icon

Bojím sa oznámiť šéfke tehotenstvo

4. máj 2022

Ahojte dievčatá, pracujem pár ako sestra v ambulancii. Momentálne som tehotná a hrozilo že ambulancia skončí ale nakoniec sa zachovala. Šéfka je nervózna a veškerý tlak si vybíjala na mne. Keď ma prijala do zamestnania, veľa krát mi opakovala… nie že otehotnieťe. Ale stalo sa. A ja mám teraz obrovský strach po tom všetkom (akými organizačnými problémami si prešla ) jej oznámiť, že si opäť bude musieť hľadať sestričku. Mám chuť ísť na PN-ku a zo dňa na deň skončiť. Keď som si to všetko zrátala, tak plat ktorý od nej dostanem (minimálna mzda ) 2,50 na stravu na deň, Penize ktoré preberiem (do práce chodím dvoma prímestských autobusmi ) je len o 100€ vyšší ako by som dostala PN-ku . A to nehovorím že niekedy robím aj bez prestávky a počúvam nepekne slová.
Čo by ste robili na mojom mieste ?
Ďakujem

Strana
z2
evka_3
4. máj 2022

Na tvojom mieste idem hneď na PN

maranta_leuconeura
4. máj 2022

Na PN musis mat dovod, samotne tehotenstvo nim nie je. Ak ti ale lekar odporuca ist PN, posluchla by som a nerobila zo seba spasitela sveta. Rozumiem, ze je to blba situacia, ale viac ti zalezi na cudzej osobe-tvojej nadriadenej-alebo na dietati? Inak ak mala problem s tym, ze jej sesty odchadzaju na matersku, mala prijat nejaku starsiu. Ibaze by to bolo tak, ze pri nej ziadna nevydrzi?

melanta
4. máj 2022

Šéfka, ktorá si vybíja zlosť na tebe, počúvaš od nej nepekné slová. Ona sa nechová k tebe s rešpektom. Takže vôbec by ma to netrápilo, že si bude musieť hľadať novú sestru. A odišla by som od nej, aj keby som nebola tehotná.

luccija
4. máj 2022

Hneď by som išla na PN...šéfka, keby normálne platila tak nemá problém so sestričkou.Oddychuj doma a určite tam nezostavaj nebudeš sa tehotná trepať 2 autobusmi v lete

luccija
4. máj 2022

S chrbticou sa dá marodovat dlho

mable123
4. máj 2022

Ty ako čo riešiš? Urob to, čo je pre Teba najlepšie... Čo Ťa po kom, nepočúvaj cudzie názory. Keď chcela ženu bez tehotenstva mala mať pohovor s 40+ ...

laucia
4. máj 2022

tak pokieal je sefka ake je, tak sa s tym vobec netrap...nemusi ti jej byt ani luto...a akose vetu"nie ze otehotniete" tak to je ako riadne cez ciaru si myslim. to nech hovori svojej dcere a nie dospelej zene... Nema ti pravo taketo cosi vobec povedat. Ak mas moznost a teda asi aj kontakty, tak dat sa na PNku asi nebude velky problem... 🙂 drzim palce a hlavne sa nestresuj...

melanta
4. máj 2022

@luccija presne tak, ak si lekárka bude musieť "znova" hľadať sestru, tak je problém asi u lekárky a nie u sestier.

luccija
4. máj 2022

Ona podniká to sú jej organizačné zmeny, jej problémy so zamestnancami.Vobec neber ohľady na šéfku, ale na seba.A do budúcna neviem kde bývaš, ale máš na viac ako robiť za minimálnu u doktorky

luccija
4. máj 2022

@melanta presne tak je veľa sestier, ktoré chcú pracovať nie do 16:30 problém bude v mzde a vztahoch

vikisukik
4. máj 2022

je to sice blba situacia, no musis teraz mysliet na seba a babo. ak sa mozes dat vypisat na pn, tak by som sa nechala a narovinu by som jej proste povedala, ze si tehotna tak sa bude musiet zariadit. ako uz len to, ze si na tebe vybija zlost, by teda aspon mne dalo to, ze tiez sa s nou nebudem bavit v rukavickach. zjavne si to ani nezasluzi

lucijalucy
4. máj 2022

Mňa sa gynekológ pekne spýtal na začiatku tehotenstva keď som bola vo veľmi podobnej situácii: Chcete prácu, alebo dieťa? Bolo rozhodnuté.
A nadriadenú je ho.no do toho, či otehotnieš. To ako si môže dovoliť povedať nie že otehotniete? Napľula by som jej do tváre asi.

