icon

Bolt ponúka možnosť výberu ženy taxikárky

jednoduchomirka
6. feb 2025

Ahojte, len sa chcem podeliť o info, že Bolt prišiel s novou možnosťou výberu - kde si cestujúce z dôvodu bezpečnosti, aby ich nejaký taxikár neobťažoval, môžu vybrať v aplikácii, že chcú aby pre ne prišla žena-vodička. A taxikárky si môžu určiť, že chcú voziť iba ženy - aby ich zase naopak cestujúci muži neotravovali.

Strana
z9
oblecenie99
7. feb 2025

@vevesh Presne, nemusia prijať jazdu. Dokonca u nás mne už piati taxikári potvrdili, že odmietajú jazdy na Luník IX, resp. do blízkeho okolia (keď uz diskriminácia). Dokonca keď sme pred rokmi boli vo Veľkej Ide vybavovať svadbu (odtiaľ sme mali farára), ešte sme nemali vlastné auto, tak nechcite vedieť, aký problém bol privolať si tam taxík, nechceli ani prísť, keď sme povedali, kde (kto vie, tak vie, prečo). A ja sa tomu vôbec nečudujem.

simca06022011
7. feb 2025

Tieto hadky su tu uplne nezmyselne... a porovnavanie s tym koho kde ako kto zneuzival, tiez nema vyznam: v prvom rade v taxikoch su dospele, svojpravne zeny = maju sa vediet ako tak o seba postarat/ a ak sa nieco stane, tak aj vediet co maju robit, aj ked to nie je prijemne + zase az take caste to u nas vobec nie je. To nie su deticky, co nevedia co je a co nie je ok.
Dalej taxikar = taxisluzba ale aj bolt, si odjakziva vybera koho odvezie, napr. ak nechcu vozit z lokality romskej, opitych, takych onakych.. boltak vie normalne jazdu odmietnut len tak... nemusi povedet ze nechce "objednavajuceho", ale proste povie si ze nechce ani lokalitu, alebo nesuhlasi s cenou alebo hocico (A to mam od soferov, nevymyslela som si). Bolt ale vie, ze kadeco sa stava, blbe reci su klasika, su tam rozni ludia, nevedia kazdeho preverit = zaviedol opatrenia. Je to super. Kto chce vyuzije, kto nechce nevyuzije. Ziadny problem. Podla mna je ale fakt, ze v takej bb vela tych boltacok veru nie je.. ja viem o par, takze ak bude vela ludi chciet zenu, tak tie sa nalietaju a pockaju si aj objedanvajuce zeny

simca06022011
7. feb 2025

@oblecenie99 presne tak :DDD

vevesh
7. feb 2025

@oblecenie99 mne sa stalo na zapade pred 25 rokmi, ze ma taxikar ako mladu zabu odmietol odviest- sice som to najprv nechapala, (na sk pomaly taxiky ani neboli🫣), ale potom mi to vysvetlili. Ked sa im konci sichta, maju to na opacnu stranu, nedoveruju bud zakaznikovi, muz-zena problem, alebo by mali ist do divnej destinacii, tak normalne maju pravo odmietnut jazdu. Ja absolutne nechapem, co sa tu riesi, kedze to uz poznam roky rokuce takto- a ano, aj s vyzadovanim pohlavi...

mircalla
7. feb 2025

@melanta A teda mozem sa opytat kolko krat si v zivote cestovala Boltom a kolko mas skusenosti? Ci len citas nareky predrazenych odrbavacskych taxikarov?
Boltom som cestovala v SR asi 20 krat, v Prahe asi 6 krat, v Budapesti 5 krat a asi 10 krat v Portugalsku za posledne 3 roky. Nemam jedinu negativnu skusenost - vzdy v pohode, vzdy viem za co platim, ake auto pride, kedy a ze ma ten taxikar neodrbe. Cena neporovnatelna.
Takze kolko skusenosti mas ty? Pretoze ja mam negativne skusesnoti prave s beznymi taxikmi. Bud sa nedal ziadny zohrat alebo bol totalne predrazeny.

jana_eyre_2
7. feb 2025

@vevesh aj mne raz odmietol taxikár ma zobrať.. išla som z práce, ušiel mi posledný autobus, bola treskuca zima, vybitý mobil.. bolo kopa taxíkov na stanovišti a každý mi do očí povedal, že sa im to neoplatí, lebo to nebolo veľmi ďaleko autom.. keďže nocak šiel až o hodinu tak som šla pešo.. cez les kde bývalo kopa všelijakých uchylov a trvalo to pol hodinu.. bolo mi do plaču že sa žiaden nezlutoval a to som mala 20 vyzerala tak na 16..

mircalla
7. feb 2025

@melanta A teda viezli ma slovaci, cesi, slovaci, madari, pakistanci, brazilcan, portugalci, indovia, dva krat ma viezla baba...absolutne v poriadku vzdy a vsade za polovicnu cenu a taxik dosiel max do 3 minut.
Peniaze stiahnute z karty v appke, ziadne saskovanie s cashom

n3la
7. feb 2025

Mne to príde super, hlavne pre mladé baby keď idú vnoci domov. Tie čo máte posmešne komentáre o traume a neviem čo, nikdy ste nezažili obťažovanie od cudzieho muža? Ja teda áno, samozrejme som z toho nerobila drámu, pomyslela som si svoje a nie nepoznamenalo ma to, ale teda príjemne to vôbec nie je. Idete domov večer z baru sadnete do taxíka jedine čo chcete je dostať sa domov a nie počúvať slizké reči, nie to že mám krátke šaty nie je povolenie aby ma komentoval, proste na to nie som absolutne zvedavá, preto by som si vybrala ženu lebo viem že jej budem ukradnutá a iba urobí svoju prácu. Ja tomu nerozumiem, ved ja keď som cestovala niekedy nočným vlakom domov vždy mi mama povedala aby som si sadla k nejakej pani ak to bude možné, to by ste tiež vašej dcére povedali nech si sadne k taxikárovi a nevymýšľa ak je možnosť aj taxikarky?😄

kika845
7. feb 2025

@n3la dcere by som povedala nech si sadne dozadu nie dopredu k taxikarovi, a cely cas telefonovat a nebavit sa s nim, alebo odpovedat stroho tak pochopi ze nema zaujem preberat akekolvek temy a nevykecavat sa, lebo ked sa necha je vacsia sanca ze zacnu otazky kolko mas rokov, si slobodna a uz potom mozu prist dalsie dotierave otazky, a hlavne sa spytat pred tym nez nasadne na trasu ktoru si objednala na dispecingu, on ju ma samozrejme vediet, nie iba nasadnut do niecoho za to ze to ma napis taxi,
Ale byvaju aj situacie kedy je ohrozeny prave taxikar a nie zakaznici ktorych vezu

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
alica110
26. feb 2025

To som nevedela, ale skvele 🙂 Ved kazdy si moze vybrat. Nechapem tomu hejtu a nalepkovaniu. Podla niektorych diskutujucich som potom psychicky narusena, pretoze som si vybrala radsej zenu gynekologicku a tiez zenu maserku, nie je mi prijemne sa nechat obchytkavat muzom (som stastne vydata len tak mimochodom). Podla psychotestov som vyrovnany clovek 🙂

alica110
26. feb 2025

@biba_18 Prepac, ale tu zena taha za kratsi koniec. Muz ma vzdy navrch co sa tyka fyzickej sily.

Strana
z9