icon

Beznádej z hľadania práce

13. jún 2025

Ahojte, vo februári so mnou ukončili pracovný pomer (údajne nadbytok zamestnancov, neboli čísla atd). Dostala som odstupné, od marca som na podpore. Od apríla si beznádejne hľadám prácu, poslala som asi 30 životopisov na pozície, ktoré sa mi páčili aj náplňou práce aj platom a podľa mňa som spĺňala aj požiadavky. Nikto sa mi však neozval, ani na pohovor ma nezavolali. Dokonca mi neprišiel ani email, že uprednostnili iného uchádzača, proste nulová komunikácia. V auguste mi končí podpora, nejaké úspory mám, ale samozrejme sa z toho nedá žiť dlhodobo a nechcem ich všetky minúť. Už som si začala posielať životopis na hocijaké pozície, ale proste nikto nereaguje, nikto sa nepozýva.
Som z toho zúfalá a deprimovana, nerozumiem čo sa deje a ako ďalej. Mám záväzky, ktoré potrebujem platiť a nemyslela som si, že dopadnem práve takto. Máte podobne skúsenosti?

Strana
z2
beata_k
13. jún 2025

Mozno mas zly zivotopis.

sevrin
13. jún 2025

Utekaj za hranice. Táto krajina nie je pre mladých.

autor
13. jún 2025
@beata_k

Mozno mas zly zivotopis.

@beata_k nemyslím si, životopis mám fakt dobry, čo sa týka vzdelania aj skúsenosti aj jazykov. A aj dizajnovo je v poriadku, konzultovala som to s 2 kamarátkami z oblasti HR.

sara07
13. jún 2025

sksu zahraničie, my sme hladali a hladame brigadu alebo polovičny uväzok , podobny pocit xy poslaných životopisov a ani bu ani mu, dokonca niektoré ani neotvorili
čiže vypisali to len pro forma a miesto už mal niekto iny
preto sa vždy pobavím pri radach typu skus si najst lepšiu pracu
ekonomika ide neskutočne dole
skus inu krajinu, ako si na tom s jazykom ? okolie rakusko, nemecko ..

mamina7070
13. jún 2025

aku poziciu si. ala v praci predtym? lokalita?

iwesska
13. jún 2025

Ja mam uplne rovnake pocity ako ty. Najviac ma vytaca ten pristup firiem - ides na pohovor, pripravujes sa, vyhradis si na nich cas a oni si nedaju ani namahu aby napisali,ze uz ukoncili vyberove konanie. Vtedy si poviem,ze aj dobre, lebo ak sa takto spravaju k zmestnancom...Tiez som uz poslala vyse 30 zivotopisov, bola na pohovoroch,aj mi pochvalili zivotopis,aj motiv. list, ale...Ked mi povedia,ze im doslo 60-70 zivotopisov, tak uz viem,ze z toho nic nebude.

autor
13. jún 2025
@iwesska

Ja mam uplne rovnake pocity ako ty. Najviac ma vytaca ten pristup firiem - ides na pohovor, pripravujes sa, vyhradis si na nich cas a oni si nedaju ani namahu aby napisali,ze uz ukoncili vyberove konanie. Vtedy si poviem,ze aj dobre, lebo ak sa takto spravaju k zmestnancom...Tiez som uz poslala vyse 30 zivotopisov, bola na pohovoroch,aj mi pochvalili zivotopis,aj motiv. list, ale...Ked mi povedia,ze im doslo 60-70 zivotopisov, tak uz viem,ze z toho nic nebude.

@sara07 neviem či chcem ísť do zahraničia popravde. To tiež nie je pre každého, mám tu rodinu, byt, priateľa a to by musel chcieť aj on. Je ale smutne, že človek si tu nevie nájsť prácu. Jazyky mám - angličtina C1, nemčina B2, francúzsky jazyk A2 (ten sa učím)

@mamina7070 obchod, manažment, business development. A lokalita Bratislava.
@iwesska Ja som popravde už na dne z toho. Fakt sa bojím toho čo bude. A tento prístup je otrasný, mňa na pohovor ani nikto nezavolal. A to reagujem fakt na ponuky adekvátne skúsenostiam, vzdelaniu. Neviem už ako ďalej.

beata_k
13. jún 2025

S tymto mas v BA problem si najst pracu?

mamina7070
13. jún 2025

to su pozicie co sa robia na zaklade referencii, oslov primarne byvalych partnerov co ste spolupracovali a v akej oblasti si robila (IT....)?

autor
13. jún 2025
@beata_k

S tymto mas v BA problem si najst pracu?

