icon

Brali by ste zamestnanie, ktoré je podradné?

daniela2202
16. mar 2022

Nie každý má možnosť hľadať prácu rok, dva..... účty treba platiť, keď vám nikto nepomôže a ste sám. Brali by ste i zamestnanie, ktorým sa na Slovensku hovorí že " PODRADNÉ " .... / upratovačka, predavačka, sbs, atď.../

mamina0078
16. mar 2022

Keby som nemala inú možnosť ano. Jednoducho jest dačo treba aj niekde bývať a to bez peňazí nie je mozne. Ale keby som prišla o prácu a bola by som financne zabezpecena tak nie ale samozrejme prácu by som si hľadala napriek tomu, ze mam financie aj bez nej

babulkomale
16. mar 2022

@daniela2202 na Slovensku sa im hovori podradne? Vazne? Taky predajca v zahradnictve musi ovladat stovky latinskych nazvov, vediet vsetko o pestovani a kombinaciach rastlin, predavacka si pamata vela kodov, musi vediet rozlisit typy tovaru, robit inventury, spravat sa cely den ustretovo, vediet dobre vydavat peniaze, vediet vyreklamovat.
Pracovala som v kancelarii a ked som zastupovala jednu kolegynu na MD, tak som zistila ze tu pracu by zvladla aj cvicena opica, uplne primitivne to bolo. Ale pred okolim sme boli tie z kancelarie 😃
Vo fabrike robili aj baby s VŠ, nezohnali pracu a potrebovali zit. Normalna vec.
Podradne je myslenie, co deli prace na podradne a nepodradne.

luccija
16. mar 2022

@daniela2202 áno prečo nie?moja kamarátka sedí v kostýme v banke a večer chodí upratovať fitko, keď tam nikto nie je.A zaplatené to nemá zle.Praveze hovorila, že mať také ďalšie 2,3 upratovania či občas niekomu umyť okná nemusí sedieť hodiny v banke a spĺňať normy

vevapeto
16. mar 2022

@daniela2202 no keby k nám do prace neprišla upratovačka 2 dni tak veľa ľudí by zmenilo názor, či je to podradná robota 😆

babulkomale
16. mar 2022

@daniela2202 kedysi ked zeny zostaly samy po vojne, isli aj kanaly kopat aj na zeleznicu robit chlapske roboty, ked chceli uzivit deti.
Keby bola moja prababka spopolnena, tak takym ako ty tou urnou tresnem po hlave.

nykkushka
16. mar 2022

Áno zobrala by som hocijakú prácu, keby potrebujem peniaze. Lebo bez tej upratovačky by ľudia boli v špine a bordeli, bez predavačiek by to asi v tých obchodoch nefungovalo, sbs ani nevieš ako ti môže v obchode pomôcť, dokonca aj ta teta čo predáva WC papier na verejných toaletách je potrebna😉.
Takže radšej by som vzala "podradnu" robotu, mala nejaké to euro navyše ako sedela doma na zadku a čakala na svoj DreamJob len preto, že mám VŠ a som asi dôležitejšia ako iní...

marcellka32
16. mar 2022

Tak si predstav situáciu, že v meste musíš na wc, proste musíš a čakajú ťa voňavé čisté záchody s papierom a mydlom na ruky... nebyť tej pani na wc to tam tak nevyzerá...

sense
16. mar 2022

Žiadna práca nie je podradna.... A áno šla by som aj záchody umývať alebo cesty zametat... Stále lepšie ako prísť o všetko keby nemám na účty... Stále lepšie ako sedieť doma a sťažovať sa ze sa štát nestará...

