icon

Bol pohovor v poriadku?

28. sep 2025

Ahojte. Svokra odporucila dceru na jeden pohovor - na brigadu. Ma 18, ale velmi chcela popri skole este nieco zarobit na rozne rozmary, ok, suhlasila som pod podmienkou, ze to nebude na ukor skoly a konickov. Isla na ten pohovor, vedela, ze si ma na to vyhradit cca 3 hodiny, s tym by problem nebol. Len ona asi po druhom kole si chcela odbehnut na wc, slusne sa opytala medzi 4 ocami jednej z personalneho a ta jej povedala, ze ci to nevydrzi pockat, ze este je mlada na to, aby mala problem s mechurom. Ok, ostavala uz len cca hodina do konca, nechala to tak. Po vyse hodine, ked ich este nepustali domov uz neviem preco, sa dcera aj s dalsou babou opytali, ze ci mozu ist na wc. Mali tam strasnu zimu, cakali v prievane, kedze akurat prerabali cosi na poschodi, baby v lodickach, silonkach, zasa ta ista personalistka, ze si robia zle meno tymto neustalym behanim na wc (baby nechapali, lebo neboli ani raz). A dcera este ani nebola doma z pohovoru, uz mi vola svokra, ze co to malo znamenat na pohovore, ze ako sa to dcera sprava, ze ci nevydrzi hodinu necikat, aby urobila dobry dojem 😂 az doma mi dcera vysvetlila situaciu, nakoniec ich tam drzali cez 4 hodiny, volala potom babke s vysvetlenim, ta trosku zmakla, len teraz som na vazkach, ci vobec chcem aby tam brigadovala, za mna to nebolo normalne zo strany personalistky neumoznit ist na wc. Kancelarska praca, ziadna vyrobna linka… mam sa do toho miesat podla vas? Lebo viem, ze svokra to moze otocit proti mne, ale zase primarne pre mna je dobro mojej dcery, a nepotrebujem, aby sa po nej vozila daka personalistka len preto, ze dcera ma 18 a ona mozno zly den… dakujem

123_monika
29. sep 2025

@anonym_autor Tak ak má 18,je dospelá a má si riešiť veci sama...

123_monika
29. sep 2025

@anonym_autor Inak aj na ZŠ by mali vydržať 45 minút,nie? Na WC sú predsa prestávky. Inak ak by jej na tom pohovore naozaj záležalo, možno by fakt vydržala. Je to naozaj dôležité...

123_monika
29. sep 2025
@simona20201309

@patka06 zažila som niečo podobné. Telekom. Robili zo seba pardon za výraz pri***ných....
Tiež som mohla mať cca 18, brigáda a išlo o pozíciu telefonistky- dnes to vidím ako ta najtrapnejsia práca ktorú by som nerobila ani za trojnásobok môjho terajšieho platu. Tiež sme tam sedeli vyše 3 hodín a pamätám ako som tiež tiež potrebovala na WC a sialene ma bolela hlava, bola som priserne smadna. Tiež sme tam čakali na nejaké,,postupy" do ďalších kol. Postúpila som do tretieho kola ale vtedy som sa postavila, poďakovala a odišla. Otras! Tvárili sa tak dolezito ako hovno na torte.

@simona20201309 A preto si vybrali niekoho iného 😉😄

123_monika
29. sep 2025
@anonym_autor

@rozculena tak o toto obavy nemam, firma patri rodine svokrinej znamej, napln prace pozname, a ani sa nevenuju predaju. To by tam nesla

@anonym_autor Ak firma patrí svokrinej známej,o to viac si tam nemala dcéra robiť hanbu. Potom je to fakt blbá situácia. Druhýkrát svokra asi vybavovať nič nebude, vybaví si "milosť pani sama"😆

evansova
30. sep 2025
@mandzula

Keby islo o moju dceru, neodporucila by som jej robit pre firmu s takouto firemnou "kulturou".

