Brali by ste prácu za týchto podmienok?
Stredná firma 50 ľudí - administratíva, ekonomická agenda, podklady pre účtovníctvo - hlavne treba dodržať termíny
Bratislava
pracovná doba od 8 do 15 (ale dá sa prísť neskôr aj odísť skôr, dieťa v práci nie je problém )
lekár, očr nie je problém
pár dní voľna cca 10-15 do roka homeoffice nie je problém
kolektív super
a to všetko za 750€ v čistom
@tykat záleží od teba, či by si to brala, a konkrétne záleží od toho, čo je pre teba prioritou.
Keby mi išlo o privyrobenie pri starostlivosti o deti a domácnosť, bez toho aby to bola super zaujímavá práca, tak by som to možno aj vzala, ale asi by som to nevydržala robiť dlho (ale to som ja, tak ako sa poznám). Pracovné podmienky sú fajn. Pokiaľ by ťa taký typ práce bavil, tak prečo nie. Ak by ťa baviť nemal, tak neviem...
Ospravedlňujem sa zároveň, odpovedám len na prvú otázku, zvyšok diskusie som nečítala.
@kazunomiya zial sme aj krajina kde pomaly polovicka ludi ma vystudovany titul len kvoli titulu, nie je ochotna sa rozvijat etc. ... takze by som ten udaj o VS vzdelanych sekretarkach brala s rezervou ( urcite take su, ale predpokladam ze maju vystudovanu socialnu pracu a pod.😉 )
@dai hej, ale do toho ich zial nutia zamestnavatelia... vid moj predchadzajuci zamestnavatel, cele mzdove chodi na socialnu pracu, lebo mzdarkam, ktore tuto pracu robia uz 20 rokov a robia ju dobre povedali ze ked nebudu mat vysoku skolu tak ich prepustia... 😒 nebudem menovat, ale je to velmi prestizny zamestnavatel 😀
@dai
Jeden dekan jednej dobrej fakulty raz povedal jednu vec "kto nechce dobru karieru, nech na VS ani nejde". Vtedy som bola tou myslienkou poburena, vsak fuj kariera..ake oplzle slovicko 😀 ale az ovela neskor som to pochopila. Kto chce "chodit do prace", robit robotu stredoskolaka, hlavne "od...do" v čase... hlavne nerast dalej, nehovorit cudzimi jazykmi..hlavne "nic odo mna nechcite navyse"... tak pre neho je VS len zdrap papiera.
Som toho nazoru, ze trh to pekne triedi uz teraz. Staci sa pozriet na mlade baby v tescu za pokladnou s menovkou "Mgr.". Su to v podstate ludia stredoskolskeho zmyslania.
@mima4 tak ja konkrétne by som rada využila svoje VŠ vzdelanie, nebolo len také hocijaké z neviemakej školy, ale celkom lukratívnej. Zatiaľ som na mieste, kde ho využívam pomenej, takže si moc nerozvíjam kariéru. A teraz ma čaká MD a na to sa veľmi teším. No a potom som presvedčená, že nájdem nejaké uplatnenie tak, aby ma to "oživovalo".
@dai tak ja napríklad viem aj o kvalifikovaných a šikovných učiteľkách, ktoré nakoniec skončili pri tomto, ale je pravda, že mám aj známe, ktoré vyštudovali napr. politológiu a nikdy sa tým neplánujú živiť. No niektoré hľadajú niečo, čo by ich viac napĺňalo, a adekvátne si potom dopĺňajú aj vzdelanie ak treba. Niektorí ľudia na to proste prichádzajú neskôr.
Tiež som z pomáhajúcej profesie (nie sociálna práca). Ale ja ju chcem robiť a dúfam, že budem mať aj príležitosť.
@libka1 je vela vysokoskolsky vzdelanych ludi kt. robia za podstatne menej, pokial niekto nie je spokojny moze si hladat dalej, myslis ze v dnesnej dobe by nikomu nedali noz pod krk ze v tej praci musi ostat.....ja by som urcite zit na Slovensku z takej prace nedala vypoved pokial by som nemala podpisanu inu pracovnu zmluvu....ale to je na kazdeho uvazeni
@tykat
uff, tak ja by som to brala a určite by mi nevadilo nič, veď to sú samé pozitíva, dievčatá, ja som v banke robila za 400 eur v čistom, praštila som s tým a teraz sedím doma ☹
bola som rada, že ma po materskej vôbec niekam zobrali, ale teda som to oľutovala veľmi,...
dokonca som sa pred mesiacom dozvedela, že platy im klesli o 30%, tak to už ozaj neviem, koľko by som zarobila (nitriansky kraj)
ale ak sú možnosti a ponuky, išla by som do toho, ale s rozvahou,
pre mňa tvoja práca je ideálom..... 🙂
držím palce aby bolo tvoje rozhodnutie to správne pre teba a tvoju rodinku
ked je koze dobre,ide na lad skakat
v dnesnej dobe je kopec ludi ktori by brali pracu za hocijakych podmienok....
veru súhlasím, ja som doteraz zarábala od svojej 20-ky v prepočte cca 1000 eur, potom materská, nástup do banky, odtiaľ som odišla, pre istotu, lebo by som sa už niekde liečila a papkala liečiky 😀 😀 😀
prácu si nájsť vôbec neviem a to som si veselo myslela, že so školou, praxou, skúsenosťami, atď....v pohodičke a fiiiguuuuu ☹ ☹ ☹
dnes neplatí to, čo voľakedy, že schopnosti, moje možnosti, skúsenosti a pod.
dnes platí to, čo môže súkromník od štádu dostať, akú dotáciu, aj keď nič dokopy nevieš, ak vieš, tak ťa nezamestná, aby si ho "neprešťal" a neprišiel o biznis
a dôležité je, kde koho poznáš a kde ťa kto dosadí...hodl moja skúsenosť...je to veľmi smutné
@tykat momentalne by som brala.....pre zenu s malym dietatom je minimalne pracovna doba uuuuzasna...nie kazda zena ma statsie na prac.dobu...niekedy by clovek aj "kaslal"na peniaze....ked je stale prec 😠
@tykat podla mna zostan a ucto rob ako vedlajsak... ako uz tu niekto spominal, v sucasnosti nadabit na solventnych klientov je o drzku, takze len na cisto by si musela uz mat nieco paradne zabehnute vo vyhlade, kde v samotnej fy nemaju problem s peniazmi... tot moj nazor... moja segra robi uctovnicku na zivnost, tak ci tak cast ide na cierno, ale i tak sa musi obracat...
ja by som takuto pracu brala, pre mna je hlavne ta pracovna doba ze neuveritelna... 😀 😉

@kazunomiya
Pravdaze by mal clovek robit to, co ho naplna, to suhlasim.
No mat vysoku skolu neznamena mat aj vysokoskolske vzdelanie, vysokoskolske zmyslanie. Titulov tu ma kopec ludi, ale tych sikovnych je velmi malo. Krasne to vidiet v USA, kde na VS je fakt elita naroda... a ti ludia sa "usadzaju" na najlepsich poziciach v state.