Brali by ste zamestnanie, ktoré je podradné?
Nie každý má možnosť hľadať prácu rok, dva..... účty treba platiť, keď vám nikto nepomôže a ste sám. Brali by ste i zamestnanie, ktorým sa na Slovensku hovorí že " PODRADNÉ " .... / upratovačka, predavačka, sbs, atď.../
Ja som robila na ziaciatku predavacku v pekarni, urobila som si výšku a vypracovala som sa. Presla som viacerými zamestnaniami. Nic nebolo pre mna podradné, niekde treba zacať, hlavne ak ma clovek rodinu a treba platit ucty.
Myslim ze podradna praca nie je. Skorej ide o slabo platenu pracu. Z mojho hladiska zobrat slabo platenu pracu by nemalo vyznam keby mi to nepokrylo ani hypoteku + najom.
@daniela2202 keby som potrebovala €, tak by som zobrala hocijaku pracu. Kazdu pracu povazujem za dolezitu (ale chapem, ze asi si myslela “podradnu” Vzhladom k tvojmu vzdelaniu).
@vevapeto presne kebyže dva dni neupracem vrátnicu kanceláriu a nevysypem smeti tak dámy v kancelárii by zistili koľko bordelu si vedia spraviť s dru tyčinkami a zalepenymi žuvačkami.A vrátnica musí byť viac top upratana ako kancelária keďže cez tú mi prejdú všetci zamestnanci a zahranični klienti 😃.
Niekoho môže aj baviť podradna práca. Keď niekto rád upratuje tak nech takto pracuje. Prečo nie?
A stále hovorím, že nejak začať treba.
Neznášam prizivnictvo.
Vážim si pracujúce ruky.
@daniela2202 ....to myslíš vážne, že povolania, ktoré si napísala sú podradné? 😱🤦🏻♀️ No tak to normálne zíram...prostitúcia je pre mňa podradná a nie to čo si písala....a btw ja mám vysokú školu, ale kebyže nemám čo dať deťom do úst, alebo z čoho zaplatiť hypo, tak áno, idem upratovať, predávať, robiť sbs
@daniela2202 nezaškodilo by trochu zmeniť uhol pohľadu
Podradne zamestanie predavačka,sbs, upratovačka TY si prišla odkiaľ či len ruku pre štát natrčať.U mňa človek ktorý napiše že predavačka úpratovačka je podaradne povolanie je u mňa obyčajna 0 neschopna.Každa robota je robota.Ja robim na Technických službách kde sa robi pre okolite obce a triedime odpad v rukaviciach rúčne , chodime hrabať ked sa kosy mesto, cintoríny úpratovať,sadiť kvety, upratujeme tržnicu mestke WC triedime sklo, papier igelity v lisovni sme pri stroji. Staré nabytky ked donesú do zberného dvora.A vôbec mi to nepride podradne.Predtým som bola predavačka a tu som a nemám pocit že by to bolo pre mňa podradne.Ked sa zbierajú veľke smetne bedne čo ľudia robia odpad doma na smetiarskom voze chodi kolega ktorý vzdvíha smetne nadoby ktorý úkončil VS a povedal že nikdy by nechcel sedieť v kancelári že lepšie je to tak.Dnes aj ked máš 4 VS ked nemáš znamosti poväčšine tak sa na to miesto nedostaneš aj ked si skončila s červeným diplomom.To je o pristupe toho človeka. Musiš vedieť zapadnuť aj do kolektívu mi sme 3 ženy a 30 chlapov takže je to tam vesele každý deň super práca .Máme aj riaditeľa aj vedúci obaja sú muži takže dokopy 33 chlapov.Predavačka je prečo podradne ved to je normálne koľko žien ma VS a sú predavačky.Takže žiadne podradne povolania neexistuju len existujú podradný ľudia ktorým sa nechce.Kto pracovať chce tak hľada spôsob kto nechce hľada dôvod.