@mandzula Tiež si myslím. Absolútne nevhodné chovanie personalistiky, a to bol len vstupný pohovor. Ako by s ňou zaobchádzali keby tam nastúpila?

aliziana
30. sep 2025
@123_monika

@anonym_autor Inak aj na ZŠ by mali vydržať 45 minút,nie? Na WC sú predsa prestávky. Inak ak by jej na tom pohovore naozaj záležalo, možno by fakt vydržala. Je to naozaj dôležité...

@123_monika 45 min a 4 h je trošku rozdiel

bomba36
30. sep 2025

Typický slovenský zamestnávateľ, zodrať človeka ako psa len aby si dokázal, že on je tu pán. A ešte volať svokre a žalovať takéto sprostosti, to je vrchol primitivizmu.
Vieš si predstaviť, ako sa k nej budú správať, keď tam nastúpi? Byť dcérou idem radšej do Kauflandu do pokladne.

maury
30. sep 2025

Častokrát tam kde sa tvária extra dôležito tak je v skutočnosti riadna chujovina. 4 hodinový pohovor bez prestávky, chlad, zima a v sukniach, logičkách a silonkách, to nebýva ani na pozíciu riaditeľa. Ešte som sa nestretla s tým, žeby mal niekto problém niekoho pustiť na wc, je to bežne aj na pohovoroch, že si uchádzač potrebuje odskočiť. Na mieste dcéry by som sa postavila so slovami Pardon, potrebujem sa na chvíľu vzdialiť. Sú to základne ľudské potreby a normálny človek to chápe

simona20201309
30. sep 2025
@123_monika

@simona20201309 A preto si vybrali niekoho iného 😉😄

@123_monika že čo?

anonym_418492
30. sep 2025

@anonym_autor cele je to divne a hlavne ako sa dozvedela svokra že potrebovala počas pohovoru na wc? To nejaká profesionálna firma asi nebude 😅

princezna_bosorka
30. sep 2025

@anonym_autor cosi sa zblaznila? personalistka sa spravala absolutne neprimerane (a bolo nevhodne organizovat pohovor v takej zime). mne keby nedovolili odbehnut si, rovno sa zdvihnem a odidem. sikana ako vysita...

bomba36
30. sep 2025
@simona20201309

@123_monika že čo?

@simona20201309 zabudla sa prepnúť na anonym

mircalla
30. sep 2025

Nejaka podradna pozicia za urcite almuznu a robia z toho pohovor, akoby slo riaditela. Do takejto firmy s tymito ludmi by som nesla

mikadooo
30. sep 2025

@anonym_autor ahoj, ja by som sa nemiešala, veď vnučka už babke volala, tak načo by si chcela ty ešte raz to začať riešiť? To môžeš až neskôr, keď vnučka zistí, aké "skvelé" miesto získala (ak ho vôbec dostane). Ak ak ho nedostane, tak si môžeš zhlboka vydýchnuť a nahlas povedať chvalabohu, aspoň sa nebudeš musieť báť, že ťa ani na hajzlík nepustia, kým si neodrobíš 🤣. Ale dcéru by som si budúcna inštruovala o nejakých tých hraniciach a rešpekte, že zas odtiaľ potiaľ. Babka o tím nemusí vedieť, ale bola by som nerada, aby takto si dcéra nechala po sebe skákať aj na ďalších pohovoroch.

dvanastka
30. sep 2025

@anonym_autor ani keby platili v zlate by som do takejto firmy neišla.
A byť tebou, tak odhovorím aj dcéru.

mamutka
30. sep 2025

@anonym_autor firemná kultúra ako u dementov, hanbu ma firma a nie tvoja dcéra.
Dieťaťu by som povedala, nech sa v živote naučí rozlišovať čo je dôstojne a normálne. Nech sa rozhodne, či chce pracovať u arogantných ľudí alebo bude robiť tam kde si ľudí vážia. Z prievanu čo trvá štyri hodiny a zimy môže mať aj zdravotne problémy. Nech tam robia taki čo si nechajú srat na hlavu aj zdravie za nejakú almužnu. U nás sú zamestnávatelia už zvyknutí robiť s ľuďmi ako s hnojom. A ľudia si to nechajú, len poza chrbát si otvárajú ústa, takže sa nič nezmení.

