Bude odmena zamestnancov 800 eur?
Dostane ju vo výške 800 eur alebo to nie je iste?
@huginko robila som aj učiteľku a teraz som vo verejnej správe, takže to viem porovnať. A skutočne im netreba závidieť to navýšenie, zaslúžia si to. Som síce teraz ako referent vo verejnej správe platovo na tom o niečo horšie, ale už by som sa za katedru nevrátila. Za tie peniaze mi to nestojí, zdravie máme len jedno.
@suzy2508 ucitelom 2 roky vo verejnej sprave v tabulkach nie je ani len aktualna minimalna mzda... a ze predimenzovana? Ako ked sa ucitel rozculuje ked mu niekto hovori ze ci ma malo a pod tak aj ja by som ti teraz chvela ppvedat, ze ani ty absoluutne nevies ako to chodi na napr upsvare, ked ma jedna socialna kuratorka agendu 200 klientov. A ked sa jednemu dietatu nieco stane tak je ona ta, co nesla do terenu na kontrolu.. nehovoriac o tom,ze casto krat je ako veduci oddelenia dosadeny poloticky myslim clovek co nema paru o tom co ma riadit... u nas napr naposledy pravnicka, co sa na porade pytala co je CDR (detsky domov "po novom")... No a kazdu chvilku im aj agendu menia.. chodia na sudy,pisu posudky kde sa ma dieta umiestnit, ci ma ostat doma,ci ist do reedukacky.. a ak sa zle rozhodne, tak aha vysledok nedavnej tragedie nedavno...
Vzdavam hold ucitelom,mate to denno denne na nervy. Dovolenku by ste radi cerpali i inokedy nez v lete... a icitelia v špeckach no dakujem pekne... No bolo by pre teba obohacujuce, ze aj napr taka socialna pracovnicka na urade co zaraba 900e by si zasluzila mat aspon kazde 2 roky zvyseny plat a ani naaahodou za dverami necaka dalsia na vystriedanie prave naopak...
@suzy2508 predimenzovaná? Vyskúšajte napríklad na UPSVaR kuratelu či štátne dávky A po mesiaci sa ozvite keď vám cinkne na účet 800€
@mamina7070 pokiaľ nie je podpísaná
nová, platí stará.
@huginko tak ja mam 8 a pol hodinovy, o hodinu menej by som brala, ale neda sa to. kazde zamestnanie ma svoju vyhodu, mam dve kamosky, ktore sa teraz tahali do statnej spravy. cielene, lebo pracovny cas, padla a pokoj. tiez + 5 dni DV navyse. ano, tabulkovy nizky plat, v Lidli zarobila viac, ale vidi vyhody. a preto tam sla.
@ukulela ja teda benefity v štátnej správe nevidím …
@mateson2004 nie to mas zle info platila len do konca augusta 2024 aktualne neplati kolektivna zmluva
@mamina7070 tam.kde pôsobia odborové organizácie zamestnanci o benefity neprichádzajú .
@mateson2004 ale kolektivna zmluva neplati ano napr 2% zbhrubej mzdy ako prispevok na dss sa dostava ale napr pat dni navyse ako dovca nie je a ani % zvysenia platov atd
@hankab veľa ľudí o tom ani len netuší. A už vôbec netušia,že týmto ľuďom sa dopalca na dôchodok lebo ten im tiež vychádza nižší ako je minimálny dôchodok. Akurát Matovič sa to snažil podvihat,a aj podvihal. Za Fica sa to teda nedialo a ani nedeje,ten radšej zamrazí platy (aj zamrazil) ale sebe podvihal
800€ je aj s osobným príplatkom.
@mamina7070 takže už nie je tých 5 dní dovči navyše? A kedy podpíšu kolektívku?
