icon

Bude odmena zamestnancov 800 eur?

huginko
26. jan 2025

Dostane ju vo výške 800 eur alebo to nie je iste?

Strana
z5
zobaka
26. jan 2025

nechcu to podpisat samospravy 😥

huginko
autor
26. jan 2025

@zobaka paráda, no hlavne, že na zvýšenie platov učiteľom sa zas našlo... Pre štátnu a verejnú správu ako vždy nic

elviku11
26. jan 2025

@huginko samosprávy to nechcú, lebo štát by im na to nedal peniaze, museli by to cvakať zo svojho a už teraz majú problém ako tak udržať rozpočty. Už teraz zvyšovali plno poplatkov pre ľudí...

huginko
autor
26. jan 2025

@elviku11 chápem. No týmto štýlom zamestnancom nebudú zvyšovať platy dokedy? Už teraz sú žalostne nizke

mamina7070
26. jan 2025

kolektivna zmluva zatial nie je podpisana tak nie su ani benefity napr +5 dni dovci atd

katuskamala1
26. jan 2025

Tiez to citim ako ty, ze to je nefer ale zaroven si uvedomujem, ze lekari aj ucitelia sli do ulic. MY nie. Ja som socialna pracovnicka a za to, co robim, dostavam smiesne peniaze pritom cele okolie len kruti hlavou,ze moju pracu by nerobili...

huginko
autor
26. jan 2025

@katuskamala1 a prečo to tak je, tiež nechápem.... Akoby sme boli spokojní, frfleme a nič... A zástupcovia odborov sú slabí.. Nič nedokážu vyrokovat

baskustek
26. jan 2025

Ešte nič nie je isté, ale napríklad v našom kraji to išlo normálne do návrhu rozpočtu a ten bol schválený, takže by sme mali dostať. Treba si zistiť, či to išlo do rozpočtu u vás…

zobaka
26. jan 2025

@huginko aj mne je smutno z toho platu sa nedaju pokryt zakladne vydaje

zobaka
26. jan 2025

@baskustek tam je podmienka odpracovat aspon 1 den v roku 2025 nevies nahodou, ked sa poda vypoved, ci ma clovek narok?

zobaka
26. jan 2025

@katuskamala1 hej my nemame anibtretinu z ich platov a čušime, hned by som sa pridala

katuskamala1
26. jan 2025

@huginko
@zobaka
Ano,mame nizsie platy ako ucitelia.. a nejaka jedna odmena nic nevyriesi... u nas sa minuly rok nieco pohlo, sli sme o triedu vyssie vsetci na slovensku co pracuju na rovnakom mieste avsak realne to robi cca 100e co je jedine zvysovanie za dlhee roky dozadu i dopredu...
Do odborov mozeme napr i ja no ja sa priznam ze na to nemam gule.. :(

zobaka
26. jan 2025

@katuskamala1 nevyriesi, ale aspon by potesila ja som za dlhe roky ani raz nemala zvyseny plat

suzy2508
26. jan 2025

@huginko ako že učiteľom sa našlo? Mám tlieskať za 5 % od septembra, keď sme 2 roky nedostali pridané? Ja viem, že vo verejnej správe tie platy nie sú bohviečo, ale ruku na srdce, tak predimenzovaná ako je verejná správa, hádam nie je žiadne odvetvie. Učiteľov je málo, tak isto aj doktorov. Tých 800 e, čo ani nie je pre všetkých je riešenie? Nech si ich nechajú a radšej nech dôstojne zvýšia, nie že dorovnajú infláciu. Je mi ľúto aj upratovačky, kuchárky, vychovávateľky, na ktoré sa vždy zabúda a robia za deravý groš. Pevne verím, že aj z ich strany príde väčší tlak, nie len z našej učiteľskej.

huginko
autor
26. jan 2025

@suzy2508 no ruku na srdce... Robíte vo verejnej správe? Tak prosím nehovorte, keď neviete. Mame nižšie platy ako učitelia, robota ľahká nie je, je jej co raz viac, práca so stránkami.... A o 13 tej doma nie sme. Aj my by sme chceli 5 percent, mame 0....a tabuľky si porovnajte, nám ide navýšenie zo základného platu, vám z celého... Mýlim sa?

