icon

Bude odmena zamestnancov 800 eur?

huginko
26. jan 2025

Dostane ju vo výške 800 eur alebo to nie je iste?

zobaka
26. jan 2025

@jvasenka mali...vo verejnej sprave je nejake nizke sebavedomie

huginko
autor
26. jan 2025

@suzy2508 no netlačia, keď sa vyhlási vyberko na stavebný úrad napr. nehlasi sa nik. A ak sa prihlási, za krátky čas odíde...práce veľa, zodpovednosť veľká, plat úbohý... Kde to prosím žijete? Tie časy sú dávno preč...

huginko
autor
26. jan 2025

@jvasenka mali, dávno vravím...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zobaka
26. jan 2025

@huginko presne u nas odislo za rok vela ludi, realne sa nikto uz zo 700-800 eur nevie uzivit

1ryba
Odpoveď bola odstránená
huginko
autor
26. jan 2025

@1ryba tak možno na ministerstvach

huginko
autor
26. jan 2025

@1ryba no pokojná zostaň ty, lebo ja pokojná stále som... 🙂

tetapetra
27. jan 2025

@1ryba napríklad ja osobne som mala nad sebou toľko nadriadených,že nebolo koho do riti kopnúť,🤣. Minister, generálny riaditeľ, sekčny riaditeľ, jeho zástupca, vedúca, jej zástupca a ešte manažér oddelenia. Akože a načo? Reálne som prácu - skúšky robila ja a oni akože vo veľkom podpisovali. Taká nadriadena, ani len netušila čo robím. Po správnosti by mala prebehnúť kontrola šiestich oči, ta ani netušila kde,čo ako.

lienka.7
27. jan 2025

@huginko nechcu to podpísať samosprávy, lebo údajne nemajú peniaze. Treba ísť na zastupiteľstva a sa pýtať, či na svoje platy majú a taktiež na rôzne nezmyselné "projekty". (Na ktore sa peniaze nájsť musia, lebo vsak z toho sú %).

lienka.7
27. jan 2025

@mamina7070 nie je pravda, @mateson2004 ma pravdu. Kde sú vlastne odbory, podpisu zmluvy a tie platia. My to tak mame tiež. Nam naša platí, presne podmienky ostali zachované. Len ti, co odbory nemajú čakajú na tých "zhora".

mamina7070
27. jan 2025

@lienka.7 a vy patrite pod koho ?

ukulela
27. jan 2025

@malasandrika pozri, baby z okolia, čo tam šli, tak pre stálu pracovnú dobu, voľné víkendy a aj tých +5 dní dovolenky. Ja som 24/7 na tlf a kvôli charakteru práce v podstate aj 1 nohou stále v riziku výpovede. Mám ale zaujímavú a tvorivú prácu, vybrala som si ju. Áno, aj ja sa sťažujem, no zas vidím aj benefity. Tak, ako moje kamošky na úradoch.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
huginko
autor
27. jan 2025

@1ryba ako povieš

janagem
27. jan 2025

Ja som tiež robila chvílu vo verejnej správe a áno je tam príliš veľa zamestnancov - každý úrad ich má na okresanie. Či už hovorime o daňovom, upsvare alebo ministerstvách či uradoch. Ak sa okresaju funkcie ktoré nie sú až tak potrebne tak sa dajú zasa podporiť tie, ktorých je nedostatok a môžu sa zvýšiť aj platy.

A len tak mimochodom - matrika, daňovy úrad, upsvar, rvzp, inšpektorát práce - z tých 7.5 hodín som reálne videla pracovat 4-5 na týchto úradoch (s pár výnimkami), lebo tu je kávička so schránkou, ktorá je kamarátka/veľký podnikateľ, tu kávička s vedúcim, tu predĺžený obed, tu si vyberám kam na obed pôjdeme, tu roznasam papiere a zakecam sa v každej kancelárii.

huginko
autor
27. jan 2025

@janagem tak neviem teda kde si pracovala, ale všetky úrady, ktoré menujes sú štátna správa a nie verejná.... Takže tvoj príspevok je trochu zmatocny... Neverim, že na obciach/mestách je prezamestnanost

janagem
27. jan 2025

@huginko ano? Obec o 49 obyvateľoch, starostka, asistentka starostky a sekretárka?

huginko
autor
27. jan 2025

@janagem a starostka ta ma byť sama?

