Bol pohovor v poriadku?
Ahojte. Svokra odporucila dceru na jeden pohovor - na brigadu. Ma 18, ale velmi chcela popri skole este nieco zarobit na rozne rozmary, ok, suhlasila som pod podmienkou, ze to nebude na ukor skoly a konickov. Isla na ten pohovor, vedela, ze si ma na to vyhradit cca 3 hodiny, s tym by problem nebol. Len ona asi po druhom kole si chcela odbehnut na wc, slusne sa opytala medzi 4 ocami jednej z personalneho a ta jej povedala, ze ci to nevydrzi pockat, ze este je mlada na to, aby mala problem s mechurom. Ok, ostavala uz len cca hodina do konca, nechala to tak. Po vyse hodine, ked ich este nepustali domov uz neviem preco, sa dcera aj s dalsou babou opytali, ze ci mozu ist na wc. Mali tam strasnu zimu, cakali v prievane, kedze akurat prerabali cosi na poschodi, baby v lodickach, silonkach, zasa ta ista personalistka, ze si robia zle meno tymto neustalym behanim na wc (baby nechapali, lebo neboli ani raz). A dcera este ani nebola doma z pohovoru, uz mi vola svokra, ze co to malo znamenat na pohovore, ze ako sa to dcera sprava, ze ci nevydrzi hodinu necikat, aby urobila dobry dojem 😂 az doma mi dcera vysvetlila situaciu, nakoniec ich tam drzali cez 4 hodiny, volala potom babke s vysvetlenim, ta trosku zmakla, len teraz som na vazkach, ci vobec chcem aby tam brigadovala, za mna to nebolo normalne zo strany personalistky neumoznit ist na wc. Kancelarska praca, ziadna vyrobna linka… mam sa do toho miesat podla vas? Lebo viem, ze svokra to moze otocit proti mne, ale zase primarne pre mna je dobro mojej dcery, a nepotrebujem, aby sa po nej vozila daka personalistka len preto, ze dcera ma 18 a ona mozno zly den… dakujem
Pohovor na kancelársku prácu trval 4 hodiny a stále boli pod dozorom? To sa mi nejako nezdá.
Predovšetkým by sa k tomu mala vyjadriť dcéra, aký mala dojem a či tam chce pracovať.
Ja, ako matka, by som sa do toho nemiešala
Personalistiku mala dcéra poslať kam slnko nesvieti a odísť ale chapem je mladá a asertivnosti sa ešte učí. Vnímaš to správne, je to odveci, dcére povedz svoj nazor, ale nech sa zariadi podľa vlastného uváženia a svokru radšej nekomentujem …
Pohovor na kancelársku prácu trval 4 hodiny a stále boli pod dozorom? To sa mi nejako nezdá.
Predovšetkým by sa k tomu mala vyjadriť dcéra, aký mala dojem a či tam chce pracovať.
@patka06 zažila som niečo podobné. Telekom. Robili zo seba pardon za výraz pri***ných....
Tiež som mohla mať cca 18, brigáda a išlo o pozíciu telefonistky- dnes to vidím ako ta najtrapnejsia práca ktorú by som nerobila ani za trojnásobok môjho terajšieho platu. Tiež sme tam sedeli vyše 3 hodín a pamätám ako som tiež tiež potrebovala na WC a sialene ma bolela hlava, bola som priserne smadna. Tiež sme tam čakali na nejaké,,postupy" do ďalších kol. Postúpila som do tretieho kola ale vtedy som sa postavila, poďakovala a odišla. Otras! Tvárili sa tak dolezito ako hovno na torte.
@patka06 ano, pohovor ma viac kol a po vsetkych kolach maju personalne oddelenie a veduca nejaky cas na rozhodnutie koho prijmu, hned im to aj oznamuju, aj dcere hned dali vediet. Preto to trva okolo 3h, tentokrat dlhsie lebo ze bolo vela kandidatov a s kazdym maju aj osobny rozhovor. A wc netusili kde sa nachadza, lebo ze tam robili rekonstrukciu a cast oddelenia bola uzavreta, na ine poschodie nemali opravnenie. Cize kym cakali pred zasadackou, stali v prievane. Ona tam nastupit chce, je to len na nejaky cas, ale da si to do zivotopisu jedneho dna (podla nej).
@anonym_autor ak tam chce nastupit, tak nech nastupi, ak sa jej nebude pacit moze odist.
