Bojím sa, že sa po vysokej škole nezamestnám
Ahojte, študujem 4.ročník VŠ a napriek tomu, že na SŠ som mala vyznamenania aj na maturitách s VŠ je to horšie, každý akademický rok (s výnimkou minulého) som 1 predmet prenášala a veľmi by chcela ísť po škole aj na Phd. ale bojím sa, že kvôli tomu, že nemám dobré priemery ma nezoberú ani nikde nezamestnajú... Už od 1.ročníka na VŠ sa hanbím za svoje známky aj keď sa podstivo učím a odbor, ktorý študujem ma veľmi napĺňa nič iné si neviem predstaviť študovať ani robiť v budúcnosti ale nejak mi šťastie na skúškach s ovládaním teórie nepraje aj keď prax mám na lepšej úrovni, ale to nikoho nezaujíma všetkým ide najmä o teoretické poznatky... Myslíte si, že budem mať nejakú šancu sa niekde uplatniť? Viem, všetci hovoria, že známky nie sú podstatné ale ak niekto bude mať 2 uchádzačov jedného s červeným diplomom a potom mňa určite mňa nezoberie... S týmto pocitom bojujem odkedy som nastúpila na školu, pred každým zápočtom alebo skúškou mám zo stresu žalúdočné problémy lebo už dopredu viem, že A nedostanem a len sa strápnim aká som hlúpa a skoro na každej hodine mám pocit, že som najhlúpejšia z celej štúdijnej skupiny...
P.S. Z osobných dôvodov nechcem veľmi písať, aký odbor študujem ale celé štúdium je jedno z náročnejších na rozdiel od niektorých iných vysokých škôl kde stačí na úspešný zápočet alebo skúšku minimálne 51% my máme 65%...
Neviem kde študuješ ale my sme mávali, že na E musí byť min. 75%
Z vlastnej skusenosti viem, ze znamky nikoho nikdy nezaujimali...ani ci budes mat modry alebo cerveny diplom. Zalezi na tom aka budes sikovna, flexibilna a ochotna pomoct kolegom. A nemaj ziadny stres zo skusok, vydych nadych hlavu hore. 👍