Aký typ práce by ste odmietli robiť?
Ahojte, táto otázka je smerovaná na tie z vás, ktoré pracujú a svojím príjmom prispievajú podstatne do domácnosti / čiže asi nie pre tie, ktoré nemusia pracovať, keďže manžel zarobí dostatočne /. Predstavte si, že by ste prišli o prácu a nevedeli by ste si nájsť prácu vo svojom obore, ale prácu by ste potrebovali. Aký typ práce by ste nikdy nerobili? Nemyslím nejaké sexuálne služby, ale reálny typ práce, ktorú by ste nezobrali ( upratovanie, práca za pokladňou, taxikár, kuriér, donáškar jedla, operátor vo výrobe a rôzne ). Čo by ste nikdy teda nezobrali?
Až teraz som zistila, koľko je ťažkých povolaní. Preto netreba byť nepríjemné na ženy, ktoré píšu ohľadom zlej finančnej situácie, ze ber akúkoľvek robotu. Lebo nie každý je jednoducho schopný robiť ťažko fyzicky, nočné smeny a pod.
Som vďačná za svoju prácu v kancelárii a 37,5 hod. pracovný týždeň, aj keď aj tam je veľká zodpovednosť a rôzni ľudia🙂
Čašníčku :D nevedela by som sa vôbec sústrediť na väčšie množstvo ľudí, pamätať si ich objednávky a nosiť jedla/nápoje
@anonym_1eb4d3 ved to sa da zapisat. Skor u mna by bol problem s tym nosenim veci a celodenne behanie
v žiadnom prípade nič v kancelárii, celý deň za počítačom alebo na smeny v nejakej fabrike - každý deň rovnako nudný. Žiadna veda, medicína, veterina.
@jazdkynaaa teraz si vymenovala tak min. 80% povolani.
@anonym_autor určite nie telefonicky operátor a nejaké ponúkanie poistiek a produktov
Pedikerku a chytať sa niekomu nôh 🤮🤮🤮🤮 mňa celkom láka si privyrobiť ako chyžná niekde v hoteli.
@basullinka nohy nechceš chytať, ale láka ťa chyžná, ktorá prezlieka prádlo, v ktorom sú telesné tekutiny cudzích ľudí. 😉 Ale tie nohy chápem, až ma striaslo.
Nečítala som väčšinu reakcií. MOžno niekoho pobúrim, ale ak by som nemala peniaze ani majetok a nemám za čo nakŕmiť svoje dieťa a dať mu strechu nad hlavou, tak neexistuje práca, ktorú by som nešla robiť. Išla by som robiť všetko, aj tie sexuálne služby, ak by to bola jediná možnosť.
@basullinka nohy nechceš chytať, ale láka ťa chyžná, ktorá prezlieka prádlo, v ktorom sú telesné tekutiny cudzích ľudí. 😉 Ale tie nohy chápem, až ma striaslo.
@melanta no vidíš to, každému vadí iné 😉
Nečítala som väčšinu reakcií. MOžno niekoho pobúrim, ale ak by som nemala peniaze ani majetok a nemám za čo nakŕmiť svoje dieťa a dať mu strechu nad hlavou, tak neexistuje práca, ktorú by som nešla robiť. Išla by som robiť všetko, aj tie sexuálne služby, ak by to bola jediná možnosť.
@melanta od teba som chcela vedieť odpoveď, priznám sa 🙂. Robím podobne ako ty nábor a HR, už 20r, asi nie v takom zábere ako ty. Tiež riešim top management, ale aj nižšie technické pozície ( sklad, výroba apd). Za mňa, ak by som naozaj nemala prácu potrebovala by som peniaze na prežitie, tak by som zobrala hocičo. Áno, sú určite práce, kde by som si na to musela zvyknúť a premôcť sa, ale ak by ma pritlačila núdza, zoberiem všetko, na čom som zdravotne spôsobilá a prinesie mi príjem.
@melanta uprimnee, klobuk dolu
Ja by som nemohla pracovať v obchode. Po dvoch hodinách by som to už psychicky nezvládla a ušla domov. Z duše nenávidím nakupovanie. Tesco domov je moja záchrana. Keď mám ísť na nákup do potravín kopu vecí zabudnem, lebo sa sústredím len na to, aby som bola čím skôr preč.
Jediné kde by som to zvládla by bolo kníhkupectvo.
Ostatné obchody mimo potravín zvládam v pohode ale ani v takých obchodoch by som nechcela pracovať.