@daniela2202 pocujem prvykrat o "podradnych" pracach... cakala som, ze tu bude praca v nejakych nocnych "podnikoch", pri ceste atd... ale pracu prevacky a upratovacky som veru necakala medzi tymi "ktore su v SR takto oznacovane".
@simca06022011 mne napadlo este pripadne advokat zlocincov ze by mohlo byt podradne povolanie. Ale nie ze clovek co mi poda chlieb ma podradnu pracu...
Na zaciatook by som brala uplne hociaku pracu a popritom by som si hladala nieco, co ma bavi a je to mozno aj viac platene. A nemyslim si, ze nejaka praca je podradna, kazda praca je pre nieco dolezita...
áno určite... upratovačku nie, ale predavačku, kuchárku kľudne...
A čo je na tých zamestnaniach podradné? Napr taká predavačka, mňa by jednej deň za kasou napr v takom Lidli asi dorazil. Mne stačí keď tam idem raz za čas na nákup a mám dosť
@daniela2202 hladat pracu rok a dva roky je trochu rozdiel...
ja mam vs a ked som dlho nevedela najst pracu tak som sla smazit hranolky do kfc, sice som sa trochu hanbila ked som videla byvale kolegyne z banky, ale aspon ma to nakoplo a nasla som si nieco ine...
moj manzel ked raz hladal pracu rok, tak medzi tym chodil na brigady a bol aj na triediacej linke separovaneho odpadu...
ziadna praca nie je podradna. kto chce pracovat, pracu si najde.
@daniela2202 ja mam vs a cez koronu som kvoli uctom sla robit podradnu pracu (voci mojmu vzdelanie, kazde povolanie si vazim) bola som tam asi 3 mesiace potom som si nasla pracu v mojom obore...boli to najdlhsie 3 mesiace v mojom zivote ale zvladla som to🙂 drzim palce
@nika501 ja si to nemyslím, ja som to napísala z pohľadu ľudí, ktorí o tom takto hovoria
@euka210 k tomu intelektuálnemu zapadaniu by som mala čo povedať. Mnohé rýchlokvasené vysokoškoláčky pracúce ako predavačky alebo čašníčky boli veru inde a to hlavne tým svojim “intelektom”.
@daniela2202 tiez som kedysi nechcela "podradnu" pracu,,lebo predsa mam na viac..po krize spred 10tich rokov som vzala aj "podradnu" kedze roboty nebolo...po novom roku som zmenila pracu, lebo prisla pinuka a dnes som dala prispevok ako mi ta moja "podradna" praca chyba..robim to zaco by mnohe vrazdili a mna to nebavi,deprimuje ma to a tuzim sa vratit spat do predoslej prace aj ked to bolo len to co zvladne kazdy...
@daniela2202 moja ja som predavacka a necitim sa podradna
@daniela2202 a prečo si myslíš ze sú to podradne práce? Ja robím predavačku a som spokojná, upratovačky upratuju, ak by neboli, ako by to vyzeralo. Každá robota je robota
Napisali tu uz vsetko. Ano brala by som nakolko praca nie je tak dolezita ako peniaze, ktore potrebujes. Ked bola predosla ekonomicka kriza vela pilotov lietadiel slo robit taxikarov. Je to velky rozdiel ale treba jednoducho financne zabezpecit rodinu. A clovek sa zariadi tak ako treba. Ano, ja by som sla robit aj upratovacku alebo do tesca/lidla keby sa inak nedalo hoci mam aj vysoku skolu. Tak isto viacero hercov pocas covidu robili vo velkych obchodnych domoch na pokladni. A co ? Je to za mna zodpovedny clovek, ktory si vie financne poradit sam a necaka na pomoc od inych.

@vroni presne, ak sa tu uz bavime o podradnych pracach, tak za mna su podradne uplne ine prace, ako predavacka, ci upratovacka.. Staci sa pozriet, kto vytvara nejake hodnoty a kto nie, resp. kto ich priam nici..ako politici, bulvarni novinari, smejdi a pod.. Bohuzial zijeme v dobe, kde ta tvorba hodnot je ocenovana menej, ako to ostatne..