Back office - banka/poisťovňa

21. dec 2021

Ahojte žienky, chcela by som sa Vás spýtať či máte skúsenosť s prácou vo finančných inštitúciách na pozíciách back officu. Nastupujem na túto pozíciu, tak by som chcela bližšie vedieť čo ma asi tak čaká. Nejedná sa o predaj protuktov alá klientsky pracovník, ktorý má veľmi zlú povesť pracovnej náplne - Teda pevne v to dúfam. Ďakujem Vám 🙂

ivkazba
21. dec 2021

Back office je relatívne široký pojem, veľa odborov a divízií vo finančníctve má back office. Mám takmer 20 ročné skúsenosť z finančníctva, tak skús byť konkrétnejšia a snáď poradím.

berenika39
21. dec 2021

Nezeptáš se raději v té firmě? Ideálně před podpisem smlouvy? Možností není málo,včetně toho prodeje produktů. Ale hlavně - nastupovat s tím, že hledáš ve veřejné diskuzi, co budeš dělat.....ověř si pozici reálně u firmy, doufat nestačí

autor
21. dec 2021

Nepýtam sa ani tak náplň práce, tú teda viem. Skôr som mala na mysli firemnú atmosféru a kultúru v rámci týchto oddelení, čo nie sú tlačený do predaja. Viem, že na pozíciách predáme aj zdochnuté domáce zvieratko za každú cenu, vie byť atmosfére v tíme dosť mizerná, keď sú vytvárané na zamestnancov tlaky.

autor
21. dec 2021

@ivkazba ak môžem využiť tvoje skúsenosti z finančníctva, tak je štandardne, že v rámci tohto sektora sa uzatvára zmluva na dobru určitú na 1 rok ?

ivkazba
21. dec 2021

Ak ide čisto a vyslovene o oddelenie back office, tam sa nepredáva, majú úplne iné povinnosti.

ivkazba
21. dec 2021

Áno, je to úplne bežné a vo väčšine spoločností štandard, že na výkonných pozíciách sa dáva doba určitú. Neurčitá sa dáva len v niektorých spoločnostiach a len na vybraných pozíciách. Ja som zažila aj to, že som dostala dobu neurčitú a dokonca bez skúšobnej doby. Ale výkonné pozície toto nedostávajú.

autor
21. dec 2021

@ivkazba je potom štandart, že túto zmluvu aj predlžujú na dobru neurčitú po tom roku ? Alebo skôr človeka odkopnú ? Zas nejedná sa o pozíciu, kde treba nejaké extra vedomosti a zručnosti - skôr taký priemer administratívneho pracovníka.

dollyzv
21. dec 2021

Nejdeš do práce k nám? 🤣🤣🤣 Síce my nie sme konkrétne back Office,ale u nás aj také oddelenia otvárajú 😅
Radšej konkretizuj ktorú banku máš na mysli 😁

ivkazba
21. dec 2021

Niekde sa predlžuje na dobu neurčitú po roku, niekde až po dvoch dobách určitých. Ale ak sa človek osvedčí, tak nie je dôvod ho "odkopnúť". Nemalo by to význam, znova zaúčať nového človeka.

emalka
21. dec 2021

Firemna kultura a atmosfera v time su rozdielne nielen v kazdej banke ale aj v kazdom time. Ovplyvnit to vie aj sposob akym timy pracuju, ako sa prerozdeluje praca a akeho maju nadriadeneho, vobec sa to neda zovseobecnit. Nebudete sice riesit kvoty a klientov, ale mozno mate ine metriky na meranie vykonnosti ktore musite riesit, alebo aj nie. Proste kazda banka to ma inak.

Back office je tak strasne siroky pojem, ze je nemozne pre nas odhadnut co ta asi tam bude cakat, to sa dozvies len z popisu prace a z pohovoru. Ale nie, klientom nebudes ponukat nic a je velka sanca ze so ziadnym ani neprides do priameho kontaktu (ale opat, zavisi to od naplne prace).
Mam skusenost s pracou v back office dvoch baniek - v jednej som dostala zmluvu na neurcito po jednom roku, v druhej som ju dostala hned. Zavisi to od mnohych faktorov a specializacie. To ako to funguje po uplynuti toho roka ti mali povedat na pohovore alebo sa bolo treba opytat

mogaa
22. dec 2021

Záleží vyslovene od firmy....v bankovníctve ťa ako back office nebudú nútiť do predaja, tak sú to skôr činnosti ako tipovanie prev.príkazov či vypracovávanie úverových zmlúv....v poisťovníctve je veľmi pravdepodobné že po tebe budú chcieť aj predaj.....