú kamery v obchodoch (akože sbs)

obonova7
autor
9. feb 2025

@nelca84 len neviem že kde by som niečo také našla lebo na profesii nič také nie je

nelca84
9. feb 2025

@obonova7 moze obvolat najznamejsie sbs, ved ti pracovnici su oznaceni logom firmy, tak odkukaj

kacena4
9. feb 2025

robit mozes cokolvek. ja som si zmenila profesiu po uraze, vystudovala som si novy odbor a teraz v nom pracujem plnohodnotne. je len na tebe ci vezmes menej platenu pracu alebo najdes odvahu studovat a najst si dobru pracu v novom obore

zuzap33
9. feb 2025

@nelca84 uff, to je povolanie. Ludia na ID, ktorych poznam ja robia: ucitelka v umeleckej skole, osobna asistentka, trafikantka, pokladnicka, uctovnicka.. Su rozne moznosti

nelca84
9. feb 2025

@zuzap33 vsak ja netvrdim, ze nie su, bol to iba tip, prve co mi napadlo

janai1
9. feb 2025

@zuzap33 no tak ale ak predtým robila sanitarku tak nemá vzdelanie na to aby robila učiteľku alebo účtovníčku.
Poznám riaditeľa veľkej firmy na ID a čo teraz? Ma si založiť firmu?

obonova7
autor
9. feb 2025

@janai1 nie vzdelanie žiaľ nemám pochadzam totiž z chudobnej rodiny

finett
9. feb 2025

Sanitarka v lekárni môže byť fajn alternatíva. Nenarobis sa tam tak veľa ako v nemocnici a môžeš robiť aj na skrátený úväzok a tempom aké zvládaš. A platovo je to celkom fajn.

melanta
10. feb 2025

@zuzap33 uff, to je povolanie? WTF? Čo je zlé na povolaní SBS a sedení pred kamerami? Každú prácu je potrebné ceniť si. A druhý faktor - ak autorka nemá žiadnu kvalifikáciu, tak asi ťažko bude učiť na umeleckej škole či robiť účtovníctvo. Človek bez kvalifikácie jednoducho môže robiť iba nekvalifikovanú prácu. Taký je fakt. A nevidím na tom nič zlé.

melanta
10. feb 2025

@obonova7 autorka, že pochádzaš z chudobnej rodiny je výhovorka. Školstvo je bezplatné. Ale k tvojej otázke:
1. Aké máš vzdelanie?
2. Aké máš zručnosti?
3. Akú máš prax (okrem tej sanitárky)?
4. Akú máš diagnózu?
5. Akú prácu by si si predstavovala? Že by ťa to bavilo a vedela by si to robiť?
6. Si ochotná dovzdelať sa? Stredná škola, pomaturitná nadstavba, kurzy cez úrad práce?

obonova7
autor
10. feb 2025

@melanta ja sa nevyhováram ja som iba odpovedala jasné . Vzdelanie mám ucnovku bez maturity poštárka , prax mám zvecsa v automobilkách pri pase pri vychystávani atd. Diagnozi mám polyneuropatiu nôh a rúk , mozgové infarkty a tiež je tam niečo s psychikou a toho je veľa . Obmedzenia mám nesiem nočné mám problémy sústrediť sa a problémy s pamäťou . Toho času som po hospitalizácii a som pn a apropo ničomu sa nevyhýbam

zuzap33
10. feb 2025

@obonova7 co tak predavacku, pokkadnicku

renesance80
10. feb 2025

@zuzap33 tie sa nachodia , pokladničky nie su len pokladníčky ,ale musia sa starať aj o zonu a dokladať tovar, čo zrejme pani nemôže

obonova7
autor
16. feb 2025

@renesance80 predavačku veľmi nie ale hľadám ďalej nevzdávam to

jojmia
16. feb 2025

Na školách, na internátoch ako vratnicka, prepajat telefonáty.

elzus
16. feb 2025

@obonova7 na vrátnici možno, alebo neviem v kine predavačka za pokladňou. Možno na telefóne buď predaj alebo anketarka, poradkyňa.

stupidman
16. feb 2025

Inák to skade máte že školstvo je zadarmo? Len pre deti a mládež! Ale ak idete v dospelosti dorábať maturitu, bakalára atď. Tak externé štúdium stojí dosť veľa peňazí. A ešte skĺbiť školu so zamestnaním. Neni len tak. To neni vyhováranie sa ale realita.