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
gladys_07
16. mar 2022

Jedina podradna robota je pre mna necestna praca (zarabanie na inych, skodenie inym, vselijake „bolave“ ksefty a odrby). Tiez som si presla vselicim - upratovacka, predavacka, muklovala som vo fabrike, na poli, a dnes chodim do prace „v kostymcekoch“, asi aj preto si vazim vsetky povolania. Lebo bez mnohych z nich by sme boli v prdeli.

ndrag
16. mar 2022

Docasne urcite, tie ucty sa same platit nebudu. Avsak ak ides prilis pod svoju profesiu, tak si davaj pozor, nech sa nezaseknes niekde, kde byt nechces a dalej hladaj nieco vhodnejsie popri praci.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
jenny1990
16. mar 2022

@daniela2202 Vieš čo je u mňa podradné zamestnanie? Rozťahovať nohy za peniaze!Nie upratovať!

halci
16. mar 2022

@ciernabrigita Uplne s Vami suhlasim. Kazde povolanie je potrebne a dolezite a nie je na hanbu, Hanbit sa maju ti, co natahuju ruku a nechcu pracovat.

viestta
Odpoveď bola odstránená
guiseppinka
16. mar 2022

@jenny1990 praveze toto je luxusne.

liljana
16. mar 2022

Sediet doma a vyjadrovat sa o nejakych zamestnaniach ako podradnych? Zamestnania, co si uviedla. Ides, odrobis, hybes sa a vecer cista hlava. Kdezto "dolezitejsie" zamestnania IT, back office,... sedis za pc, priberas, chrbtica v prdeli, oci v prdeli, nosis si problemy na riesenie aj domov. Nedokazes vypnut.

iwesska
16. mar 2022

Tak ja som sa napr. v tejto diskusii dozvedela,ze tu podradnu robotu robim ja,lebo sedim v kancli a zvladla by to aj cvicena opica😂 Lebo,kto robi v kancelarii automaticky 💩 robi. To je tak,ked ti dojdu argumenty a potrebujes byt za kazdu cenu zaujimava😂. Takze vidis,vzdy je to len o pohlade na vec. Ja robim tu cvicenu opicu,ale prave rozmyslam,ze pojdem radsej upratovat,lebo tam mi nikto za zadkom stat nebude a tlacit ma do vykonu a terminov a este si aj lepsie zarobim.

mpg
16. mar 2022

@daniela2202 Predavačka nie je podradné zamestnanie, poznala som jednu známu skončila Obchodnú akadémiu a išla robiť predavačku, tam keď zistili, že má na viac, tak ju po čase presunuli robiť niečo do skladu s prijímaním tovaru. Aspoň sa naučila ovládať aj pokladnicu, získala ďaľšie kontakty.

dkethe
16. mar 2022

Pred par dnami tu bola podobna diskusia... Zopakujem sa
Ziadne zamestnanie nie je podradne, ale je 'podradne' aby napr lekarka sla pracovat ako upratovacka.
Lebo to hovori o kariernom upadku, zlej organizacii, nizkych ambiciach a cieloch.
Ak musi clovek vziat 'podradnu' pracu, tak uz asi padol, a treba sa pozviechat z dna. Ale lepsie je padom predchadzat. Napr ja som si "po" RD nehladala pracu tyzden pred 3timi narodeninami dietata, ale uz po 2. narodeninach, mohla som si teda vyberat a davat poziadavky.
Ak by som si najprv pockala na vypoved zo starej prace, spokojna bola polroka na upsvare, a potom nic /nebodaj neplatene a pandemicke rodicaky ci co to fici- tak asi by som musela vziat aj nieco 'podradne', lebo by mi horelo pod zadkom.

tulipanicek
16. mar 2022

Žiadne zamestnanie nie je podradné. Zrejme ty sa na neho tak pozeráš z nejakých dôvodov. A ak by som potrebovala peniaze, budem robiť hoc smetiarku, upratovačku, predavačku a ozaj to nepovažujem za podradné zamestnanie.

stastna17
16. mar 2022

ja mam 2 prace , v kancelarii a chodim este upratovat, uz 12ty rok. A viac na hodinu zarobim upratovanim ako pracou v kancelarii...takze asi tak.

akvi
16. mar 2022

@dkethe no tak toto je fakt zaujimavy nazor 🙂 Ja mam VS a robim upratovacku.. upratujem vlastny apartman, ktory prenajimam.. a teda, vobec nepocitujem karierny upadok, ani nizke ambicie.. Mozeme sa tvarit, ze ok, som prevadzkar a majitel ubytovania, nie upratovacka, ale ja 90% prace robim prave upratovacku.. A v zivote by som sa uz nevratila robit to, co som vystudovala, som ovela spokojnejsia takto.. Ale pobavil ma tvoj nazor.. Vobec si nemyslim, ze je podradne, ak by lekarka robila upratovacku, ak jej to vyhovuje. Mam spoluziaka, co skoncil medicinu a v zivote lekara nerobil. A vobec, poznam plno ludi, co maju VS a kydaju hnoj, lebo ich ovela viac naplna starat sa o kone, alebo kopu kanaly, lebo ich bavi robit na bagri, alebo robia tesarcinu, lebo vidia v tom vacsi zmysel, ako robit uradnika..

