icon

Bludný kruh. Možný kurz masérky

dajana40
18. sep 2016

Dobrý deň, v júni sme mali s manželom svadbu. Bývame u svokry. Máme zdedený dom, ktorý však treba opraviť. Požičku nám nechcú dať, pretože manžel má živnosť , a nemá ju ani rok. Ja mám zmluvu v práci od Júla. Mojá práca ma však nebaví, je monotonna sedáva, výplata na zaplakanie. Navyše mám koli nej aj zdravotné problémy. Rozmýšľala som nad kurzom maserky , žeby som si otvorila salon, čo vy nato? Išli by ste do toho? Salon planujem otvorit v menšom meste, kde žiaden nieje. Sestra ktorá tam býva tvrdí, žeby ma uživil, lebo počula o kope ľudí, ktorí by zašli na masáž, len nie je kde. Poraďte mi, prosím:/, neviem čo mám robiť, kde si nájst normálnu prácu, a ako sa dostať z bludného kruhu von.

Strana
z2
moni244
18. sep 2016

@dajana40 a prečo by tu mali radiť len tie, čo s tím majú skúsenosti? tu zdravý rozum nepustí, nemáte z čoho opraviť dom, manžel má živnosť, úver nedostanete, dáš výpoveď, nemáš nič, čo budeš, na podpore, kým si budeš robiť kurz? a potom čo? myslíš, že sa ti ponuky pohrnú? nováčikovi, čo má čerstvý kurz bez skúseností? a z čoho si chceš zariadiť salón? Iný v meste nemáte, žeby si zatiaľ robila tam.
A navyše problém pri sedavej práci, myslíš že pri masáži ťa chrbát bolieť nebude? ruky?

zuzu7899
19. sep 2016

Kazdy jeden si hned mysli ze urobim si kurz a je to.Ale to je len zaciatok.Neni masaz ako masaz to povie kazdy ktoru uz nejaku mal.Ked sa spytate cloveka co ma len kurz na zakladnu vec z anatomie nevie ani zatat.Za par mesiacov co si ho robi sa stihne naucit len hmaty.Za dalsie poznam vela ludi ktory by k maserovi co mam len kurz nesli.Hovoria ze je to neodborna masaz a zapamataj si masazou mozes aj ublizit.Ja osone by som na taku masaz nesla.Ale je to moj nazor nikomu ho nevnucujem.Robim masera roky makacka je to poriadna preto si dorabam vysoku skolu.Sama na to prides.

alaguema
19. sep 2016

@dajana40 urob to iba len ak ťa to naozaj baví a naozaj to robiť chceš. Nie z núdze, nie preto, že tam žiadny salón nie je, nie preto, že sestra hovorí. Never tomu, že z kurzu budeš len nejaká druhoradá masérka. Ak si ich urobíš veľa a poctivo a máš k tejto práci talent, tak z teba môže byť super masérka, poznám jednu takú, má tých kurzov urobených veľa, neustále sa vzdeláva a pracuje na sebe. Ale ona tú prácu miluje a to je ten základný predpoklad k tomu, aby si v nej bola dobrá.

alaguema
19. sep 2016

@zuzu7899 ja som teda dosť náročný klient a zakotvila som u masérky, ktorá sa tiež rekvalifikovala, síce pred rokmi a medzitým sa ďalej veľa učí a robí úžasné masáže. Lepšiu som nestretla a to som tých masérov skúsila fakt veľa. Každý musí nejak začať. Ani ty si nezačínala hneď s 20 ročnou praxou, že? A stredná škola ti môže a nemusí veľa dať. Poznám vyučené masérky, kozmetičky, kaderníčky, ktoré sú horšie, než zlé.

dajana40
autor
19. sep 2016

alaguema súhlasím, ja tiež chodím k vizážistke, ktora ta zmení na nepoznanie a nemala niaky kurz

littleslovak
19. sep 2016

len jedna poznamocka k tomu ze mas sedavu pracu a z nej zdravotne problemy. praca maserky ta zabije totalne. najma ak ti to pojde a budes mat viac klientov po sebe. uvedom si ze je to fyzicky narocna praca, pri ktorej cely cas stojis (obdobne zle ako dlhe sedenie je aj dlhe statie, zial) a navyse makas rukami v ktorych musis mat aj trosku sily.
neodradzam ta od zmeny prace ani od masirovania, ale sprav si kurz a uvidis ake to bude. pockaj si na kurz ktory zvladnes popri praci, rozhodne z nej pre kurz neodchadzaj.
a este jedna skusenost z blizkeho mojho okolia, je tazke sa tym uzivit. moja znama sa tym zivi uz roky a keby nemala zriadeny salon uz s stym mozno aj sekne ale zatial ma aspon tolko klientov, ze ju salon nestoji peniazky navyse a ako tak sa uzivi. ale vzdy hovori ze cim je starsia tym je z toho utahanejsia. maju popri tom s manzelom este jedno podnikanie, zivi ich to. nie jej salon. chcem tym len povedat ze je to individualne, zalezi od lokality, ceny a vela inych faktorov. zisit si najprv co stoji lehatko, plachty, prerataj si ich deno denne pranie (voda, elektrina, prasok, avivaz), masazne oleje ako aj platenie odvodov do zdravotnej ci socialnej, po prvom roku aj dane, naklady na mobil - budes vela klientom volat naspat asi ak si najdes zmeskane hovory a podobne.
dufam, ze som ta naviedla na prakticke veci co ti mozu byt uzitocne pri zvazovani. kazdopadne, nezufaj a popripade skus stale hladat aj inu pracu alebo naozaj zacni s masazami popri aktualnej praci. uvidis. verim ze to dobre dopadne, drzim palce 😉

