icon

Akú známku dať na konci roka?

18. jún 2024

Ahojte prosím vás nájde sa tu medzí vami učiteľka ktorá by sa vyjadrila akú by dala známku na konci roka ? . Čakala som že 2 však čítať na edupage viem . No dnes učiteľka že 3 pýtam sa prečo no lebo diktát tam má 3, 3, 5,2 akože ostala som v šoku . Áno nevie mi písať diktáty proste robí tam úplne banálne chyby a učiteľka prísna proste neodpustí chýbajúcu bodku či dlžné alebo bodku na konci vety . Zo všetkého má 2 len sjl jej bude svietiť 3 lebo diktát

Strana
z13
lukbe
31. jan 2025

@mondolina presne toto mi napadlo. Rodicia by chceli zrátať, podeliť a je to. No nech si to skúsia sami.

lukbe
31. jan 2025

Ak má uciteľ stupnicu, nemá sa co priklonit raz k lepšej raz k horšej známke. Má ju dodržiavať, a tak byť spravodlivý ku všetkým. Ak učím 300 žiakov jeden predmet, nebudem sa priklanat kade tade. To by som sa mohla zblázniť.

autor
31. jan 2025

@lukbe bohu žiaľ sú taky učitelia aký sú. Stači že žiak reprezentuje napr školu . Priemer ma tesne pred 3 a šup da mu 2 . To sne sa dozvedeli až na začiatku roka od deti a presne to je ta učiteľka ktorá známkuje asi ako sa jej chce . Ešte že už dcéru neučí. Ale počúvam veľmi veľa toho na ňu ako sa aj k deťom správa

lukbe
31. jan 2025

Jedna pani povedala...za reprezentáciu školy môže dat učiteľka ďalšie body či %. Potom naskočí lepšia známka. Aj tak to môže byť. Inak, tie diktaty by si mohla trénovať s dcérou aj ty.

zltalienka
31. jan 2025

@ivkaninka "praveze iba v jednom pripade keby bola mala o jeden bod menej bola by 3. (Trojka je az 75%) Ostatne dve dvojky nie su na hrane"
Prvá 2 je za 75%. Nemala tu mať už 3?
Druhá 2 je za 8 bodov z 10. Ak by mala 7 bodov, mala by 3 a 70%.
Tretia 2 je za 16 bodov z 20. Ak by mala 15 bodov je to presne 75% a teda 3.
Všetky 2 ma také ltt. Na hranici s 3.

ivkaninka
31. jan 2025

@zltalienka keby bolo keby, ale nebolo. 75 - 89% je dvojka - taku ma ucitelka stupnicu.

zuzana76
31. jan 2025

Autorka, za reprezentáciu školy sa bežne dáva známka do daného priemeru, teda ak sa žiak zúčastní skolskeho, okresného atd kola, tak dostane jednotku z daného predmetu. Zlepšovať znamku za reprezentáciu školy, napr že slovenčinár mu prilepší, lebo reprezentuje v športe, či angličtine, tak to nie a reálne ten učiteľ slovencinar ani nemusí vedieť akých súťaži sa dieta zúčastňuje, pokiaľ to nie je triedny učiteľ.

ivkaninka
31. jan 2025

Ďakujem za vaše názory. Podľa % je to jednoducho na trojku. A ja to rešpektujem.

autor
31. jan 2025

@lukbe preklepy mi robí telefón. Opraviť sa mi to nedá nakolko to mam anonimne .keď už na niečo narazas

autor
31. jan 2025

@zuzana76 ta reprezentácia nema nič so školou. Chodia do športového klubu , jedine obec a svoj klub reprezentujú . Učenie horšie ako( staršia)dcéra a vysvedčenie dokonca tak iste dobre ako ma dcéra

zuzanockamt
31. jan 2025

autorka
O preklepy vôbec nejde, telefón je fajn výhovorka.

lukbe
31. jan 2025

@autorka Poznám preklepy a poznám chyby.

zuzana76
31. jan 2025

autorka, tak potom ake ze, staci ze ziak reprezentuje skolu, ked skolu reprezuntuje

a inak znamka dvojka, aj ina znamka je siroky pojem, pretoze dvojku moze mat aj niekto, kto ma priemer 1,5 a aj niekto, kto ma priemer 2,4 a tie dve dvojky vobec nie su rovnocenne

zuzana76
31. jan 2025

takze realne sa moze ucit o nieco horsie a moze mat take iste znamky ako tvoja dcera

zuzana76
31. jan 2025

@zuzana76 pardon, "ked skolu nereprezentuje" , oprava

autor
31. jan 2025

Takých ako ste tu podaktore je kopec . Bohužiaľ áno chyba sa mi niekedy podarí. Ale viac mi robí telefón. Ale čo už telefón je slabá výhovorka. Áno aj ja som bohužiaľ patrila k tým co nedokázal diktát napísať na 3 Ale hold na 4 či 5 . Nie naučila sa somnou mama , nevysvetlil mi učivo, nezaujímala sa o mňa ako mi pomôcť dosiahnuť lepšie výsledky. A preto sa ja snažím co to ide pomôcť deťom. Áno niektoré učivo musím hľadať aby som ho dokázala vysvetliť za tie roky človek zabudne. Ja nemám problém sa s tým priznať ze dokážem urobiť chybu keď rýchlo píšem. Ale vy sa môžete hanbiť ze prve co tu sa vždy rieši je gramatika . Lebo všetci múdri sme . Sú tisíce ľudí čo majú gramatiku horšiu ako ja . A podaktorí nepoužívajú any y a všade drbu iba i a nemám potrebu mu niečo na to napísať lebo neviem aké detstvo malo takže troška na zamyslenie či je potrebné niekomu napísať že by mal ísť na doučovanie. Lebo iný by mali ísť na doučovanie slušného a etického správania voči druhým ľuďom. A nemať za potrebu niečo niekomu blbo vyhodiť mimo tému Lebo tato téma bola o niečom inom nie o pravopise autorky . Takže ja známky riešiť nemám dôvod a tuto tému nechám odstrániť aby niektorý ľudia nemali potrebu vyhodiť na stránke zas niečo o gramatike pritom svoj život majú v troskách asi . Pekný večer

lukbe
31. jan 2025

V prvom rade ide o pravopis a úzko súvisí práve s diktatmi a s tým, na čo sa tu sťažuješ.

autor
31. jan 2025

@lukbe vidíš a nedáš pokoj. Nie som blbá viem o sebe aj bez teba . Takže začni riešiť aj seba a nie druhých.

lukbe
31. jan 2025

To nie je, že nedám pokoj. Odpovedám argumentami, ktoré nevieš prijat. Prajem viac pokoja a menej nervozity.

Strana
z13