0silvia0
4. máj 2022

nemusíš byť empatická a slušná aj za ňu. V podstate dostane prostredníctvom teba takú lekciu, akú práve potrebuje.

snazilka_bio_mamka
4. máj 2022

V kolkatom si mesiaci?

kat_
4. máj 2022

oficialne jej oznam tehotenstvo, aby si bola chranena a ak mas dovod, chod na pn, stres ti neprospeje, drzim palce 🙂

halci
4. máj 2022

ono, az take lahke s pn-kou to nie je. ja som potrebovala vykryt pn-kou asi dva mesiace a gynekolog ma odbil (toto mu nikdy nezabudnem).

malinka158
4. máj 2022

@halci toto mu nezabudnes? Tak asi mal dovod ze ti tu PN nedal. V zahranici zeny nedostanu PN iba preto ze potrebovali ,,vykryt,, 2 mesiace

danalop
4. máj 2022

V takom prípade, aký máš ty, by som sa toho teda vôbec nebála. Ak je taká, že sa po teba rada vozí a svoje problémy si vybíja na tebe, tak by som nemala ani len tie najmenšie výčitky jej povedať, že som tehotná

snazilka_bio_mamka
4. máj 2022

Mna by zaujimalo v kolkatom si tyzdni. ja som maturovala nad tym ako to poviem sefke a potratila.som v 10tt takze sa tesim ze o tom nevie. Ak nie si minimalne v 13 tt nic by som jen nehovorila, lebo bohuzial.moze sa stat aj to najhorsie ako vidis a zbytocne rozburis vodu.

halci
4. máj 2022

@malinka158 mala som zdrav problemy. ano, nezabudnem. mala som ist do prace na dva mesiace a sa stresovat a ohrozit dieta? nikdy. vyriesila som si to po svojom.

malinka158
4. máj 2022

@halci tak potom treba napisat mala som zdravotne problemy a doktor my nedal PN. A nie napises potrebovala som vykryt 2 mesiace

halci
4. máj 2022

Ono to bolo aj aj. Mala som vysoky krvny tlak, zacinajucu preeklampsiu a od zaciatku tehotenstva som sa citila zle. No zaroven mi to tak blbo vychadzalo, ze by som musela nastupit na dva mesiace do prace. Tak som mu to povedala a on ze ho to nezaujima. (nasledne som sa dozvedela ze ma nejake problemy ale to zas nezaujima mna). Takze tak. Preto hovorim ze to mu nezabudnem.

luccija
4. máj 2022

Potom tehotenstvo treba oznámiť oficiálne písomne

mpg
4. máj 2022

Len na PN-ku musí byť nejaká vážnejšia diagnóza, hlavne na dlhodobejšiu. treba skúsiť, či by niektorý lekár odporučil. Lekári si dosť rýchlo vedia nájsť sestričku, niektoré hľadajú práve také miesto, ale poznala som aj jednu zubnú lekárku, ktorá hľadala dlho, lebo o nej bolo známe, že je dosť nepríjemná.

sirka9
4. máj 2022

Určite oznam písomne. Ak mas dôvod na PN chod. Ale ak nemáš, uvedom si, že dostaneš vychádzky 2x denne po 2 hodiny, čo tiež nie je bohviečo.

zlatica99
4. máj 2022

Oznámiť písomne a hotovo

autor
4. máj 2022

@snazilka_bio_mamka 4 zachvíľku 5

autor
4. máj 2022

@snazilka_bio_mamka zachvíľku 5 mesiac , už to na mne začína byť vidno

autor
4. máj 2022

@lucijalucy bože, koľkokrát si nadávam že prečo som neni viac priebojná. Mám takú hlúpu ustráchanú povahu . Taký mám strach.

mariejenka
4. máj 2022

Okamžite jej posles doporucene ozanmenie o tehotenstve,s prefotenou prednou stranou tehot.preukazu...
Vaz si ze si tehotná,prajem zdravie Vam obom.
Mala som podobnú sefku, vzdy davala prizvuk na to ze nieze otehotnieme😂. Hihi akoze jejsa budem pýtať o povolenie...ak mas strach, prid aj s manželom za ňou, ale to doporučene pošli určite

Strana
z2