alaguema
19. sep 2016

@dajana40 tieto profesie sú hlavne o talente. Ak máš v rukách ten cit a hmat, bude z teba masérka. Ak nie, nepomôže ti ani maturita, ani 200 kurzov.

@littleslovak áno, záleží od mnohých faktorov. Masáž je rituál, veľa ľudí je vnímavých a počas masáže obzvlášť. Z tých mnohých faktorov je veľmi podstatný aj ten, aký je celkový pocit, ako sa cítim v tom salóne a pri tej osobe, čo z nej vyžaruje. Ak je to len "ako tak", ak je masérka uťahaná a vlastne to už ani robiť nechce, ale robí to, lebo ju to "nestojí peniažky" a popri tom má ešte nejaké iné podnikanie...tak prepáč, ale dobré to ani byť nemôže. Presne toto ja osobne vnímam ako veľmi zlé, nepotrebujem byť na takom mieste a už vôbec nie si tam dávať masáž. Zažila som to, videla, neprosím si. Našla som si pani, ktorá je stelesnenie pozitívnej energie, má útulný, čistý salón, stále horia sviečky, hrá relaxačná hudba, ona je vždy dobre naladená, svoju prácu miluje. V meste je masérov x a do bludu, ale jej keď zavoláš jeden deň, že zajtra by si chcela masáž, tak má plno na dva týždne dopredu. Živí sa touto prácou už roky a myslím, že veľmi dobre. Takže netreba paušalizovať a odrádzať na základe jedného prípadu, ktorý poznáš.

dajana40
autor
19. sep 2016

littleslovak, dakujem za rady, samozrejme, budem o tom uvažovať.ako aj o hľadaní novej práce

littleslovak
19. sep 2016

@alaguema nesnazila som sa ju odradit, len som jej radila nech si to vyskusa. presne to co pises, ak z toho bude utahana tak ju to prestane bavit a nebude to fajn. totiz z jej prispevku som pochopila, ze ju nebavi sedave zamestanie a caka ze masirovanie ludi bude super. iba som sa snazila poukazat na to ze je to fyzicka drina.
a mnoho inych faktorov to moze ovlivnit aj ked ju to bude bavit a bude to robit s nadsenim. je to dobry predpoklad ale nadsenie jej peniazky nezarobi ak tam napriklad nebude kupna sila v jej okoli.

mysga
19. sep 2016

Ja by som bola v práci kôli budúcej pôzičke na opravu domu, manžel hlavne nech v marci prizná všetko a odvedie riadne dane, takže by som dovtedy odkladala na dane. Potom by som žiadala o úver, spravila chalupu aby som mala kde žiť a následne riešila nejaké sny. 🙂 ale to len ako bych to robila

mysga
19. sep 2016

Ako by som to urobila ja* ta posledna veta sa skomolila 🙂

alaguema
19. sep 2016

@littleslovak áno, je to drina. Musí si to ale sama vyskúšať. Niektorí ľudia majú energie na rozdávanie a niektorí sa na takú profesiu naozaj nehodia práve preto, že jej majú málo a potom je to celé o ničom a na nič. Autorka mala zápal sedacieho svalu, myslím. To nehovorí nič o energii, ktorou disponuje.

dajana40
autor
19. sep 2016

Dakujem baby za rady, samozrejme, prehodnotím to. Ano mala som zápal sedacieho nervu, takže terajsiu prácu budem musiet zmenit bez masážneho kurzu,a lebo s ním:/

catherinah
19. sep 2016

Toto ochorenie môže spôsobiť nachladnutie alebo seknutie sedacieho nervu.

Nevidím dôvod meniť prácu, jedine, že by si sedela v prievane.

dajana40
autor
19. sep 2016

sedím v prievane, nadomnu ide celý den nonstop klíma

alaguema
19. sep 2016

@catherinah ste neskutočné... 😀 Nevidíš dôvod meniť prácu...No, ale zakladateľka ho vidí a asi nie len tento jeden. Píše, že práca ju nebaví, nemá tam perspektívu a ani nezarobí. Mne to normálne pripadá tak, že ak je väčšina zapriahnutá, tak nech sú všetci, nie? 😎 Veď je to "normálne", že práca nebaví a nevynáša. Prečo by sa mal niekto vymykať...