@beata_k no, očividne mám, keď sa mi doteraz nikto neozval a som z toho už fakt zúfalá.

autor
13. jún 2025
@mamina7070

to su pozicie co sa robia na zaklade referencii, oslov primarne byvalych partnerov co ste spolupracovali a v akej oblasti si robila (IT....)?

@mamina7070 už sa stalo 🙂 tých, čo som oslovila čo sme mali dobre vzťahy, tak mi povedali že “skúsia niečo vymyslieť” a nič. Pracovala som v 2 developerských spoločnostiach a jedna spoločnosť čo sa zaoberala elektromobilitou. Posledné dve práce už boli na senior úrovni

beata_k
13. jún 2025

Tak tu nieco velmi nesedi. Niekde musi byt chyba, ze sa ti ani len neozyvaju.

stvura
13. jún 2025

Pokial vidim personalistov - aj v nasej firme, tak mi je uplne jasne preco je to tak. Absolutny nezaujem o cloveka (dakedy sa mi zda ze naschval beru blbcov, najidelanejsie rodinnych pribuznych - dohadzovala som kamosku a odpoved nasej personalistky bola ze je "prekvalifikovana" - baba co sa poztrebovala zamestnat po materskej, podla mna uplne mega clovek). Priklad: robim vo firme 10r, ani bu, ani me, ziadny pekny mejl ako "dakujeme za vasu pracu" a podobne...zato novy zamestnanec co nastupil druheho ho krasne privitali - to nehovorim ze uz zrejme stihol aj utiect lebo je inzerat znova na profesii...
ked som robila personalistu som vzdy odpisala zaujemcom, dala som si tu namahu - staci jeden hromadny mejl s par vetami. Dnes to uz nerobia, su velmi zaneprazdneni - a bude to este horsie.

autor
13. jún 2025
@beata_k

Tak tu nieco velmi nesedi. Niekde musi byt chyba, ze sa ti ani len neozyvaju.

@beata_k no tak niekde chyba asi je. Kamoska z HR hovorila že im príde aj 150 životopisov. Neviem čím to je.

beata_k
13. jún 2025

Ja by som hladala chybu v zivotopise. To je prvy kontakt. Este by som pochopila, ze ta nevzali, ale ze sa ani neozvuju je cudne.

autor
13. jún 2025
@stvura

Pokial vidim personalistov - aj v nasej firme, tak mi je uplne jasne preco je to tak. Absolutny nezaujem o cloveka (dakedy sa mi zda ze naschval beru blbcov, najidelanejsie rodinnych pribuznych - dohadzovala som kamosku a odpoved nasej personalistky bola ze je "prekvalifikovana" - baba co sa poztrebovala zamestnat po materskej, podla mna uplne mega clovek). Priklad: robim vo firme 10r, ani bu, ani me, ziadny pekny mejl ako "dakujeme za vasu pracu" a podobne...zato novy zamestnanec co nastupil druheho ho krasne privitali - to nehovorim ze uz zrejme stihol aj utiect lebo je inzerat znova na profesii...
ked som robila personalistu som vzdy odpisala zaujemcom, dala som si tu namahu - staci jeden hromadny mejl s par vetami. Dnes to uz nerobia, su velmi zaneprazdneni - a bude to este horsie.

@stvura no mne tiež kakamaratka HR povedala, že možno ma vnímajú prekvalifikovane a radšej vezmú niekoho s menej skúsenosťami, čo si vypýta aj nižší plat. Ale ak to je naozaj takto tak potom čo majú robiť ľudia ktorí sa snažili na sebe pracovať? Fakt žasnem ako to teraz funguje.

bonboniera
13. jún 2025

Neviem, ale po dvoch mesiacoch byt zúfalá, na dne a nevedieť ako ďalej keď si podľa vlastných slov robila na seniornej pozícii je trošku (dosť) prehnane … každopádne držím palce aby si niečo nasla

beata_k
13. jún 2025

A to je ta ista kamaratka, ktora ti kontrolovala zivotopis?

autor
13. jún 2025
@beata_k

Ja by som hladala chybu v zivotopise. To je prvy kontakt. Este by som pochopila, ze ta nevzali, ale ze sa ani neozvuju je cudne.

@beata_k ešte raz, životopisy mám napísané v poriadku, to bolo prvé čo som konzultovala s dvomi kamaratkami čo pracujú v HR a dokonca aj s psychologickou, ktorá robila výberové konania. Mám dokonca aj 2 životopisy- jeden vytvorený v Canve, viac dizajnový, keď posielam životopis priamo na email a potom životopis vytvorený vo worde, aby ho jednoducho vedel prečítať ATS systém (lebo niektoré firmy používajú automaticky systém na triedenie životopisov).

autor
13. jún 2025
@beata_k

A to je ta ista kamaratka, ktora ti kontrolovala zivotopis?