babulkomale
16. mar 2022

@iwesska vobec som to takto nemysela ako si si to vztiahla. Myslela som tu konkretnu pracu, jeden s typov prace na PC co som robila za tu kolegynu. Takze treba pozorne citat a potom robit zavery. Ja ziadnu pracu nepokladam za podradnu, ak je potrebna a nie je to len miesto "pre miesto".

mpg
16. mar 2022

@akvi Niekedy je to dobré, keď má prácu, ktorá pozostáva z viacerých činnosti, lebo robiť napr. len v kancelárii stále s číslami, je oveľa viac zaťažujúce, ako keď robí rôzné aj manuálne činnosti.

vroni
16. mar 2022

Nie. Nebrala by som podradne zamestnanie a vôbec si nemyslím, že podradne zamestnania neexistujú. Existujú. Od pochybných kseftarov cez predavačov teplej vody, lobbyistov az po politikov. A spústa iných pridružených zamestnaní. Nebrala by som ani jedno z nich. Zato som snáď do 10 rokov chcela vo Viedni zametat ulice. A keď sa dnes pozerám, koľko ti zametaci zarábajú, tak si hovorím, že som mala pravdu 🤣🤣🤣🤣Predavačku ci upratovačku považujem za bežné povolania. Aj keď spoločensky a finančne slabo ohodnotené.

dkethe
16. mar 2022

@akvi ale mat vlastny apartman a zveladovat ho, ci mat kone a statok... Nie je praca predavacky ktoru vezmes z nudze, je to skor splnenie sna .... O tom nehovorim.

miselar
16. mar 2022

U mňa osobne je podradné zamestnanie robiť štetku....Pracovala som v mnohým odvetviach .Ako upratovačka ,operátorka telefónna pre UPC,ako predavačka textilu aj ako predavačka potravín a nakoniec som vedúca predajne .Nikdy som sa nepodvysovala pretože pre mňa je to normálne zamestnanie.Kto má zdravé ruky a nohy môže robiť hocičo.Ale teda podradne je rozťahovať nohy 🤣🤣🤣

jana_eyre_2
16. mar 2022

Ja vysokou školu nemám, mám len maturitu.. kedysi som začínala ako predavačka, časom som pomenila pozície až som mala celkom dobrú prácu s ktorou som bola spokojná (účtovníctvo).. po dlhom čase doma s detmi už sa nemám kam vrátiť a vôbec mi nevadí že začnem od začiatku, vklude budem znova aj v obchode, alebo pôjdem upratovať.. nie je to premna žiadna podradna práca, je to práca ako každá iná, len pár ľudí má dojem že sa môžu vyvyšovať nad ostatných len na základe ich vzdelania, alebo práce.. je to ich vizitka.. premna je dôležité aby som popri práci stíhala deti, domácnosť a mala čosi zaplatené.. u nás doma je ambiciózny môj manžel, som rada že robí to čo ho baví, že môže kariérne rásť..

Takže vskratke, ano budem vpohode robiť "podradnu" prácu, lebo každá legálna práca je dolezita, inak by nevznikla 😉

anonymous87
16. mar 2022

Ziadne zamestanie nie je podradne. Ziadne. Treba si uvedomit, ze je to ako sukolie v hodinach. Bez jedneho koliecka by proste nefungovali. Tak ako bez upratovaciek by bol neporiadok, bez smetiarov vsade odpadky, bez predavacov by si umrela od hladu (nadnesene povedane)….
Ja sa sice roky pohybujem v administrative, ale keby bolo najhorsie, isla by som aj zachody umyvat. A nie, nehanbila by som sa za to ✌️
Vazim si kazdeho jedneho pracujuceho cloveka. Absolutne ma nezaujima druh prace. Lebo kazda je dolezita a pre spolocnost potrebna