icon

Budem po atestácii preradená do vyššej platovej triedy?

anadel
9. júl 2024

Dobrý deň,
rada by som sa informovala ohľadom plánovanej atestácie. Učím v MŠ, aktuálne som zaradená do platovej triedy 6. Mám vyštudovanú STU Bratislava nepedagogický odbor, no v Modre som si urobila DPŠ pre učiteľstvo v MŠ. Po vykonaní atestácie by som bola zaradená do platovej triedy 7? Aká je ďalšia možnosť zvýšenia kvalifikácie tak, aby som sa posunula aj v mzdovej tabuľke?
Ďakujem pekne.

heln
9. júl 2024

@anadel po ukonceni dps si kvalifikovana, a ano, mala by si ist do 7. triedy. atestacia po novom sa robi az po 5 rokoch praxe a ano, po prvej atestacii by si mala ist do 8. triedy. zvysit mzdu si mozes absolvovanim inovacneho vzdelavania, uznaju ti 4 vzdelavania, za kazde dostanes 4 % priplatok, cize po tych stytoch je to 12% priplatok. a po kazdom roku praxe platovo poskocis o par eur.

akvas
28. feb 2025

Dobry den .Chcem sa opytat do akej platovej triedy by som mala byt zatadena.Pracujem ako specialny pedagog s 1 atestaciou na ZUS.Som zaradena do platovej triedy 6.Tak ako ucitelia bez atestacie.Mam vystudovane konzervatorium a 1.stupen vysokoskolskeho studia Bc.v odbore ucitelstvo hudobneho umenia.Podla mna by som mala byt v siedmej platovej triede,ale tvrdia mi,ze atestacku som mala ukoncenu skor ako Bc.a preto som v sestke.Moze byt toto dovod?😉

clovekoj
10. mar 2025

@akvas Áno, je to ten dôvod. Atestácia sa vykonáva aj podľa vzdelania. Ak niekto skončí strednú pedagogickú školu, urobí si atestáciu, ale potom ide študovať ďalej na VŠ, tak mu už tá atestácia k danému stupňu vzdelania neplatí, musí ju vykonávať opäť.