Aký plat pre "gazdinú"?
Aký je podľa vás taký slušný plat pre gazdinú (mesačne) ?
Išlo by o pani, ktorá by bývala s vami, mala by u vás zabezpečenú stravu a jej úlohou by bolo v podstate všetko - variť, upratovať, postarať sa o dieťa (školkára), pomáhať vám so všetkým.
Bola by niečo ako člen rodiny.
Tak čo myslíte?
@alena16 sa zobud kde si to nasla ze stoji 20000? pocuj ale elektrina,teplo,potraviny,obleceni drogeria ceny su rovnake.a co sa tyka nehnurelnisti.ved Ba je hlavne mesto...ale zas platy na vychode a v ba?praca rovnaka ale ohodnotenie na zaplakanie
@bodka13 zneuzivanie ale opodstatnene.. ved vsetko sa tak hodnoti. je jedna vec robit v BA, jedna v londyne a druha v horej-dolnej na orave 🙂))
@magica78 to je robota bude pre slobodnu pani alebo pre zenu co uz ma deti odrastene ... isto nie pre mamu od malych deti....
moja kamoska tak robila v BA rodine a verte ze plat tu za podobnu pracu a to sa starala o dvojicky malinke babenka .... viac ako 600 eur nebol... 😉 ale este raz je to vec dopytu a ponuky
@maznacik007 tak ale je rozdiel to robit pre svoje dieta a rodinu alebo sluzit uplne cudzim ludom a mat nejaku zodpovednost..............plus ked dostanem 400 EUR a mam byt sucast rodiny, tak samozrejme si musim, ak mam rozum, platit aspon dobrovolne pripoistenie, aby som neostala s holym zadkom v pripade choroby, alebo odchodu do dochodku, pretoze predpokladam, ze rodina mi to platit nebude.ale suhlasim s tym, ze je to vec pohladu............ja by som to proste za 400 EUR robit nesla a nie som si ista, keby som potrebovala taku gazdinu, ci by mi nebolo blbe jej ponuknut len 400 EUR...ono aj ked nic nerobis, tak mas zodpovednost.........to ako keby si lekarovi v sluzbe, ktory nemal ziadny pripad nedala vyplatu, lebo nic nerobil🙂 aspon ja mam z toho taky pocit............osobne by som pod 600 EUR nesla a je jedno, ci na vychode alebo v BA, lebo ked sa nieco stane, tak trest ti vymeraju rovnako bez ohladu na to, kde sa to udialo...samozrejme netvrdim, ze moj pohlad je ten najspravnejsi, ale ja to takto citim🙂
@magica78 my sme z vychodu a tiez sme v nemecku aj s malym dietatom
@tehulka11 ale ved Ba je hlavne mesto to ej pochopitelne ze nehnutelnosti su drahsie, ale ako som uz pisala, teplo, enegie, oblecenie, potraviny vsade je vsetko rovnake ci vychod ci zapad ci stred...len to ze vsetci podnikatelia, vsetky velke podniky sa trepu viac k ba, a na vychode niet prace, a malde rodiny musia trpiet
myslim ze tuto pracu URCITE nebude robit matka rodiny alebo niekto kto sa stara este o svoju domacnost 🙂))) A treba brat do uvahy aj kolko beru v inej praci ludia penazi, to ze nova rodina pani v podstate nahradi jej rodinu... viac ako 500EUR by som urcite nedala 🙂 ale tak ked niekto chce tak kludne aj lekarsky 2000plat 🙂))
kocky jasne ze da sa ist robit gazdinu do nemecka a tak a 1500 na mesiac ale ku starym ludom a chorym a kto sa staral o ludi s alzheimerom, stareckou demenciou a pod... tak ti povie ze radsej pat deti ako jedneho dedka s alzheimerom.. a tak...
no chcela by som vidiet kto ju bude brat za clena rodiny a to je ako ? budu jej robit party na narodeniny?. baby ktore ste robi v zahranici to asi viete lepsie posudit . kolke ste isli robit au piar anakoniec ste robili dievca pre vsetko
citam si tu nazory..ja som ako 22 rocna robila taku au-pair gazdinu v Nemecku..v Mnichove..byvala som u nich,mala som vlastnu izbu, plnu stravu, pracovala som od 9 do 18:00 ( s rodinou aj obed a vsetko), vikendy volne..kazdy babysitting extra zaplateny 5 Eur na hodinu..zakladny plat som mala 200 EUR, po 3 mesiacoch mi rodina zvysila na 250. To bolo pred par rokmi a v Nemecku a zdalo sa mi to uplne adekvatne..rodina mi este platila poistku a skolu napriklad.
Ale..pre tie gazdine, co v rodine nebyvali uz platili bezne o 300-400 EUR viac.pretoze napriklad najom hoc len izby niekde v byte stal minimalne 150 EUR+strava a vsetky ostatne vydavky..tym, ze gazdina byva v rodine, usetri naozaj viacmenej takmer vsetky mesacne vydavky na ubytovanie, stravu, energie...vsetko co vas bezne doma nieco stoji.plus ak ma rodina auto a ona ho vyuziva, pripadne bicykel a ine veci..tak plat ktory dostane je len vreckove, vlastne co si moze usetrit..ja si myslim, ze na byvanie v rodine a takuto pracu sa da bud slobodne mlade dievca alebo starsia pani, ktora nema pracu, pripadne ani manzela...lebo inak vacsina preferuje dochadzat a byvat vo svojom
Preto uprimne si myslim, ze uz tu spominanych 400-500 EUR je adekvatnych a veru regionalne rozdiely sa zohladnit musia, pretoze uz len najom a byvanie je rozdiel..to znamena, ze si treba uvedomit, ze ta pani ak by byvala mimo rodiny by trebars len za prenajom garsonky v BA dala napriklad 300 EUR ale v Humennom 150..ak by sa stravovala na dennom menu niekde v restauracii, tak v BA za 3:50 ale v HN za 2.40 EUR ( to su priklady).teda teba zohladnit aj to ako vyhodne je pre nu byvat v rodine...
@magica78 no mne napriklad party na narodeniny urobili veru a brali ma aj na dovolenky a vsetko..a pracovnu dobu dodrziavali do minuty..velmi korektny pristup..ja som mala uzasnuuu rodinu..🙂 ale jasne, je to o tej rodine, ako tu au-pair ci gazdinu berie a aj o tej samostnej gazdinej..ludia si musia sadnut ako vsade v praci, kde si musis so sefom sadnut a zalezi aj aku motivaciu dana osoba ma na vykonavanie tejto prace...
Moja kamoska sa stara o 5rocne dievcatko byva snimi ma zabezpecenu stravu... nic ine nerobi a dostava 1100e
vsetkych pozdravujem a citam tu zaujimave komentare,verte,ze vsetky mate kusok pravdy,lebo na SK je to tak.vsetkym vsetko dobre,majte sa pekne.ludmila 🙂 🙂

@magica78 Keby som bola stara dievka bez deti a zila by som v podnajme, tak ano, isla by som to robit.