icon

Brigáda pre ženu s epilepsiou

hksls
2. máj 2022

Ahojte ako by ste riešili moju situáciu?
Mam 31 rokov bývam s rodičmi mam priateľa ale nepracujem koli tomu ze mam Epilepsiu a som pomalá a logicky mi to až tak nepali a som na ID
ja viem ze priateľ je unavený lebo pracuje plus doma v záhrade musí robiť
Ja mam doma tiež co robiť uvariť upratať a hovorí mi ze ja neviem co je to každý deň ráno vstávať a ísť do roboty,ze ja mam peniaze od štátu a nemusím ani prstom pohnúť áno viem ma pravdu
Chcela by som ísť do práce niekam kde nebudem musieť mať veľkú zodpovednosť napríklad roznos letákov niečo primitívne

marsmykkok
2. máj 2022

V prvom rade nie je pekné od priateľa že ťa ponižuje, podľa mňa je to taký človek že keby on aj sedí 8 hodín v kancelárii a pije kávu a pozerá Facebook a ty budeš 16 hodín makať v bani bude on chudáčik čo sa narobí a ty budeš nič. Mne by svietila kontrolka nad takým chlapom. A k práci, brigáda by bola fajn. Musíš ale zvážiť čo zvládneš a za pokus nič nedáš, hlavne bude fajn že budeš medzi ľuďmi a trocha vybehnes zo stereotypu.

deti95060810
2. máj 2022

čo chceš riešiť priateľa? a či prácu...
Priateľ je blbec - kvôli tým hlúpym rečiam... a do práce by bolo fajn, len vzhľadom na tvoj zdr. stav skús menej náročnú prácu... napr. dokladať tovar v Tescu...

pribinak
2. máj 2022

@hksls taka brigáda je super nápad. Hentoho by som poslala do kelu
Čo si to k tebe dovoľuje? Buď nech akceptuje že máš zdrav. problemy a si na ID, alebo nech si nájde inú

hksls
autor
2. máj 2022

@pribin môžem poslať ss ak samozrejme nevadí tu to nechcem písať

pribinak
2. máj 2022

@hksls jasne, pošli

hksls
autor
2. máj 2022

@pribinak máte ss

eeffka
2. máj 2022

@hksls v praci mam 2 kolegyne s epi a normalne robia... nevidim dovod sediet doma na zadku. Vieme o tom, ak by nieco, ako reagovat.

hksls
autor
2. máj 2022

@eeffka veď aj ja chcem niečo robiť keď aj niečo primitívne

kacena4
2. máj 2022

v 30tke sa zamyslat ze by si nieco aj robit isla... neviem ake mas stavy, ako casto zachvaty... dcera ma 18, maturuje a uz na leto ma 2 brigady vybavene. tiez ma epi

hksls
autor
Autor odpoveď zmazal
hksls
autor
2. máj 2022

@kacena áno je to neskoro ale chcem si zarobiť pár eur k ID
roznasam letáky a brala by som aj podradnu pracu

ankare
2. máj 2022

@hksls tvoj frajer je riadny somár. Dúfam,že s ním neplanujes budúcnost a iné záväzky. Ako toto dokáže povedať??? 🤦
Obdivujem Ťa,že máš chuť ísť pracovať, super, si šikovná. Skús si nájsť možno niečo na polovičný úväzok.
Držím palce!

hksls
autor
2. máj 2022

@ankare skúšam robila som iba v dedine zametanie,hrabanie,roznasame spolu letáky a niečo také podobné by som brala napríklad vo firme niečo so by som dokázala
Hanbím sa ze mam 31 a som ID

..

ankare
2. máj 2022

@hksls to vôbec nie je hanba. Taký status môže mať ktokoľvek tu z nás a kedykoľvek.
Práveže buď na seba hrdá, ako sa k tomu stavias a chceš makať na sebe. Super!

buberova
3. máj 2022

Tiež poznám niekoho s epi a normálne chodí do fabriky robiť manuálne. Asi závisí od toho v akom to máš stave

kacena4
3. máj 2022

@hksls ziadna praca nie je podradna je to praca sko kazda ina, necudujem sa vyjadreniam priatela ked aj ty mas na pracu takyto nazor

luccija
3. máj 2022

@hksls ako často máš záchvaty si stabilizovaná?
Určite niečo hľadaj pre vlastné sebavedomie a pocit užitočnosti ...ale v záhrade trocha môžeš porobiť nie?nepodcenuj sa neviem aké berieš lieky ako sa cítiš, ale ľudia s epi bežne pracuju

hksls
autor
3. máj 2022

@kacena4 ja som robila iba u nás v dedine pár mesiacov a pred tým vo fabrike a tak chi rýchlosť a kvalitné kusy

hksls
autor
3. máj 2022

@luccija záchvat do mesiaca 1-2x noc niekedy deň a áno mam super lieky

rol76
10. jan 2023

@hksls Od tvôjho priaťela je to nepekné,že sa k tebe takto správa.Mal by ťa chápať,že si chorá.Ja som ťiež na ID,50%,už 18 rokov.Depresie,úzkosťi,porucha osobnosťi,lieky beriem pravidelňe,na kontroli chodím ťiež pravidelňe.Až pred siedmímy rokmy sa mi podarilo nájsť zamestnanie,kde nikomu nevadí,že som na ID,že som z liekoch spomalený trochu.Ale som vodár,a práca mi prináša veľa stresu.Praskňe voda,a ja niekedy na rýchlo neviem čo robiť.Aspoň že mám spolahlivých,dobrých kolegov,ktorý mi pomáhajú v ťažších robotách.Ale stále hľadám kľudňejšie miesto pre seba,zaťial bezúspešňe.A ťiež mám liek proti epilepsii,Timonil 3OO,ale len raz som mal záchvat našťastie.Veľa šťastia!🙂