icon

Bol pohovor v poriadku?

28. sep 2025

Ahojte. Svokra odporucila dceru na jeden pohovor - na brigadu. Ma 18, ale velmi chcela popri skole este nieco zarobit na rozne rozmary, ok, suhlasila som pod podmienkou, ze to nebude na ukor skoly a konickov. Isla na ten pohovor, vedela, ze si ma na to vyhradit cca 3 hodiny, s tym by problem nebol. Len ona asi po druhom kole si chcela odbehnut na wc, slusne sa opytala medzi 4 ocami jednej z personalneho a ta jej povedala, ze ci to nevydrzi pockat, ze este je mlada na to, aby mala problem s mechurom. Ok, ostavala uz len cca hodina do konca, nechala to tak. Po vyse hodine, ked ich este nepustali domov uz neviem preco, sa dcera aj s dalsou babou opytali, ze ci mozu ist na wc. Mali tam strasnu zimu, cakali v prievane, kedze akurat prerabali cosi na poschodi, baby v lodickach, silonkach, zasa ta ista personalistka, ze si robia zle meno tymto neustalym behanim na wc (baby nechapali, lebo neboli ani raz). A dcera este ani nebola doma z pohovoru, uz mi vola svokra, ze co to malo znamenat na pohovore, ze ako sa to dcera sprava, ze ci nevydrzi hodinu necikat, aby urobila dobry dojem 😂 az doma mi dcera vysvetlila situaciu, nakoniec ich tam drzali cez 4 hodiny, volala potom babke s vysvetlenim, ta trosku zmakla, len teraz som na vazkach, ci vobec chcem aby tam brigadovala, za mna to nebolo normalne zo strany personalistky neumoznit ist na wc. Kancelarska praca, ziadna vyrobna linka… mam sa do toho miesat podla vas? Lebo viem, ze svokra to moze otocit proti mne, ale zase primarne pre mna je dobro mojej dcery, a nepotrebujem, aby sa po nej vozila daka personalistka len preto, ze dcera ma 18 a ona mozno zly den… dakujem

Strana
z3
andreatytler
3. okt 2025
@anonym_063b54

@andreatytler toto nedopadne dobre, ani keby tu pracu nevzala. Svokra bude ohrdnuta, ze jej dohodila pracu a slecinka je nevdacna.
Nech dcera urobi ako chce a ma aspon poucenie do buducna.
Vzdy sa citi jedna strana ukrivdena, ked sa miesaju rodinni znami a peniaze (doucovat sesternicinho frajera, predat oblecenie svagrinej, brigada od svokry...). Najblizsia rodina si pomoze nezistne, cudzi zaplatia trhovu cenu, len tato sirsia rodina je taka seda zona, ze radsej rovno odmietnut, ako sa nervacit, ked z toho clovek aj tak vyjde ako nevdacny alebo hlupak.

@anonym_063b54 Presne. Na 100% suhlasim. Toto je jedno z mojich najdolezitejsich pravidiel zivota. Nemiesat rodinu (priatelov) s biznisom. Vzdy je z toho nejaky problem.

Strana
z3