Asistent alebo učiteľka
Čo je lepšia pozícia pedagogicky asistent na ZŠ alebo učiteľka mš ? S tým že mám Mgr.
Z akeho odboru máš mgr? Lebo ak špeciálnu pedagogiku tak v škôlke ti to je na 2 veci.. ja by som išla radšej asistenta robiť na tvojom mieste.
Asistent
To je taká otázka... Veď viacej by ťa bavila práca v škôlke s menšími detičkami? Alebo radšej sa chceš zamerať na pomoc "iným" deťom v škole, aby lepšie zvládali a lepšie sa im chodilo do školy? Asistentov je nedostatok stále, z tohto pohľadu ti poviem, aby si išla robiť to. Ale je to na tebe.
Na pozicii asistenta ti uznaju len bc. Na pozicii ucitelky v ms ak mas predskolsku tak mgr.
A je len na tebe ci ta viac bavi pracovat s malymi detmi alebo vacsimi. Ako asistent mas urcite menej zodpovednosti, priprav....
To je taká otázka... Veď viacej by ťa bavila práca v škôlke s menšími detičkami? Alebo radšej sa chceš zamerať na pomoc "iným" deťom v škole, aby lepšie zvládali a lepšie sa im chodilo do školy? Asistentov je nedostatok stále, z tohto pohľadu ti poviem, aby si išla robiť to. Ale je to na tebe.
@vlachienka asistentov je nedostatok. Nie su peniaze. Ziadosti plne sufliky.
Na pozicii asistenta ti uznaju len bc. Na pozicii ucitelky v ms ak mas predskolsku tak mgr.
A je len na tebe ci ta viac bavi pracovat s malymi detmi alebo vacsimi. Ako asistent mas urcite menej zodpovednosti, priprav....
@benit mgr. mám z učiteľstva 1-4 to mi uznajú v mš?
Z akeho odboru máš mgr? Lebo ak špeciálnu pedagogiku tak v škôlke ti to je na 2 veci.. ja by som išla radšej asistenta robiť na tvojom mieste.
@ninusa221 preco? Véd so špeciálnou pedagogiku vieš ucit v ms
@ninusa221 preco? Véd so špeciálnou pedagogiku vieš ucit v ms
@lapersefona no mne sa vidí že vš neuznajú keby ide do mš a ma vyštudovanú špecku. Na asistenta jej stačí aj stredná pedagogická
@lapersefona no mne sa vidí že vš neuznajú keby ide do mš a ma vyštudovanú špecku. Na asistenta jej stačí aj stredná pedagogická
@ninusa221 mam známu co ma špecku a učí uz roky v skolke
@lapersefona podla toho aku specku, co ma v diplome napisane. Ja mam specku a mozem len specialna ms
@lapersefona ja mám tiež špecku a môžem robiť len v špeciálnej mš, špeciálneho pedagóga v CPP a na ZŠ. Strednú mám mš a vychovavatelstvo takže si myslím že keby sa hlásim do normálnej mš tak mi neuznajú mgr titul.
@ninusa221 nesúhlasím, pracovala som v MŠ ako špeciálny pedagóg a teda nebolo mi to má dve veci..určite lepšie ako asistent na ZŠ za mňa
Pokiaľ zodpovednosť, praca na doma, príprava…- menej jej budeš mať ako PA. Čo sa týka kreativity, voľnosti, sebarealizácie- ucitelka MŠ. A čo sa týka platu- ako PA Ti uznajú max Bc., ako učiteľke MŠ- tiež Bc., pretože 2.stupen nemáš predškolskú. Takže budeš alebo v 5.PT (ak nemáš adaptačné), ak ho máš - tak potom v 6.PT
@lapersefona podla toho aku specku, co ma v diplome napisane. Ja mam specku a mozem len specialna ms
@benit prosim ta môžem sa opýtať v ktorom meste si studovala?
@benit prosim ta môžem sa opýtať v ktorom meste si studovala?
@lapersefona v prahe
@lapersefona v prahe
@benit ale mozno ze si môžeš otvorit aj vlastnú prax a robiť to na živnosť ako individuálne terapie ci poradenstvo
@benit ale mozno ze si môžeš otvorit aj vlastnú prax a robiť to na živnosť ako individuálne terapie ci poradenstvo
@lapersefona to hej, aj to je v procese😁.
Zatial som na olny v skole a od septrmbra chcem rozbehnut aj vlastnu prax.

@hylova
Najprv povedz čo myslíš pod pojmom "lepšia pozícia". Finančne, pracovná doba, pracovná náplň? Ak financne záleží od viacerých faktov. Roky praxe, či si učiteľ začínajúci, samostatný, bez atestácie, s prvou, druhou atestaciou...