mira0611
30. sep 2025

@anonym_autor ahoj, nie ten pohovor nebol v poriadku. Vzdy som pracovala v office a nikdy som nemala 4 hodinovy pohovor.
Mam 38 rokov a keby ma na 4hodinovom pohovore nepustili na toaletu, tak by som tam nesla pracovat, len za velmi-velmi dobrych platovych podmienok!

detickyy
30. sep 2025

No pokiaľ tam mali rekonštrukciu, mala personalistka na to myslieť, že človek (určite aj ona) má túto základnú potrebu (a môže to byť kľudne aj menštruácia). Mala sa na začiatku ospravedlniť, že toalety nie sú prístupné z dôvodu tej rekonštrukcie, ale napr. v polovici toho 4 hodinového pohovoru bude sprístupnená tá druhá časť budovy, ak bude niekto potrebovať ísť na toaletu. Toto mala zabezpečiť! Celé neprofesionálne a ešte ohovárať, aj keď mladé žieňa, ktoré podľa nej má "vydržať" je neprípustné. Otras. Toto by mala vnučka babke povedať. Ako mama by som sa do toho nemiešala. Keď nastúpi a vyhodnotí, že to nie je dobré, môže ako slobodná bytosť odísť poučná 😊.

autor
30. sep 2025

Dcera tam zajtra po skole nastupuje, zatial asi len na zaucanie. Ano, je to horsie platene ako keby brigadovala v nakupaku v obchode s oblecenim. Ten pohovor trval dlhsie, neviem ci som to pisala, mal viac casti a robili tusim testy z cudzieho jazyka a zakladov uctovnictva. Potom rozhovor a potom im povedali koho beru. Tesi sa, chce tam ist, ona si nejak extra tazku hlavu z tej situacie s wc nerobi, to skor mne zastal rozum…. Lebo ako tu niekto pisal, ja tiez ked mam svoje dni nevydrzim na “den2” byt 4hodiny bez wc. Dakujem za diskusiu a rady, a teda som rada, ze nie som jedina komu takyto pristup personalistky neprisiel ok.

brendaa
30. sep 2025

@anonym_autor nečítam celú diskusiu, vadilo by mi, že pohovor vybavila svokra a ešte vie ako to tam prebiehalo... Do všetkého by sa asi montovala.... 😵‍💫

anonym_1877bb
1. okt 2025

@anonym_autor čo si vážim na zamestnávateľovi je ľudské správanie a tu žiadne nie je. Takže byť tvojou dcérou ani tam nejdem pracovať...

simona20201309
1. okt 2025
@bomba36

@simona20201309 zabudla sa prepnúť na anonym

@bomba36 od kedy sú tu tie anonymi tak sa veľa pravidelných diskutujúcich odmlčalo 😀
Taky anjelicek tu už dávno nepísal 🤔

anonym_722e3b
1. okt 2025
@simona20201309

@bomba36 od kedy sú tu tie anonymi tak sa veľa pravidelných diskutujúcich odmlčalo 😀
Taky anjelicek tu už dávno nepísal 🤔

@simona20201309 Anjelicek som videla min. v troch diskusiach včera.... Zasa tu nemusíme všetkých hneď udupávať...

tara
1. okt 2025

Ja nechápem, prečo sa vôbec pýtala, či môže ísť na wc??? Postavím sa, slušne poviem: "prepáčte, ospravedlňte ma na moment, musím si odskočiť na toaletu!" Čo sme niekde v tábore, aby som sa pýtala, či mi niekto dovolí vykonať fyziologickú potrebu? To snáď nie. Ja nám za to, že deti treba odmalička učiť rešpektovať a byť rešpektovaný. Sú určite iné firmy, kde si môže nájsť brigádu.

