icon

Bojím sa oznámiť šéfke tehotenstvo

4. máj 2022

Ahojte dievčatá, pracujem pár ako sestra v ambulancii. Momentálne som tehotná a hrozilo že ambulancia skončí ale nakoniec sa zachovala. Šéfka je nervózna a veškerý tlak si vybíjala na mne. Keď ma prijala do zamestnania, veľa krát mi opakovala… nie že otehotnieťe. Ale stalo sa. A ja mám teraz obrovský strach po tom všetkom (akými organizačnými problémami si prešla ) jej oznámiť, že si opäť bude musieť hľadať sestričku. Mám chuť ísť na PN-ku a zo dňa na deň skončiť. Keď som si to všetko zrátala, tak plat ktorý od nej dostanem (minimálna mzda ) 2,50 na stravu na deň, Penize ktoré preberiem (do práce chodím dvoma prímestských autobusmi ) je len o 100€ vyšší ako by som dostala PN-ku . A to nehovorím že niekedy robím aj bez prestávky a počúvam nepekne slová.
Čo by ste robili na mojom mieste ?
Ďakujem

Strana
z2
laucia
4. máj 2022

neboj sa...ved ona ti NIC NEMOZE SPRAVIT. Proste si chranena zakonom atd....takze ta nemoze vyhodit, proste nemoze nic. Ty sa jej nemas preco bat... mala si jej to oznamit uz po tych 3 mesiacoch aby si mala normalnejsi rezim a ked by ta prilis nahanala mala by si sa cim ohradit. Chod do toho,,,ked si malo asertivna, tak taka zmija to vyciti a potom vyuziva

halci
4. máj 2022

Ak mas teda normalneho lekara a sa bojis ze by ti henta robila zle a mala si stres, chod na pn-ku a potom si asi budes musiet hladat novu pracu. Urcite si z toho nerob stresy, je to len praca a ako zdrav. sestra, ktorych je nedostatok, mas moznost si vyberat. Ty tahas za dlhsi koniec. To ona bude mat problem, nie ty.

snazilka_bio_mamka
4. máj 2022

autorka jojoojjj...ja ze si v zaciatkoch. pozri sa na to tak, ze je to tvoj zivot a teraz najdolezitejsie je to aby si bola v poriadku ty a maličké. vsetko ostatne ide bokom. Povedz svojej sefke ze si tehotna, uvidis ako sa bude spravat k tebe a ked ta bude psychicky zdeptavat nadalej alebo este viac, bez slov chod na PN.

halci
4. máj 2022

Inak, aj ja som tiez bola taka ako ty, ustrachana, bojazliva, az ked som sa stala matkou, tak mam vsetko a vsetych na haku. Uvidis, aj ty prides do toho stadia. Asertivita prisla az vekom.

janetinka27
4. máj 2022

ahoj, preco sa tak staras o jej dobro, ked jej na tebe nezalezi? je to jej biznis, ona musi znasat riziko. ty si len zamestnanec - odpracuj a chod domov. neobetuj sa pre jej podnikanie. moja endokrinologicka ma za 3 roky uz asi 4. sestricku a zivot ide dalej🙂

lucianak
4. máj 2022

Gynekologovi povedz, ze by si radsej sla na PN, lebo mas dost stresujucu pracu a bojis sa o babatko.
A o doktorku by som sa nebala a vobec si nerobila starosti. Urcite sa nenechat ponizovat a este za minimalnu mzdu. Nech si trhne a hlada si novu "obeť"...

gabika20
6. máj 2022

Normalne jej to oznam, ak sa bojis kludne si zober aj ako oporu partnera nech jej to vysvetli on..ja som tiez taka ustrachana, mala som podobnu sefku a manzel hned povedal ze jej to pride vysvetlit..je to aj jeho dieta.. zostan na pn a tes sa z babatka, oddychuj, uzivaj tehotenstvo..uvidis ako sa ti nakoniec ulavi 🙂

ibrunova
6. máj 2022

Daj jej to hneď a písomne, náhodou bude končiť a skončíš aj ty, takto si chránená, uvidíš, ako sa zachová a potom sa rozhodneš s tou PN. Tú ti lekár samozrejme nie je povinný dať.

monka105
6. máj 2022

Tešila sa, že konečne môžem skončiť. Pozri, povedať jej to musíš, ak chceš byť v ochrannej dobe a nech bude na teba akokoľvek hnusná, nič iné ti nemôže, ty sa môžeš dať na pnku alebo si na ňu môžeš pekne naspäť otvoriť ústa s vedomím, že za pár mesiacov si aj tak fuč. Ja by som to brala na tvojom mieste pozitívne. Život ti dáva šancu zmeniť to, čo ťa už dlhodobo frustruje.

Strana
z2