Ahojte, chcem sa len opýtať, aký je plat učiteľa na základnej, materskej alebo strednej škole?
Na minedu.sk máš tabuľky začínajúci, po atestácii to je veľa rozdielov
Pozri si tabulky, ako zacinajuca kvalifikovana (mgr ucitelstvo konkretneho predmetu) budes v 6.triede. po adaptacnom pojdes do 7.triedy,potom este 2 atestacie si mozes urobit v horizonte dalsich rokov.
Len doplnim, 1.ates si mozes urobit po 5.rokoch praxe a 2.at po dalsich 5
A v ktorej škole by si chcela pôsobiť? lebo ako materáčka asi na strednú nepôjdeš. Alebo si len zvedavá na čísla? ja mám napr. úplne iný plat ako moja kolegynka vo vedľajšej triede. Odučila som o 15 rokov viac, som triedna, ona nie je, ona má dvojzmenku, ja nie. Ja už mám všetky inovačné (a teda príplatok), ona nie...... atď.....
To je otázka ako koľko zarábate v Bratislave. Na platy učiteľov sú tabuľky stačí si ich vyhľadať.
Mizerný 😏 Istú máš jedine základnú tarifu, ktorá sa odvíja od vzdelania a dĺžky praxe. Všetko ostatné (príplatky za čokoľvek) závisia od školy, kolektívnej zmluvy, zriaďovateľa, a nie sú vymáhateľné. Takže sa môžeš vzdelávať koľko chceš, ale ak ti to neodklepne zriaďovateľ, pretože na to nemá, príplatok nedostaneš.
@aaadkaaa v horizonte 10 rokov
@maya_hi Ďakujem za úprimnú odpoveď,no aspoň viem ako to naozaj chodi. Clovek si to ani bežné neuvedomi.🙂)
@nikaeli Zatiaľ som len zvedavá, chcem mat prehľad ako to chodí. Ďakujem za vysvetlenie.
Dievcata idem od septembra robit majsterku odbornej vychovy na hotelovku, prax mam 20 rokov v hoteli, ako prosim prebieha adaptacny rok, to bude stale pri mne druha majsterka?
@sleepy_joe 11 minimalne
@defulik uvádzajúci pedagogický zamestnanec nebýva prítomný po celý čas vyučovania. Dá ti robiť prípravy na každý vyučovací deň, dá ti naštudovať školskú legislatívu, šk. poriadok, vnútorný poriadok odborného výcviku a bude ti chodiť na hospitácie, ktoré môžu byť ráno, aby videla ako zahajuješ vyučovanie, alebo na koci ako ho ukončuješ. Naučí ťa používať Edupage a po pol roku alebo roku (závisí od riaditeľa) ako to majú nastavené na škole, bude ukončenie adaptačného pred komisiou, ktorá bude v zložení uvádzajúci PZ, prísediaci majster a hlavný majster a ty budeš mať otvorenú hodinu a oni budú pozorovať ako pracuješ.
Ahoj, ja ucim prvý rok na SŠ, chodí mi 940-950€ v čistom (som 7. v tej tabulke v hrubom)
@sleepy_joe dakujem
Mladí pedagógovia a pedagogičky nastupujú do škôl s platom v HRUBOM 1 161 eur, čo je takmer o 800 eur menej než priemer ponúkaný absolventom s rovnakým vzdelaním v iných odvetviach. K tomu sú nejaké príplatky, ale nie veľa. Od 10€ do približne 50€ u mladého učiteľa. V školstve platia tabuľkové platy podľa počtu odpracovaných rokov.
https://www.aktuality.sk/clanok/mXIvSwO/ked-na-...
Specifikuj. od 990 do 1600, v cistom.zalezi na praxi, triednictvo, kruzky, osobnom ohodnoteni, atestacii.pisem o ZŠ a SŠ, v MŠ netusim