Angličtina - ako ju dostať do hlavy?
25. sep 2018
Ahojte. Potrebovala by som poradiť ako sa efektívne naučiť anglictinu. Čo vám pomohlo. Som po rodičovskej a chcem.si nájsť lepšie pracovné miesto
a dobre je si pozriet serialy a filmy, ktore uz napriklad poznas a mas ich dobre napozerane - teraz si to daj po anglicky... budes vediet dej a budes sa sustredit na jazyk... serialy su na toto naj, lebo film ma hodinu, hod. a pol a koniec... serial ma niekolko 20min./40min. casti, a stale nieco nove, pricom sa drzi v linii... za mna top je HIMYM (ako som spoznal vasu mamu), Priatelia, Kravataci (Suits), a teraz sa chystam na serial Vrazedne prava (How to Get Away with Murder)

@asia83 co to trepes prosim ta - ake frazeologizmy? to je jej na beznu komunikaciu naco? uci sa pouzivat casy v skutocnych vetach?? pasivne?? nenechaj sa vysmiat - praveze vobec, realne pouzitie casov sa nikdy pasivne z prekladania nenauci, ja som sa napr. naucila pouzivat pasiv zo serialu Suits - Kravataci, pravnicka anglina a zvraty... potrebuje pocut realne zvraty, ktore v jazyku su, ako zneju rozne casy, v akych situaciach (nie je min. cas ako min. cas) a na to urcite nema prekladat.... jediny kto nevie o com hovori, si ty