@patka06 zažila som niečo podobné. Telekom. Robili zo seba pardon za výraz pri***ných....
Tiež som mohla mať cca 18, brigáda a išlo o pozíciu telefonistky- dnes to vidím ako ta najtrapnejsia práca ktorú by som nerobila ani za trojnásobok môjho terajšieho platu. Tiež sme tam sedeli vyše 3 hodín a pamätám ako som tiež tiež potrebovala na WC a sialene ma bolela hlava, bola som priserne smadna. Tiež sme tam čakali na nejaké,,postupy" do ďalších kol. Postúpila som do tretieho kola ale vtedy som sa postavila, poďakovala a odišla. Otras! Tvárili sa tak dolezito ako hovno na torte.
@simona20201309 presne toto mi povedala dcera, ze ju asi z prievanu rozbolela hlava, preto viac pila a potom musela na wc. Za mna taka primitivnost, ze by som sa nepozastavila nad tym, najma ako zena, ved kludne mohla mat svoje dni…
@anonym_autor Veď dcéra je dospelá a je svojprávny človek. To nevie povedať, že ide na WC? Však ona si na to nemusí žiadať povolenie. To hádam vie. Keby som bol na jej mieste, tak len oznámim, že idem, nie že sa budem pýtať, či môžem.
A aby si teraz ty za ňu riešila, že ju nepustili na WC? Nemiešaj sa do toho. A prácu nech vezme, ak ju prijmú. Kvôli jednej osobe predsa neodmietne prácu. A ak sa jej tam nebude páčiť, vždy môže odísť.
Keby islo o moju dceru, neodporucila by som jej robit pre firmu s takouto firemnou "kulturou".
To je moc divný pohovor čo trval 4 hodiny. Veď mala sa postaviť a vedeniu oznámiť že musí na WC. Žiadne pytanie či môže. Sa mala postaviť od stola a ísť na WC. Žiadne povolenie si nemá pýtať. Veď nie je otrok ani malé dieťa. Treba poučiť do budúcna tvoju dcéru.
@anonym_autor Veď dcéra je dospelá a je svojprávny človek. To nevie povedať, že ide na WC? Však ona si na to nemusí žiadať povolenie. To hádam vie. Keby som bol na jej mieste, tak len oznámim, že idem, nie že sa budem pýtať, či môžem.
A aby si teraz ty za ňu riešila, že ju nepustili na WC? Nemiešaj sa do toho. A prácu nech vezme, ak ju prijmú. Kvôli jednej osobe predsa neodmietne prácu. A ak sa jej tam nebude páčiť, vždy môže odísť.
@chrobak7 ved ona by sa nepytala, rovno by isla keby vedela kam. Ale cast, kde bolo podla vsetkeho wc, bola oddelena kvoli rekonstrukcii, a navstevnicke karty co dostali boli len na jedny dvere, odkial si ich potom vzala personalistka. Tam kam sa vedela dostat dcera sama, ziadne wc nebolo. Inak by si naozaj nepytala suhlas.
Keby islo o moju dceru, neodporucila by som jej robit pre firmu s takouto firemnou "kulturou".
@mandzula uvidim, tiez mam este chut sa s nou porozpravat, ze firemna kultura tam nemusi byt uplne najlepsia, ze sa musi trosku obrnit voci tomu
@patka06 ano, pohovor ma viac kol a po vsetkych kolach maju personalne oddelenie a veduca nejaky cas na rozhodnutie koho prijmu, hned im to aj oznamuju, aj dcere hned dali vediet. Preto to trva okolo 3h, tentokrat dlhsie lebo ze bolo vela kandidatov a s kazdym maju aj osobny rozhovor. A wc netusili kde sa nachadza, lebo ze tam robili rekonstrukciu a cast oddelenia bola uzavreta, na ine poschodie nemali opravnenie. Cize kym cakali pred zasadackou, stali v prievane. Ona tam nastupit chce, je to len na nejaky cas, ale da si to do zivotopisu jedneho dna (podla nej).
@anonym_autor Tak nech nastúpi, rozhodla sa sama. Buď bude spokojná alebo nie a odíde. Aj zlá skúsenosť je skúsenosť a ponaučenie.
@anonym_autor Tak nech nastúpi, rozhodla sa sama. Buď bude spokojná alebo nie a odíde. Aj zlá skúsenosť je skúsenosť a ponaučenie.
@patka06 ved ano, mas pravdu.
