Brigáda a úrad práce
Idem sa sem poradiť, nakoľko dcéra bude asi od polovice mája po dokončení VŠ na úrade práce a zároveň má možnosť brigádovať na dohodu v práci kde aj v súčasnosti brigáduje ako študent, avšak vedúca v tej práci to zisťovala koľko by mohla odrobiť a hovorila, že je to nejako obmedzené iba na 40h za mesiac a do určitej sumy, avšak keď som nad tým uvažovala a trochu pozerala zákon tak ono je obmedzené hlavne preto, že je tam aj príjem z úradu práce, avšak dcéra v tomto prípade nebude mať žiaden príjem z úradu práce, tak sa zamýšľam nad tým či toto obmedzenie by platilo aj pre ňu alebo jej by sa to netýkalo, keďže aj v tej práci spoločne sa o tom rozprávali a dcéra by tam rada zostala kým si nájde stálu prácu a niečo si privyrobila avšak ak to má byť obmedzené tak to sa neoplatí nejako keďže to vychádza, že by mohla v tomto prípade odrobiť iba nejakých 6 dní čo je nič
@janka_lolo Prosím ťa, koľko tam zarobí, keď píšeš, že si nedokáže zaplatiť zdravotnú? Veď to nie je ani 100 mesačne.
Akú radu čakáš?
Nech sa nahlási na úrad, dodrží ten limit mzdy jeden mesiac, druhý odrobiť 10 dní a limit. To má celé dva mesiace zdravotnú zaplatenú. Tretí mesiac buď ostane na úrade a robiť nebude (má zaplatené poistné) alebo sa dá vyradiť a bude robiť na dohodu, zdravotné zaplatia oni alebo dcéra z výplaty. Inú možnosť asi nemá.
@janka_lolo Ešte raz, nech sa nehlási na úrad práce a normálne nech brigáduje, ak bude pracovať (alebo jej to zamestnávateľ tak bude písať) 2 hodiny denne, tak nebude platiť žiadnu zdravotku.
@abbey1 ved bude mat strhnute odvody zo mzdy plus zamestnavatel
ale cela tato diskusia je divna lebo
1. ide o vysokoskolsky vzdelanu zenu tak nechapem preco to riesi jej mama
2. skoncila VS mala by sa normalne zamestnat ak inak sa neda tak UP a absolventsla prax a nie tu spelulovat so 40 hodinami za rok
@janka_lolo podľa mňa tomu veľmi nerozumieš, dala som ti link, precitaj si
Z dohôd sa platia odvody. Čiže ak je niekto na dohodu zamestnaný, nemusí byť ani na úrade.
@rs33333 To si musíš zistiť od niekoho z tvojej fakulty, kto s tým má skúsenosť, kedy sa kontrolujú kredity na postup do ďalšieho ročníka a posielajú sa papiere o vylúčení... u nás už niekedy v júli pokiaľ viem, takže by si to medzi tým nahlasovať musela... pokiaľ teda nesplníš podmienky na postup samozrejme, potom si normálne cez leto študentom, aj keď nejaké skúšky neporobíš a áno, v semptembri nepôjdeš na zápis, ukončíš štúdium a pôjdeš na zápis na druhú VŠ
Skús kuknúť niečo na profesii, alebo aj na https://superbrigady.zones.sk/ občas sa tam objaví niečo fajn.

@simca06022011 áno dávky nebude poberať, preto ma to zaujímalo, že či aj tam je to obmedzené ale hlásiť sa tam musí pokiaľ nebude mať prácu, keďže ako študent ďalej pracovať nemôže lebo dňom úspešného zloženia štátnej skúšky stráca štatút študenta a výhody spojené s ním a študenti môžu viac zarobiť akurát platia z toho daň, ktorú im samozrejme po podaní DP vracajú