@beata_k nie, v oblasti HR mám viacero známych, životopis mi kontrolovali len 2 kamarátky ktoré sú blízke

autor
13. jún 2025
@bonboniera

Neviem, ale po dvoch mesiacoch byt zúfalá, na dne a nevedieť ako ďalej keď si podľa vlastných slov robila na seniornej pozícii je trošku (dosť) prehnane … každopádne držím palce aby si niečo nasla

@bonboniera ja neviem a ako by si sa cítila ty? V auguste mi končí podpora a je jún, budú dovolenky atd a žiadne pohovory som neabsolvovala zatiaľ.

beata_k
13. jún 2025

Tak potom reagujes na nespravne pozicie. A urcite to nie je tym, ze si prekvalifikovana len jednoducho na nespravne.

autor
13. jún 2025
@beata_k

Tak potom reagujes na nespravne pozicie. A urcite to nie je tym, ze si prekvalifikovana len jednoducho na nespravne.

@beata_k okej, vďaka za úplne zbytočnú radu 😂 reagujem na správne pozície, kde mám aj relevatne skúsenosti.

beata_k
13. jún 2025

Tak tu hod zivotopis bez udajov. Lebo s tymto v BA, 30 ziadosti a nic je ozaj cudne.

bonboniera
13. jún 2025

Ja som si užívala voľno 😅 a nejak som prvýkrát upustila z takeho toho kŕču ze všetko musí byt nalinajkované a verila ze to pride (ja vieeeem gýč jak hovado). Ale fakt to prišlo! Jasne ze som pozerala ponuky a posielala životopisy, nečakala som kým mi niečo samé od seba padne do lona ale nebola som ani nervózna a zúfalá. Akoze to ze sa absolútne nikto z 30 firiem neozval je naozaj divne a netradične, ale verím ze nemusíš prepadávať panike. Držím palce!

autor
13. jún 2025
@beata_k

Tak tu hod zivotopis bez udajov. Lebo s tymto v BA, 30 ziadosti a nic je ozaj cudne.

@beata_k určite tu budem hádzať svoj životopis aby nejaká random Beatka ho mohla hodnotiť. Nechaj si tvoje rady, snáď ti pomôžu keď budeš ty hľadať zamestnanie 🙂

beata_k
13. jún 2025

Hladam a ozyvaju sa. Tak vela stastia.

predavamknihy
13. jún 2025

Budem k tebe úprimná... situácia na pracovnom trhu nie je dobrá, mnoho aj zamestnaných ľudí hľadá lepšie platenú prácu a posielajú životopisy kade tade + vo všeobecnosti sa na SK trh dostáva stále viac "lacnejšej pracovnej sily" (ktorá ak je vhodná, je uprednostnená). Zároveň máme ekonomickú recesiu, nové miesta nevznikajú (práve naopak) a pracovné kolektívy sa veľmi nezväčšujú. Napriek tomu rastie dopyt po práci. Preto nám vzniká situácia, že na zaujímavý inzerát reaguje aj 50-100 uchádzačov. Zrovna na oblasť "obchod, manažment, business development" aj viac ľudí, nakoľko je to široké zameranie a každý druhý sa na takéto pozície môže hlásiť (obzvlášť tí, čo vyštudovali odbor manažment a pod. Tých je skrátka prebytok a nie sú na trhu extra žiadaní.)

Poradiť ti bohužiaľ neviem, možno iba upokojím, že nemusí byť chyba zákonite v tebe / tvojom životopise. Celkovo ako som spomínala, v tvojom zameraní je bohužiaľ obrovská konkurencia. Zatiaľ by som si hľadala niečo iné, možno mimo tvoj odbor alebo o platovú triedu nižšie.

rikarika
13. jún 2025

Autorka - nie si v tom sama, profesia je síce plná inzerátov ale väčšinou sú to inzeráty pre lacnú pracovnú silu z tretích krajín.....teraz sa jasne ukazuje že Slovensko je montážna dielna. Mám známu ktorej zrušili pracovné miesto v middle menezmente, dostala odstupné, podporu a nakoniec po 6 mesiacoch sa musela zamestnať za pásom v automobilke, lebo by inak sedela doma doteraz. Chýba určite nie je v tvojom životopise.

panonia
13. jún 2025

Ja som to robila tak že kam som chcela ist pracovať tam som išla osobne, vždy ma všade zobrali...vybrala som si čo bolo pre mna naj...tak ale v mojom odbore si môžem vyberať . Poznam par ludi čo na chvilu zobrali pracu pod ich uroveň než si našli pracu ktoru chceli...Tiež si nemysliš že si prekvalifikovana..

Strana
z2