@dajana40 ak tomu ty veríš a je to to, čo chceš a čo ťa baví, nenechaj sa odradiť. Je to pekná, ale náročná práca. A naozaj by bolo lepšie začať popri zamestnaní. Držím palce 🙂 🙂

simca06022011
19. sep 2016

@dajana40 ked sedis v prievane a nad tebou ide nonstop klima, treba riesit to. Upozorni na to zamestnavatela, ze mas z toho zdravotny problem nech toto odstrani, nemas co sediet v prievane. Nemate skolenia BOZP? Ak nebude riesit zamestanvatel nic, tak rovno bezpecnostneho technika treba informovat...ak nebudu riesit, liecit to ako nasledky pracovneho prostredia. Urcite sa to da riesit, aj my ostatni mame probelmi s chrbticami, klimatizacie atd a teda poviem ti draha masera by ma nenapadla, da sa to riesit aj inak 1. Ak ta to ma uzivit, musis robit jednu masaz za druhou. Fyzicke velmi narocne, pri bolestiach chrbtice duplovane. 2. Jedna vec je pocut "ludia by prisli na masaz" a druha je realita. Nepresvedci ma ani fakt, ze znami povedali ze budu chodit = nebudu. 3. Aka maserka by si bola po kurze? Pre dobru masaz treba dobre znalosti, zaujem o to a hlavne prax.. a nie len kurz. Cize mozno popri praci sa v tom vzdelavat a skusat a potom uvidis.. poznam maserov, studovanych fyzioterapeutov, co s tym sekli..

dajana40
autor
19. sep 2016

dobre dobre uz ste mi radili nech to robím popri práci tak aj budem to ste chceli čitať?

catherinah
19. sep 2016

@alaguema
ja len na margo tohto:
Ano mala som zápal sedacieho nervu, takže terajsiu prácu budem musiet zmenit bez masážneho kurzu,a lebo s ním:/

Nech ju zmení ak chce, ja jej nebránim, len sa mi to zdalo divné, lebo sedavá práca je určite najmenej fyzicky náročná.

simca06022011
19. sep 2016

@catherinah ale na chrbticu najhorsia :D

dajana40
autor
19. sep 2016

catherinah, asi si nezažila sediet na stolicke cely den od 8 do 16:30. Nehovorím niekomu to vyhovuje, lebo su ludia, ktorým to nerobí nič, ale ja mam brutálne bolesti, ...

catherinah
19. sep 2016

@dajana40 zažila. Inak som ani nerobila. Tiež mám problemy, ale keby mám robiť fyzicky, tak už som na invalidnom dôchodku ☹

dajana40
autor
19. sep 2016

no, tak pre každého je horšie niečo iné

livi
19. sep 2016

nečítala som všetky príspevky, ale jedno ma zaráža a to ten "slovenský" prístup...len preboha nezačínaj niečo nové, veď čo ak...preboha neopúšťaj tie svoje istoty (aj keď dostaneš almužnu a robota ťa psychicky aj fyzicky deptá).a potom sedíme na tých svojich "istotách" a v živote to nikam nedotiahneme. lebo keď sa budeš silou mocou držať len tých istôt, asi sa z miesta nikdy nepohneš...preto sme my slováci tam, kde sme!!! tie naše istoty, haloooo!!!
áno, možnože by nebolo zlé robiť to najprv popri práci a potom si otvoriť salón, ale ja fandím každému, kto má odvahu zdvihnúť riť a ísť skúsiť niečo iné 😉

dajana40
autor
19. sep 2016

livi dakujem za milé slová, vážim si, tvoj pozitívny a odvážny prístup

natalym
19. sep 2016

@livi Máš pravdu, ale nenapísala si jej len Ty, že to má začať popri práci, ale aj kopu iných dievčat. A nenapadlo, ťa že tí čo sa zapájajú majú aj skúsenosti........

simca06022011
19. sep 2016

@dajana40 nik ti nekaze celych 8 hodin sediet, to ani ja nerobim :D vyskolena si, nazory sme ti napisali, tak si to zariad aby tebe bolo dobre.. co tam po ostatnych 🙂)

@livi a ja milujem reci "preto sme my slovaci tam kde sme".. a precitala si si ty, ze kopec inych jej tu to iste radilo? A halooo ani zit zo vzduchu sa neda🙂 ...ked nema ziadny prijem.. prevadzka ju tiez nebude stat male peniaze. Poznam kopec ludi ktori sme to niekam dotiahli a neznamenalo to, ze sme ostali bez rezervy na existovanie. neda sa mat vsetko naraz...

alaguema
19. sep 2016

@catherinah práveže je najhoršia na chrbticu, aj na bedrové kĺby, ak má (a to má skoro každý) zlozvyk sedieť s prekríženými nohami. Je oveľa zdravšie byť v pohybe, než celý deň sedieť. Navyše, je mladá, takže ešte asi pri sile 🙂
@livi konečne niekto 🙂

dajana40
autor
19. sep 2016

Jj už som vyškolená už mi ani kurz netreba:D

jessica44555
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2