@simona20201309 to nebol telekom,to bola nejaká sprostredkovateľská firma...takto robia pohovory kadejaký odrbávači,amway,"finanční poradcovia" a pod.
@anonym_autor kancelárska práca...to iste....to bude nejaké odrbávanie ľudí cez telefón,dohadovanie termínov na schôdzky a pod.Všetky takéto blbosti schovávajú za "kancelársku prácu"
Normálny pohovor netrvá 4 hodiny
@anonym_autor kancelárska práca...to iste....to bude nejaké odrbávanie ľudí cez telefón,dohadovanie termínov na schôdzky a pod.Všetky takéto blbosti schovávajú za "kancelársku prácu"
Normálny pohovor netrvá 4 hodiny
@rozculena tak o toto obavy nemam, firma patri rodine svokrinej znamej, napln prace pozname, a ani sa nevenuju predaju. To by tam nesla
Jezis, totalna hlupana personalistka, ze nepusti niekoho na wc? A ze tvoja svokra sa o tom hned dozvedela??? v akej galaxii je toto normalne spravanie potencialneho zamestnavatela? No a co ze je dcera znama niekoho, takuto debilnost posuvat dalej ihned ako ohovaracku zo strany personalistky je nepripustne, v slusnej firme by hned letela.
Kazdopadne dcere sa do toho nemiesaj, je velka a rozhodnut sa musi sama. Akurat jej treba vysvetlit nech so sebou nenecha zametat.
@anonym_autor Mna by zaujimalo,z akeho dovodu je zakazane ist na wc pocas cakania. Taku dramu z toho personalistka urobila. Ale ja by som do toho nezasahovala. Ak tam dcera chce robit,bude mat skusenost. Ak aj zla skusenost,posunie ju to dalej. Len sa s nou rozpravaj,aby vedela,ake spravanie si nema nechat len preto,ze je mlada a nova,vela sa s nou rozpravat,davaj jej priklady spravania a podobne. Aby sa vedela za seba postavit a rozoznat,co je este ok a co je uz cez ciaru. Ziadne peniaze nestoja za nejaku sikanu na pracovisku.
Ja by som sa v prvom rade nepytala v ziadnej firme, ci mozem ist na wc, ale kde sa wc nachadza. To je uz trochu moc, aby niekto rozhodoval za mna, ci mozem ist na wc. A hlavne robit pojovor s plnym mechurom nie je najprijemnejsie.
@simona20201309 to nebol telekom,to bola nejaká sprostredkovateľská firma...takto robia pohovory kadejaký odrbávači,amway,"finanční poradcovia" a pod.
@rozculena bola som priamo v telekome.
Veď je to len brigáda, nie TPP. Ale veľký pozor by som si dávala nato čo mi dajú podpísať. Celé je to veľmi čudné, 4hodiny pohovor, žiadne wecko...
paneboze, ved aj citajte prosim...ake ziadne wecko? Autorka viac krat pise, ze WC tam bolo, len na inom poschodi kvoli rekonstrukcii...
Pohovor hádam do národnej banky toto 🙄😁určite to nebolo v poriadku tento prístup a by som dcére odporučila tam nenastúpiť lebo si z nich urobia handry
Premotivovana personalistka, ktora si honila ego na mladych, kaslite na to.
A to je potrebné sa pýtať,či môžem na záchod? Veď neboli na policajnom výsluchu....
Fest divný prístup. Ale tak to na Slovensku býva, personalistiky bývajú spravidla mladé primitívky, ktoré sú nevzdelané, ale zato majú sebavedomia za náklaďák. Ako tu niekto povedal, nosia sa jak ho... na palici. Pritom chovanie bez úrovne. To čo bolo celé za absurditu s tým záchodom? Ale ak tam chce skúsiť robiť, nech to skúsi. Až to skúsi, potom sa rozhodne, či to chce robiť.
dúfam, že ju na tú brigádu nezobrali, pretože ísť pracovať do drbnutej firmy, kde ľudí nepustia ani na záchod, fakt nie je nejaké terno...
No ja keď mám svoje dni, 2 sú také, že najneskôr každé 2h musím vymeniť nočnú vložku. Úprimne si neviem predstaviť, že by niekto mal poznámky, že idem na WC.

@anonym_autor dcera je uz dospela, mala by si to vyriesit s babkou aj vo firme sama. Musi sa to zacat ucit, mama za nu nebude riesit vsetko.