@huginko ale ved vas tam nikto nedrží. Učiteľom ani lekárom som v živote nenávidela. Maju za sebou roky štúdia, vzdelávajú sa neustále. Do toho majú vychovávať deti, niekedy aj rodičov, vediet pracovať s technológiami, sledovať nové trendy a metódy vo vyucovani, byt psychológom, niekedy policajtom, blízkym priateľom deti a my im ideme závidieť? Dvojnásobok platu by si zaslúžili. A nepoznám učiteľa, ktorý je o 13 doma. Po večeroch si robia prípravy, študujú, robia vedeckú činnosť. Prepáčte, ale ide z vášho príspevku hnev. Ja som si dorobila pedagogicku VŠ, aby som mohla robiť v školstve, ale teda neviem co nám závidite. Treba pohnúť zadkom a niečo pre seba urobiť keď nie ste spokojná.
@huginko učitelia tiež nie sú doma o 13. a ak náhodou niektorý je, tak garantujem, že doma pracuje ešte niekoľko ďalších hodín. treba poniektorým skúsiť prácu učiteľa, nerobili by to ani za dvojnásobný plat
@sonkyp joj, myslite si co chcete... 🙂Mozno mám vyššie vzdelanie ako mnohí učitelia a verte mi, že na zadku nesedím...a tiež ma nepresviedcajte... Mam lekárov a aj učiteľov v rodine... 🙂A ak závidieť vy, tak nech sa páči... Ja nezávidím, konštatujem a tu moja debata konci... 🙂
@katuskamala1 u nás v 15 000 meste je ich habadej na mestskom úrade, dokonca toľko, že keď tie ženy šli do dôchodku, tak ani za ne nebrali ďalšie. Na toto malé mesto máme 2 pokladníčky v okienku, to mi príde ako vyhadzovanie peňazí a predimenzovanie. To, čo si popísala, že robíš, robím aj ja (agenda, komunikácia s rodičmi + k tomu aj učenie). Nemám dojem, že za tých 5 rokov na VŠ som sa škrabala po zadku a taktiež robím x krát viac než 7,5 hodiny + mám ďalšiu prácu, keďže z týchto peňazí nedokážeme vyžiť a platiť účty. Nevidela som, že by zamestnanci na úradoch volali po nejakom proteste. Vás, bohužiaľ, nie je počuť, možno je na čase, aby ste sa začali ozývať. Ja viem, že máte práce na kuratele dosť, hovorila som o miestach napr. na mestskom úrade. Zase trochu treba byť aj realista, ale na prácu učiteľa a doktora reálne tú VŠ potrebuješ. Naozaj je treba VŠ a vysokoškolský plat pani, ktorá dáva pečiatky na mestskom úrade? Toto zase len vymyslel niekto od stola, aby si zamestnanci za vysoké školy platili. Ja sa s mojím platom po prvej a druhej atestácii veľmi hýbať nebudem a ešte pred dôchodkom budem makať v druhej robote, aby som niečo nad zadkom, ale dúfam, že mi konečne narastú gule a v najbližšej dobe podám zo školstva výpoveď. Nestojí to za naše nervy, peniaze, hnusných rodičov a už sa v poslednej dobe hanbím hovoriť, že robím učiteľku v škole, taká podradná sa naša práca stala. Nie je to poslanie, ale hanba a za také peniaze to ostane robiť len odpad. Mne to účty nezaplatí, hoci som sa v tom našla.
@suzy2508 predstavte si, že na mestskom úrade pracujú aj architekti, právnici, stavbári, inžinieri, atď. Čiže vysoká škola sa vyžaduje... To nie je len o buchani pečiatok. To tak vyzerá, ked prácu hodnotia takí, ktorí nemajú ani v päte, čo práca na mestskom úrade obnasa... Tak prosím vazte slová..
@huginko a presne si urobila vo svojom príspevku to isté a hodnotila prácu učiteľa. Ak sa ti nepáči, dorob si školy a šup za tú katedru. Odporúčam každému, kto učiteľom závidí. Možno si povieš, ako dobre ti bolo v predchádzajúcej práci. Ale nehovor mi, že sa tam tie teplé miesta na úradoch nedržia a ľudia sa tam do práce netlačia. Zaujímavé, že v školstve toto nemáme a chýba x tisíc učiteľov.

@hankab presne tak... A ľudia si myslia, že aké platy úradníci maju... 🙈Smutne