icon

Asistent alebo učiteľka

hylova
12. aug 2025

Čo je lepšia pozícia pedagogicky asistent na ZŠ alebo učiteľka mš ? S tým že mám Mgr.

patus_2
12. aug 2025

@hylova
Najprv povedz čo myslíš pod pojmom "lepšia pozícia". Finančne, pracovná doba, pracovná náplň? Ak financne záleží od viacerých faktov. Roky praxe, či si učiteľ začínajúci, samostatný, bez atestácie, s prvou, druhou atestaciou...

ninusa221
12. aug 2025

Z akeho odboru máš mgr? Lebo ak špeciálnu pedagogiku tak v škôlke ti to je na 2 veci.. ja by som išla radšej asistenta robiť na tvojom mieste.

anonym_251f5e
12. aug 2025

Asistent

vlachienka
12. aug 2025

To je taká otázka... Veď viacej by ťa bavila práca v škôlke s menšími detičkami? Alebo radšej sa chceš zamerať na pomoc "iným" deťom v škole, aby lepšie zvládali a lepšie sa im chodilo do školy? Asistentov je nedostatok stále, z tohto pohľadu ti poviem, aby si išla robiť to. Ale je to na tebe.

benit
12. aug 2025

Na pozicii asistenta ti uznaju len bc. Na pozicii ucitelky v ms ak mas predskolsku tak mgr.
A je len na tebe ci ta viac bavi pracovat s malymi detmi alebo vacsimi. Ako asistent mas urcite menej zodpovednosti, priprav....

benit
12. aug 2025
@vlachienka

To je taká otázka... Veď viacej by ťa bavila práca v škôlke s menšími detičkami? Alebo radšej sa chceš zamerať na pomoc "iným" deťom v škole, aby lepšie zvládali a lepšie sa im chodilo do školy? Asistentov je nedostatok stále, z tohto pohľadu ti poviem, aby si išla robiť to. Ale je to na tebe.

@vlachienka asistentov je nedostatok. Nie su peniaze. Ziadosti plne sufliky.

hylova
autor
12. aug 2025
@benit

Na pozicii asistenta ti uznaju len bc. Na pozicii ucitelky v ms ak mas predskolsku tak mgr.
A je len na tebe ci ta viac bavi pracovat s malymi detmi alebo vacsimi. Ako asistent mas urcite menej zodpovednosti, priprav....

@benit mgr. mám z učiteľstva 1-4 to mi uznajú v mš?

lapersefona
12. aug 2025
@ninusa221

Z akeho odboru máš mgr? Lebo ak špeciálnu pedagogiku tak v škôlke ti to je na 2 veci.. ja by som išla radšej asistenta robiť na tvojom mieste.

@ninusa221 preco? Véd so špeciálnou pedagogiku vieš ucit v ms

ninusa221
12. aug 2025
@lapersefona

@ninusa221 preco? Véd so špeciálnou pedagogiku vieš ucit v ms

@lapersefona no mne sa vidí že vš neuznajú keby ide do mš a ma vyštudovanú špecku. Na asistenta jej stačí aj stredná pedagogická

lapersefona
12. aug 2025
@ninusa221

@lapersefona no mne sa vidí že vš neuznajú keby ide do mš a ma vyštudovanú špecku. Na asistenta jej stačí aj stredná pedagogická

@ninusa221 mam známu co ma špecku a učí uz roky v skolke

benit
12. aug 2025
@hylova

@hylova netusim, pozri zakon. Necgces ist ucit? To by ti bolo nsjlepsie, platovo.

benit
12. aug 2025
@lapersefona

@lapersefona podla toho aku specku, co ma v diplome napisane. Ja mam specku a mozem len specialna ms

ninusa221
12. aug 2025
@lapersefona

@lapersefona ja mám tiež špecku a môžem robiť len v špeciálnej mš, špeciálneho pedagóga v CPP a na ZŠ. Strednú mám mš a vychovavatelstvo takže si myslím že keby sa hlásim do normálnej mš tak mi neuznajú mgr titul.

xena0
12. aug 2025
@ninusa221

@ninusa221 nesúhlasím, pracovala som v MŠ ako špeciálny pedagóg a teda nebolo mi to má dve veci..určite lepšie ako asistent na ZŠ za mňa

palicka
12. aug 2025

Pokiaľ zodpovednosť, praca na doma, príprava…- menej jej budeš mať ako PA. Čo sa týka kreativity, voľnosti, sebarealizácie- ucitelka MŠ. A čo sa týka platu- ako PA Ti uznajú max Bc., ako učiteľke MŠ- tiež Bc., pretože 2.stupen nemáš predškolskú. Takže budeš alebo v 5.PT (ak nemáš adaptačné), ak ho máš - tak potom v 6.PT

domkakvet
12. aug 2025

@hylova to su dve uplne odlisne profesie, dolezite je aby ta to vavilo.

ninusa221
12. aug 2025
@xena0

@ninusa221 nesúhlasím, pracovala som v MŠ ako špeciálny pedagóg a teda nebolo mi to má dve veci..určite lepšie ako asistent na ZŠ za mňa

@xena0 ale ona sa pyta na učiteľku mš nie na špeciálneho pedagóga.

lapersefona
13. aug 2025
@benit

@lapersefona podla toho aku specku, co ma v diplome napisane. Ja mam specku a mozem len specialna ms

@benit prosim ta môžem sa opýtať v ktorom meste si studovala?

benit
13. aug 2025
@lapersefona

@benit prosim ta môžem sa opýtať v ktorom meste si studovala?

@lapersefona v prahe

lapersefona
15. aug 2025
@benit

@lapersefona v prahe

@benit ale mozno ze si môžeš otvorit aj vlastnú prax a robiť to na živnosť ako individuálne terapie ci poradenstvo

benit
15. aug 2025
@lapersefona

@benit ale mozno ze si môžeš otvorit aj vlastnú prax a robiť to na živnosť ako individuálne terapie ci poradenstvo

@lapersefona to hej, aj to je v procese😁.
Zatial som na olny v skole a od septrmbra chcem rozbehnut aj vlastnu prax.

danielle21
18. aug 2025
@hylova

@hylova uznaju ti to, takze ak chces lepsie platovo tak ucitelka MŠ, po adaptacnom budes v 7.triede a ako asistent len 6.