janagem
27. jan 2025

@huginko si predstav. Na fo, že nič nerobí tak či tak - ani nedodržuje ona (ani tie dve) úradné hodiny a daň za odpad a nehnuteľnosti za rok 2023 ešte neboli doručené. Ani len nedávajú online zmluvy a faktúry. Takže na čo tam majú byť traja ľudia? Bežné toto zvláda jedna osoba v súkromných firmách.

huginko
autor
27. jan 2025

@janagem dúfam, že si to riešila. Zas sa nebavme o extrémoch, prosím.....

janagem
27. jan 2025

@huginko to usduzujes na základe čoho? Že tu ľudia nesúhlasia a tvojou témou? Všetky úrady čo som kedy riesila som vždy riešila s úsmevom, pokorou a trpezlivosťou. Lebo áno, viem že úradníci sú ľudia. Ale zasa netvarme sa, že neexistujú miesta,ktoré by sa nedali okresať - napríklad že obce ktoré majú 50 obyvateľov by mali mať len starostku na úrade.

Napríklad aj počet vodičov na mestach by sa dal okresať - vo veľkých firmách čo točia viac peňazí ako mesta, šéfovia zvyknú šoférovať. Ak by sa urobil reálny audit, som si istá, že by sa našli pozície ktoré by sa dali okresať alebo spojiť. Aj môj bratranec robí it na mestskom úrade, kde sú 5ti itckari na deň, nie taký čo programujú ale sú len 'reaktivny' a polovica ich je zbytočná lebo naposledy robili to, že zháňali predlžovací kábel na vianočný stromček. Takže by stačili 3ja.

Na druhej strane, ty musíš mať dôvod prečo ostávas v štátnej správe - teda pardon, verejnej správe. Ak ti nevyhovuje plat musí ti vyhovovat niečo iné, lebo si si už 3x mohla nájsť prácu u sukrminka alebo korporátne. Či už je to stále teplé miesto, Pracaa blízko domu, hodiny v práci, alebo čokoľvek iné.

Všetko má pre a proti. Namiesto plakania nad tým že učitelia majú vyššie platy, zburcuj ľudi na svojom úrade nech idú štrajkovať. Nebolo by to efektívnejšie?

ukulela
27. jan 2025

@janagem pls, daj mi do súkromnej správy tu obec. Vďaka.

lenkit
27. jan 2025

@huginko učiteľa, lekára, sestru nemôže robiť "hocikto", je to regulované povolanie. S povinnosťou sa napr. sústavne vzdelávať. Ten tlak je úplne iný z ich strany. Nie je možné to porovnávať.
Ale súhlasím, že mzdy niektorých zamestnancov sú žalostne nízke, neviem, či je vôbec možné dosiahnuť tlak zo štátnej/verejnej sféry.

rebeka25
27. jan 2025

@mondolina tiež som ich uz videla na účte 🤣🤣🤣🤣
Tak som vedela, že v Júni to má cinknut.

tetapetra
27. jan 2025

@janagem poznám podobný prípad. Obyvateľov je samozrejme viac. Starostka si dokonca dáva preplácať dovolenku a pritom všetci vedia,že lieta do kanady a kade-tade po svete

janagem
27. jan 2025

@ukulela nehnevaj sa, ale nechcem aby ľudia na nete vedeli, kde bývam :D

huginko
autor
27. jan 2025

@janagem co usudzujem? Moja téma bola, či dostanú zamestnanci odmenu...A prosím nerieš, kde mam a nemám pracovať, či sa mam alebo nemám vzdelávať... Moju pracovnú pozíciu tiež nemôže robiť hocikto. Dokonca ani s akoukoľvek VŠ... 🙂

janagem
27. jan 2025

@tetapetra Ved to. Plus si povedzme, u nás pani starostka ani nebýva v obci, ale býva u svojho priateľa v úplne inej časti Slovenska. Ale plat jej cinkne každý mesiac :D naposledy som ja musela volať ohľadne odvozu odpadu priamo firme, ktorá to rieši lebo pani starostka nemohla dvihnúť telefón. Ale ak náhodou dvihne, tá spomenie, že keby bola ona stavebný úrad tak nevie či by nám povolila stavbu (dom davno skolaudovaný a na obci to odobrila predchádzajúca starostka - jej mama 🙂 ). Peniaze ktoré sú preplatenie kade tade (teda aspoň na faktúrach z roku 2022 už ani nerisim, nájom náradia i.e lopata akrompac za deň 420 eur)