icon

Aký máte názor na to, keď osoba s VŠ vzdelaním má záujem o prácu upratovačky?

29. sep 2022

Prosím,aký máte názor na to,keď osoba s VŠ vzdelaním a praxou v odbore cca 20 rokov má záujem o prácu upratovačky. Keby ste boli zamestnávateľom,pozastavili by ste sa nad tým,či ani nie?

Strana
z5
lietajucikoberec
1. okt 2022

myslim, ze si chce pri tej praci mentalne oddychnut

malinovka333
1. okt 2022

@zemiakovysalat no a koho je to chyba ze ta upratovacka viac nezarobi?je to chyba aj vedenia lebo upratovacky maju za nic a viac im nedaju len tu minimalku.a ruku na srdce ktora z vas tu ma firmu v ktorej ma upratovacky a vedia ich za ich pracu aj adekvatne ohodnotit?jedna tu napisala ze si jej pracu vazi... ale mam pocit ze stale nechapes co pisem a co tym myslim.

ivett29
1. okt 2022

Vôbec by som to neriešila..môj muž je lekár a robí v Amazone,lebo nechce pracovať s ľudmi, ja kvôli pracovnej dobe a platu veeelmi podobnému ako mám v terajšej práci uvažujem že pôjdem do lidl..
upratovačku by som vo vyhovujúcom čase a finančnom ohodnotení kľudne brala tiež
Polovica ich ma stopro vyššiu hodinovú mzdu ako ja🙈

olivka84
1. okt 2022

Určite by ma zaujímal dôvod ale musím povedať že v poslednom čase je dosť žien na instagrame so vzdelaním ktoré sa takto celkom slušne živia . Rozbehli vlastný biznis s upratovaním a organizovaním domácnosti a ako nepreháňam ale čo som pozerala jednu ktorá má na toto top firmu si tak zarobí riadne peniaze

luccija
1. okt 2022

Nie, ak by mala na to dobry dovod.Moja kamaratka bola v banke na vyssej pozicii a prestala ju po 15 r bavit praca, tabulky, terminy az ochorela na depresiu.Chvilu si oddychla a zacala po okoli upratovat rodinne domy a po 4 r si spravila upratovaciu firmu a zamestnava vela zien.Ak sa bojis reci ludi chod na to takto...sama upratovat, ak byvas v lokalite kde to ludia ziadaju.

tatisna
1. okt 2022

Ja mám napr.sedave zamestnanie a veru s vekom má boli celý človek. Tak občas tiez rozmýšľam nájsť si niečo kde celý deň nesedis...

simca06022011
1. okt 2022

@malinovka333 tak hádam netreba porovnavat zodpovednosť upratovačky a napr účtovníkov, lekárov, manažmentu, alebo dokonca aj pokladničky.. Je to úplne niečo ine ☺️

merrynka19
1. okt 2022

Možno v práci kde robila 20 rokov jednoducho vyhorela. A potrebuje čistu hlavu, financie jej stačia. Čo na Tom...

simca06022011
1. okt 2022

Upratovanie, pomoc v domácnosti,zahrade.. Cim viac žien bude aktivnych inde ako v domácnosti a muzov tiez, bude dopyt po tom stúpať. Aj vo firmách, pamatam si dobu ked sme upratovali my, bez problémov, proste kazdy si kancelariu upratal, niekto vzdy aj zvysne priestory . Neskor az sme riešili upratovačku.

malinovka333
1. okt 2022

@simca06022011 ja to neporovnam ale tiez si riadne mimo a vidim ze upratovacku tiez nemas za nic

simca06022011
1. okt 2022

@malinovka333 nestrapnuj sa, ked nevies nic 😂🤦🏻‍♀️ to koho ja za co mam, viem iste lepšie ako ty a nic take som ani nikde nenapísala

malinovka333
1. okt 2022

@simca06022011 ty sa strapnujes tym co pises.maj sa

dankuk
1. okt 2022

@19mmm71 a kde prosim ta. Daj kontakt, hned sa tam hlasim 😁

ouwecka
1. okt 2022

A co ked ma peniaze a je vyhoreta a chce lroster len robit? Ved taky ludia chodia do roboty radi,oddychnu si pri fyz.praci a ludoa radi upratuju..niektori..

tatiana1329
1. okt 2022

Popravde by som sa nad tym asi ani nepozastavila. V niektorych napr hoteloch alebo firmach ma upratovacka vacsi plat ako ja a to mam kanclovu pracu.
A osobne mam VS a tiez som rozmyslala nad touto pracou pretoze ma to proste bavi. Rada upratujem.

akvi
1. okt 2022

Ja mám VS a v podstate robím upratovačku. Ok, nie je to úplne tak, ale keď sa ma niekto opýta, tak poviem, že upratujem. Väčšina ľudí sa na mňa sucitne pozrie. 🙂😂 Ale ja som spokojná, nemusím sa stresovať, robím si "na svojom", čistá hlava.

jaanik
1. okt 2022

aj ja mam vysokoskolsky titul a robim obycajnu robotu remeselnu... popri malych detoch mi vyhovovala pracovna doba... nemala som na pohovore s tym problem,ze mam titul.. vynimocne sa cudzi clovek pozastavi nad tym, preco robim obycajnu robotu a nie nieco lepsie... mna to bavi...

