Budúca kolegyňa po materskej
Ahojte, potrebovala by som radu, ako sa zachovať v tejto situácii. Moja kolegyňa odchádza v rámci firmy na inú pozíciu do zahraničia. Miesto nej sa pomerne dlho hľadala náhrada, ide už o trochu komplexnejšiu pozíciu. Každopádne nadriadena sa rozhodla že príjme na túto pozíciu mamičku po materskej, ktora síce má fajn prax, ale posledné 3 roky bola na materskej s 2 deťmi. Neviem ako to má vyriešené, podľa nariadenej to vôbec nemusí negatívne ovplyvniť jej výkon (ak má opatrovatelku či dáva deti do jasli, neviem) ale tá práca si naozaj vyžaduje úplnú pozornosť, v rámci našej práce budeme len my dve - neviem, toho sa desím asi najviac, že viac v práci nebude ako bude. S doterajšou kolegyňou sme sa vždy v predstihu dohodli kedy má kto voľno, žiadne voľná zo dňa na deň či nad rámec dovolenkových dní (akože PN, nejaké sick days atď.). Neviem si predstaviť, že mi zavolá že zajtra alebo dnes nerobí, lebo ma choré dieťa. Alebo bude na HO (často robíme z domu, niekedy aj týždeň sústavne) a bude sa miesto práce venovať deťom. Ja nemám nič proti nej, ani proti matkám, ale toto je fakt práca, ktorá sa ťažko kombinuje s malými deťmi. Myslite že je reálne s týmto argumentom uspieť? Akonáhle sa totiž ako tak zabehne, terajšia kolegyňa prechádza inde a keď sa táto nová rozhodne skončiť, bude prúser lebo ostanem na to sama. Alebo budem sama robiť kvôli chorobám jej deti.
@eleanor2510 to sú dosť výnimočné situácie, myslím, že sa to frekvenciou nedá porovnať s tým, ako často sú deti choré. A áno, mnohé tu máme také zamestnania, že naozaj nikdy nejdeme ani na PN, ani na OČR (hovorím o bežných situáciách, samozrejme, iné je nebodaj nejaké onkologické ochorenie, vážny úraz). S bežnou chorobou vieš robiť z domu, dobehnúť si to večer, cez víkend. Keď sú deti choré, tak počkám na muža až príde z práce a potom si idem odrobiť ja.
Samozrejme nie každá práca sa dá takto prispôsobiť, a preto stále budem tvrdiť, že nie každá pozícia je vhodná pre matku a malými deťmi, ktorá chce/nechce - musí vymeškávať
@kaca222 ved toto vsetko chapem, lenze z toho, co autorka doteraz napisala, vyplyva, ze ony dve nevynechali ani jeden jediny den navyse, uz pocet dni dovolenky dany zo zakona sa jej zda vela. Ide mi o jej pristup. Jasne, ze pri matkach je vacsie riziko, to vsetko chapem, ale chcem jej ukazat, ze svet nestoji na tom, ze niekto vo vynimocnej situacii rano zavola, ze nepride. Lebo ona to prezentuje tak, ze ano a ze ona to nikdy neurobi. No nauci sa, ze niekedy sa to neda inak. Zase, niekedy, nie 4x do tyzdna, to sa potom bavime o inom
@anonym_autor ako dlho tam pracujes? Za cely ten cas sa nestal ani jeden jediny vykyv, ze by si ty alebo kolegyna zo dna na den vypadla? Lebo ano, pri matkach moze byt riziko, ale prepac, prezentujes to tu tak sebavedome, ako keby sa konkretne tebe nemohlo nic stat z hodiny na hodinu. Bozechran, nic take ti neprajem, ale zivot proste prinasa situacie, ktore neovplyvnis - moj kolega napriklad musel v strede dna bezat z prace, lebo mu nahle na infakt zomrel svokor, dalsiemu vytopilo byt - ci ani to nebudes riesit, kym neodovzdas svoju agendu? Co si robot? Obidve doteraz ste boli roboty? Preboha, o tomto hovorime, ze zijes pracou, lebo si vopred chystas scenare, co bude, ked matka pojde na OCR, ale ani raz nepripustis, ze nieco sa nedajboh moze stat aj tebe. A o tomto hovorime, ze ty to nemas riesit, na to mate hadam vedenie, aby to riesilo. Ak nie a je to firma naprd, uvazuj o odchode, lebo fakt to neskutocne prehanas.