123_monika
1. okt 2025
@aliziana

@123_monika 45 min a 4 h je trošku rozdiel

@aliziana Neviem si predstaviť firmu, kde nedovolia ísť uchádzačovi 4 hodiny na toaletu. Úplne bežná situácia.

123_monika
1. okt 2025
@simona20201309

@123_monika že čo?

@simona20201309 Že nič

anonym_033c78
1. okt 2025

4 hodiny som robila akurat tak prijimacky na VS pozostavajuce z viacerych kol, kde bolo niekolko stoviek uchadzacov. 4 hodiny vyber na brigadnicku poziciu?! To nemyslis vazne! Ako dlho potom vyberaju riaditelov, veducich a pod.?!

autor
1. okt 2025
@tara

Ja nechápem, prečo sa vôbec pýtala, či môže ísť na wc??? Postavím sa, slušne poviem: "prepáčte, ospravedlňte ma na moment, musím si odskočiť na toaletu!" Čo sme niekde v tábore, aby som sa pýtala, či mi niekto dovolí vykonať fyziologickú potrebu? To snáď nie. Ja nám za to, že deti treba odmalička učiť rešpektovať a byť rešpektovaný. Sú určite iné firmy, kde si môže nájsť brigádu.

@anonym_033c78 pre firmu je to uspora casu, stravia 4 hodiny “napriamo” s uchadzacmi namiesto xy hodin keby robili pohovor s kazdym uchadzacom samostatne.
@tara uz som to tu vysvetlovala, robia rekonstrukciu a wc vyuzivaju pravdepodobne na inom poschodi, kedze tam, kde mala s navstevnickou kartou pristup wc nenasla. Btw ja tu vobec neriesim, ci dcera postupovala spravne - pretoze ona neurobila absolutne ziadnu chybu. Ja by som tiez bola “drsnacka”, ale uz mam na to vek. Ona sa opytala 2x, zial narazila na kamen a nechcela ist do konfliktu.

andreatytler
2. okt 2025

@anonym_autor
Toto nedopadne dobre. Ta personalistka bude dceru sledovat na kazdom kroku a vsetko referovat svokre a potom svokra bude dusit tvoju dceru za kazdu somarinu.
Svokra ma urcite dojem ze ma na to pravo, lebo jej to miesto vybavila a teda ma pravo diktovat tvojej dcere ako sa ma spravat aby jej (svokre) nerobila hanbu. A uz teraz je jasne ze hanbou bude uplne kazda banalita.
Toto bude stat dceru (a pravdepodobne aj teba) vela nervov a moze aj pohadat rodinu.

anonym_063b54
2. okt 2025
@andreatytler

@anonym_autor
Toto nedopadne dobre. Ta personalistka bude dceru sledovat na kazdom kroku a vsetko referovat svokre a potom svokra bude dusit tvoju dceru za kazdu somarinu.
Svokra ma urcite dojem ze ma na to pravo, lebo jej to miesto vybavila a teda ma pravo diktovat tvojej dcere ako sa ma spravat aby jej (svokre) nerobila hanbu. A uz teraz je jasne ze hanbou bude uplne kazda banalita.
Toto bude stat dceru (a pravdepodobne aj teba) vela nervov a moze aj pohadat rodinu.

@andreatytler toto nedopadne dobre, ani keby tu pracu nevzala. Svokra bude ohrdnuta, ze jej dohodila pracu a slecinka je nevdacna.
Nech dcera urobi ako chce a ma aspon poucenie do buducna.
Vzdy sa citi jedna strana ukrivdena, ked sa miesaju rodinni znami a peniaze (doucovat sesternicinho frajera, predat oblecenie svagrinej, brigada od svokry...). Najblizsia rodina si pomoze nezistne, cudzi zaplatia trhovu cenu, len tato sirsia rodina je taka seda zona, ze radsej rovno odmietnut, ako sa nervacit, ked z toho clovek aj tak vyjde ako nevdacny alebo hlupak.