dankuk
1. okt 2022

Ludia tu vacsinou pisu ako fyzicka praca precisti hlavu. Na jednej strane je to pravda, ale ja si napriek tomu myslim, ze zahodit 20 rokov praxe a zacat upratovat je len docasne riesenie. Ja by som pri upratovani nevydrzala. Mozno staci zmenit firmu, mat novych kolegov, sefa, ine pracovne prostredie.

vero_29
1. okt 2022

Asi by som to neriešila..ona má záujem upratovať a ja zháňam upratovačku. Možno má nato dôvod, že práve toto chce robiť. Možno potrebuje reset, má zdravotné problémy pre ktoré už nemôže vykonávať svoju pôvodnú prácu, znema TTP a rýchlo hľadá príjem. Dôvodov aby si vzdelaný človek našiel prácu a aj pod jeho level vzdelania môže byť veľmi veľa.. ale ak ti to nedá narovinu by som sa spýtala keď príde prvý deň.

euka210
1. okt 2022

Mozno je to len docasne riesenie pre nu a mozno chce prave oddych od byvalej prace, alebo prisli zdravotne problemy. Staci sa opytat ze preco.

silvicka247
2. okt 2022

poviem to takto. Pracujem ako uctovnik 7 rokov, teraz som momentalne na materskej dovolenke a tu zistujem, ze praca za pocitacom a celodenne sedenie ma vobec nebavi. Mam rada behacky, upratovanie, varenie. Proste cinnosti pri ktorych sa citim ovela viac uzitocna ako to ze som urobila nejake papiere, ktore aj tak nikoho nezaujimaju a domov som dosla rovnako unavena ak nie este viac ako ked sa cely den fyzicky namaham, takze napr. ja tiez zvazujem ze po skonceni MD pojdem uplne inou cestou

nikolka1986
2. okt 2022

Keď si vyhoretá, tak choď k psychológovi. Pre mňa by bol takýto človek výsmechom vzdelávacieho systému, vždy sa dá robiť niečo iné, ale podliezť svoj spoločenský status s VŠ na pozíciu upratovačky? No neviem, dáš si to potom aj do životopisu, ak budeš hľadať inú prácu?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
valeria_h
2. okt 2022

@nikolka1986 Sama si výsmech. Nesúď ľudí ani ich rozhodnutia, nevieš čo za tým je.

linduska86
2. okt 2022

Asi už ma toho dosť a je vyhorena?
Chce asi pokojnú robotu aby nemusela rozmýšľať podľa mňa je nato XY dôvodov a neodcudzocala by som ju.. Ja by som ju prijala

uzanka16
2. okt 2022

@zoro9836 ano vzala a do takej pozície som sa aj pýtala, lepšie ako byť bez žiadneho príjmu. Viem čo je pracovať v obchode, mamu mám predavačku, bola aj vedúca v predajni, pravidelne som tam chodila na brigádu, takže viem, čo všetko mama robila a čo to obnasalo.

ludp
2. okt 2022

Ja som zacala robit manualne, lebo praca v kancelarii sa mi s malymi detmi a manzelovou pracou sklbit nedala. Mnohi ma odhovarali a som rada, ze som na nikoho nedala. Je mi ovela lepsie ako ked som bola len na materskej. Vsetko, vsetko sa zmenilo k lepsiemu. Autorke by som odporucila urcite to vyskusat- druha vec je ze ani v praci upratovacky sa nemusi najst. Alebo ju to tiez po case omrzi. Taktiez je rozdiel, ked ja robim 20 hodin do tyzdna a len preto, ze chcem, ako ked niekto robi 40 hodin a preto, ze musi z toho poplatit ucty. Kolkokrat si poviem po celom dni umyvania riadov alebo po prezleceni 50 hotelovych posteli, ze mam tu moznost a vzdelanie robit aj nieco ine, ked sa moja zivotna situacia zmeni.

hanelka1
20. dec 2023

Tak ľudia majú rôzne dôvody, ale osobne si myslím, že aj keď ju prijmete, že dlho nevydrží. Rozumej zopár dní 🙂

ouwecka
21. dec 2023

Nie,v dnesnom svete vyhorenia zo všetkého,nie

1fifinka1
21. dec 2023

Môj manžel má vysokú poľnohospodársku školu. Vždy ho bavila práca na farme, so zvieratami, nikdy nechcel robiť v kancelárii. Teraz si dorábal papiere na traktor, kombajn a všetky tie sekačky, krajacky atď. Veľmi náročné. Pre veľa ľudí je ale len traktorista, a ten co kyda hnoj na družstve. On to nerieši. Vie co je za tým a prácu by nevymenil. Povedal, že radšej bude rodiť teliatka, a kŕmiť a kydat, preháňať sa po poli, žať, ako pracovať v kancli za PC, alebo s ľuďmi. Ja som robila celý život niekde vedúcu. Stále sa dotahovala s ľuďmi, tiež som vyhorela. Dnes robím práve tu poštárku už tu spomenutú, pol dna som na priehradke a druhu časť dňa milujem, lebo som v prírode. Robím presne tie small talky s ľuďmi, milujem tu atmosféru, milujem ako ma ľudia čakajú pri bránicke. Pre mnohých som jediný človek ktorý k nim chodí. Prídem domov a nič neriešim. Ale 8 rokov som mala dve práce. V lete som povedala dosť, po ťažkom rozhodovaní som sa jednej vzdala a nič lepšie som nemohla urobiť. @autorka ako to teraz pokračuje?

Strana
z5