@eleanor2510 no, za skoro 3 roky čo som tu, sa zatiaľ nič zo dňa na deň nestalo ani mne, ani kolegyni. Keď niekedy vypadol net, zapla som data, keď bola odstávka elektriny, pracovala som z kancelárie. Ja chápem že keď má človek zdravotné problémy ktoré mu bránia v práci, musí mať kľud a liečiť sa. Našťastie toto sme nemuseli doteraz riešiť, ani neviem o tom ze by boli nejake problémy s predošlými kolegami na tejto pozícii. Čo však viem tak išlo o bezdetných, pravdepodobne kvôli tomu že je ťažké zohnať nového človeka, už šéfka pristúpila aj na túto možnosť. Čo už, nechám to asi zatial tak a uvidím ako to pôjde, toto uz ja neovplyvnim.
A 25 dní dovolenky som myslela ako základ u nás, ak s nemýlim tak keď má človek dieťa alebo nad určitý vek, má ešte ďalších 5 dní. Mne to nevadí, veď je to jej voľno na ktoré má nárok, ale ak ešte k tomu bude treba pridávať ďalšie dni voľna, tak sa to vie nazbierať.
@eleanor2510 no, za skoro 3 roky čo som tu, sa zatiaľ nič zo dňa na deň nestalo ani mne, ani kolegyni. Keď niekedy vypadol net, zapla som data, keď bola odstávka elektriny, pracovala som z kancelárie. Ja chápem že keď má človek zdravotné problémy ktoré mu bránia v práci, musí mať kľud a liečiť sa. Našťastie toto sme nemuseli doteraz riešiť, ani neviem o tom ze by boli nejake problémy s predošlými kolegami na tejto pozícii. Čo však viem tak išlo o bezdetných, pravdepodobne kvôli tomu že je ťažké zohnať nového človeka, už šéfka pristúpila aj na túto možnosť. Čo už, nechám to asi zatial tak a uvidím ako to pôjde, toto uz ja neovplyvnim.
@anonym_autor vidis, sama hovoris, ze je tazke zohnat cloveka, tak potom si nemozes velmi vyberat. Radsej matka, o ktorej nic nevies, ako nikto, ci? A este otazka je, preco je take tazke zohnat cloveka? Si aspon za ten vykon adekvatne ohodnotena? Lebo mozno aj to tych ludi odradza, ze to tam sefka prezentuje, ze treba robit pomaly ako stroj a vobec nechybat, to iste ludi odradi
A 25 dní dovolenky som myslela ako základ u nás, ak s nemýlim tak keď má človek dieťa alebo nad určitý vek, má ešte ďalších 5 dní. Mne to nevadí, veď je to jej voľno na ktoré má nárok, ale ak ešte k tomu bude treba pridávať ďalšie dni voľna, tak sa to vie nazbierať.
@anonym_autor no autorka. základ je 20 dni pokiaľ nemáš dieťa alebo 33r. ak máš 33r alebo menej ako 33r a dieťa máš 25dní.
@anonym_autor zo zakona je 20 dni, matky maju zo zakona 25 dni, ak vasa firma pridava navyse, tak bude mat viac, ale to budes mat aj ty, ked dosiahnes 33 rokov
@anonym_autor vidis, sama hovoris, ze je tazke zohnat cloveka, tak potom si nemozes velmi vyberat. Radsej matka, o ktorej nic nevies, ako nikto, ci? A este otazka je, preco je take tazke zohnat cloveka? Si aspon za ten vykon adekvatne ohodnotena? Lebo mozno aj to tych ludi odradza, ze to tam sefka prezentuje, ze treba robit pomaly ako stroj a vobec nechybat, to iste ludi odradi
@eleanor2510 vyžaduje sa aspoň nejaká prax na podobnej pozícii, práve aj kvôli tomu, aby človek vedel o akú prácu ide - a nemusela to šéfka takto vykresľovať. Nemám až tak veľa info o tom, akú prax má, ale nejakú áno.
Čo sa ohodnotenia týka tak podľa mňa fajn, aj v porovnaní s inými firmami, aj s ohľadom na benefity a dovolenku navyše. Ono záujem by bol, ale ze skor sa hlásia absolventi po skončení VŠ, toto však nie je vhodná pozícia pre juniora.
Tebe môže byť srdečne jedno že je matka, rob svoju prácu a vyžaduj, nech si ona robí svoju nakoľko ju tam prijmu ako zamestnanca nie ako matku.
@bg92 mne nevadí že sme tam dve a zastupujeme sa navzájom. Je ale rozdiel keď má kolegyňa naplánovanú dovolenku od stredy a deň predtým mi vysvetlí a spíše čo rieši, v akom je to štádiu, atď, a napríklad si predtým uzatvorí čo najviac svojich vecí, a rozdiel keby mi ráno napísala že dieta má horúčky, musí bežať k lekárovi alebo čo. Tam ide o to, že musíme medzi sebou dobre fungovať a tú prácu a plánovanie dovoleniek brat a ohľadom na to druhú. Lebo ak ju mám zaskakovat a prechádzať si xy komunikácie a informácií k prípadu, tak nebudem mať čas ani ja svoju prácu.