Psychicky by som ťazko zvládala prácu pri zomierajúcich ľuďoch a deťoch, zabíjanie zvierat, sexuálne služby, prácu s ťažko mentálne postihnutými, fyzicky by som nezvládala opatrovanie, prebaľovanie, dvíhanie ľudí, prácu na 3 zmeny niekde kde musím plniť normy a stáť na nohách 12 hodín. Nedokázala by som byť zubár alebo dentálna, hrabať sa niekomu v ústach, robiť ako lekár rôzne bolestivé úkony ľuďom a deťom. A určite by som nemohla byť politik. Na to treba mať žalúdok a byť bez chrbtovej kosti. Pretože poctivý politik je niečo ako poctivá prostitútka.
Napíšem anonymne, aby som niektoré nepobúrila. Ja by som nemohla pracovať s mentálne postihnutými, pretože sa mi to hnusí. Aj deti, najmä tie s downovým syndrómom, také obézne, neforemné, s hlúpym úsmevom. Toto by som nezvládla. Je mi zle aj z predstavy, že by som sa ich dotkla. V susedstve je také dieťa a ja mu roky vyhýbam, doslova je mi nepríjemné. Ani pohrebníctvo by mi to nevadilo. Manuálnu prácu vo fabrike aj upratovanie som vyskúšala, síce nenadchlo, ale keď bolo treba peniaze a nebola iná možnosť, tak som to vydržala.
Napíšem anonymne, aby som niektoré nepobúrila. Ja by som nemohla pracovať s mentálne postihnutými, pretože sa mi to hnusí. Aj deti, najmä tie s downovým syndrómom, také obézne, neforemné, s hlúpym úsmevom. Toto by som nezvládla. Je mi zle aj z predstavy, že by som sa ich dotkla. V susedstve je také dieťa a ja mu roky vyhýbam, doslova je mi nepríjemné. Ani pohrebníctvo by mi to nevadilo. Manuálnu prácu vo fabrike aj upratovanie som vyskúšala, síce nenadchlo, ale keď bolo treba peniaze a nebola iná možnosť, tak som to vydržala.
@anonym_3c2c84 deti s DS sú tie najväčšie zlatíčka, oni nosia v sebe veľa lásky, nehy a úprimnosti, ktorý aj teba naučí pozerať sa na svet s väčšou vďačnosťou a srdcom.
Ach, toho je toľko, že som neskutočne vďačná za moju prácu.... 🥺
Nemohla by som robiť s mŕtvolami, ľudskými výlučkami, ľudskou či zvieracou bolesťou....
Ale nemohla by som robiť ani mnohé povolania pre ľudí bežné - nočné, mať nadmerný stres, za pásom, či otravovať ľudí typu OVB a byť závislá od predaja.
A ešte aj pekné povolania, ale pre mňa nechutnosti ako napr pedikérka, dentálna hygienička. (Tieto povolania by som napr chcela robiť ale žalúdok mi to nedovolí).
Ale ani povolania kde sa nadmerne zaťažuje nejaká časť tela, či keď si celú pracovnú dobu v jednej polohe..
@anonym_autor keby od mojej prace zalezalo, ci detom dam jedlo na stol a zaplatim byvanie, tak by som isla robit hocico aj nieco “pod uroven”…
@anonym_autor chirurgicku, triedicku odpadu. Ale ako mladučká žabka na brigáde som robila čašníčku, neskôr pomocnú kuchárku a celý deň som čistila zemiaky, už vtedy som pochopila, že takáto práca by ma nebavila celý život, ale skúsenosť to bola dobrá 👍.
Učiteľku by som robiť nemohla. Sice deti milujem,....ale nemám trpezlivosť, čo sa pri tejto práci vyzaduje. Učiteľky proste obdivujem ❤️
Ja inak obdivujem aj zubarov a dentalne hygienicky,ked k nim pridu ludia s pomaly rozkladajucim sa chrupom a musia kadejake "smakocinky" dychat😖 Podobne to maju aj gastroenerologovia, len tam aj z opacnej strany😂
@wolf_ Ja pracujem ako opatrovateľka ešte predtým ako som nastúpila som si myslela že prebaľovanie bude najhoršie ale nebolo to tak.
Za seba by som povedala že mne najviac vadil ten tlak ktorý je na mňa vedený, zo strany rodiny, zo strany šéfa.
Väčšinou sú ti rodinný príslušníci milí. Sú aj takí ktorí sa sťažujú na hlúposti a boli k nám veľmi nepríjemní.
Ja mám tých ľudí o ktorých sa starám úprimne rada, mám k nim naozaj vzťah. Je nás málo na zmene a máme strašne veľa práce.

v žiadnom prípade nič v kancelárii, celý deň za počítačom alebo na smeny v nejakej fabrike - každý deň rovnako nudný. Žiadna veda, medicína, veterina.