zobaka
26. jan 2025

@huginko ja mam v tabulke v hrubom 570 eur 😥 za odbornu robotu cize aby to bolo zakonne musia to dorovnavat

huginko
autor
26. jan 2025

@zobaka to je úplne úbohé... To ma mrzí. Zamestnanci štátu... Veď to už v obchode sa zarába viac... 😥😥😥

huginko
autor
26. jan 2025

@suzy2508 samozrejme len učiteľom a tým co robia v školstve, lebo len oni a nik iní v tomto štáte nie je

suzy2508
26. jan 2025

@huginko ja robím 5 rokov v školstve, preto mi príde smiešne, že mi niekto ide závidieť 1280 v hrubom za to, že som stále jednou nohou v base.

ukulela
26. jan 2025

@huginko prepac, to naozaj zavidis ucitelom? nech sa paci, pedagogicke minimum, ci co, a mozes ist na skolu ucit .... riesit rodicov, deti, vzdelavat sa, ... to naozaj nie je ze o 13tej doma. dobry ucitel asi musi robit pripravu, musi oducit, pracovat s detmi, vyplnat agendu .... v zivote by som nehccel a ucit v triede dnesne deti, ani dnesnych pubertakov. a za tie prachy uz vobec nie. dotahovat sa s rodicmi, co su presvedceni, ze ucitel je nepriatel.
ano, v statnej sprave a samosprave maju zalostne malo, ale nie su jedini. uvitelia sa ozyvaju, tak, ako lekari. a naozaj treba povedat, ze stat povedal mestam "dajte zamestnancom", no nedal im na to nepniaze, odkial to maju vziat? Zvysit poplatky za smeti a dane za nehnutelnosti? za skolske druziny a skolky? parkovne? co sme si zvolili, to mame. nas stat investuje inde, nie do ludi, co si to zasluzia.

suzy2508
26. jan 2025

@huginko a o 13 doma nie som ani ja. Ja mám 7,5 hodinový pracovný čas.

huginko
autor
26. jan 2025

@ukulela každá má pocit, že to jej zamestnanie je najťažšie a najmenej platené. Ja vravím len to, že keď sa nájde na učiteľov, lekárov, prečo nie aj na štátnych a verejných zamestnancov... Vám by sa páčilo keby to bolo naopak? Tiež by ste v úvodzovkách zavideli, nie? Ide o princíp. A ja tiež mam 7 5 hodinový úväzok, pracujem ďaleko dlhšie

zobaka
26. jan 2025

@huginko tak je, nakoniec budem robit predavacku, ale budem mat aspon o 300 eur viac

hankab
26. jan 2025

@zobaka ved to nie je ani minimalna mzda, ci nieco mi unika?

zobaka
26. jan 2025

@hankab tak su nastavene tabulky pod minimalnu mzdu..cize mzda sa dorovnava

tetapetra
26. jan 2025

@hankab takto funguje náš štát 🤷🏻‍♀️.

mondolina
26. jan 2025

táto" odmena " ešte nie je istá? 🤣 a ja, že budem bohatá 🙈

zobaka
26. jan 2025

@tetapetra ten kto ma na starosti tabulky evidentne na to serie, tiez nechapem ako to tak moze byt

hankab
26. jan 2025

@zobaka rozumiem ze to je zalostne nizky plat a je do placu, ze clovek z takej mzdy nema sancu vyzit. ale ked tu napisete ze dostavate 570 v hrubom, tak to laikovi co sa nevyzna to vyznie akoby ste robili na polovicny uvazok.
O dorovnavani som nikdy nepocula, to je pekna hlupost, ze vobec nieco take daju do tabulky, ked minimalka je dana zakonom.

zobaka
26. jan 2025

@hankab no tiez som sa cudovala ked som sa dostala do verejnej spravy...ale takto stat (ne)funguje, na verejnu spravu sa roky z vysoka se..e, zial plny uvazok, preto jedine vypoved

Strana
z5