@anonym_autor Uplne zbytocne sa dopredu obavas. Ked som ja sla na dovolenku, tiez som svojej zastupkyni vsetko spisala, atd. Ale ak by som ostala zo dna na den doma, nemala by takyto navod. Musela by si poradit sama, popozerat odoslane maily z predchadzajuceho dna. Vzdy ku koncu dna posielam nejake reporty, mame trackery, zavedeny subor, kde sledujeme otvorene veci. Tak ak bude tvoja kolegyna castejsie vypadavat, tak spolu s vedenim budete vymyslat, ako proces co najlepsie zefektivnit, aby neostavali visiet otvorene veci...Ved na to mate managera, aby taketo problemy riesil.
@eleanor2510 vyžaduje sa aspoň nejaká prax na podobnej pozícii, práve aj kvôli tomu, aby človek vedel o akú prácu ide - a nemusela to šéfka takto vykresľovať. Nemám až tak veľa info o tom, akú prax má, ale nejakú áno.
Čo sa ohodnotenia týka tak podľa mňa fajn, aj v porovnaní s inými firmami, aj s ohľadom na benefity a dovolenku navyše. Ono záujem by bol, ale ze skor sa hlásia absolventi po skončení VŠ, toto však nie je vhodná pozícia pre juniora.
@anonym_autor pozri, ber to, ako pride. Aj keby vzali kohokolvek ineho, nemas istotu, ze neodide v skusobnej dobe. Aj matka moze odist v skusobnej dobe. Alebo moze byt velmi sikovna a ziadne problemy nemusia vznikat. Naopak, s hocikym inym vznikat mozu. Lenze toto clovek dopredu nevie a hlavne to nevie ovplyvniť. U nas v robote je filozofia, ze problem sa riesi, az ked vznikne, a prekvapivo (alebo mozno nie prekvapivo) to funguje. Riadim sa tym aj v sukromi. Kedysi som mala pripravenych aspon 10 scenarov, co vsetko sa moze pokazit a ako to v danom pripade budem riesit. V 90 % pripadov ta situacia vobec nenastala alebo bola uplne banalna. Ale tiez som na to musela dozriet. Uvidis to aj ty casom na sebe. Naco sa stresovat niecim, co mozno bude uplne inak? A ak to nebude dobre, vzdy sa to da riesit. Tak pokoj a vyckaj, ako sa to cele vyvrbi.
To si robíš srandu? Moje nervy, človek sa berie už pomaly ako stroj. Aj ten stroj sa čas od času pokazí 🤦♀️
@anonym_autor pozri, ber to, ako pride. Aj keby vzali kohokolvek ineho, nemas istotu, ze neodide v skusobnej dobe. Aj matka moze odist v skusobnej dobe. Alebo moze byt velmi sikovna a ziadne problemy nemusia vznikat. Naopak, s hocikym inym vznikat mozu. Lenze toto clovek dopredu nevie a hlavne to nevie ovplyvniť. U nas v robote je filozofia, ze problem sa riesi, az ked vznikne, a prekvapivo (alebo mozno nie prekvapivo) to funguje. Riadim sa tym aj v sukromi. Kedysi som mala pripravenych aspon 10 scenarov, co vsetko sa moze pokazit a ako to v danom pripade budem riesit. V 90 % pripadov ta situacia vobec nenastala alebo bola uplne banalna. Ale tiez som na to musela dozriet. Uvidis to aj ty casom na sebe. Naco sa stresovat niecim, co mozno bude uplne inak? A ak to nebude dobre, vzdy sa to da riesit. Tak pokoj a vyckaj, ako sa to cele vyvrbi.
@eleanor2510 a potom tu človek číta, ako každý mesiac je matka s dieťaťom doma, lebo zasa sopel.. preto úplne chápem autorku, jednoducho u kolegýň s deťmi je oveľa viac neprítomnosti kvôli chorobám
Ale veď ja nehovorím, že matky sa flakaju, nerobia, berú očr. V kontexte mojej práce je to však veľmi veľký risk, že má žena dieťa alebo viac detí. Keď vezme zo dňa na deň dovolenku, nebudem mať o trochu práce navyše - budem mať na sebe celú jej prácu. To, že si neberieme sick days a nedávame dovolenky zo dňa na deň je presne tá ohľaduplnosť, ktorá reálne nič nestojí, no zlepšuje nám fungovanie v práci. Nie som si istá, či matka bude mať rovnaký mindset, ked jej zo dňa na deň ochorie dieťa.
@anonym_autor nebude mať rovnaký mindset. Bude riešiť priority.
Mám po 40tke a rozhodne mojou prioritou nie je práca. Ak keď ma baví, tiež sa nakopí, keď kolega vypadne, ale vieš čo? Tá firma nie je Tvoja, na to nezabudaj. Ak nestihnes, nestihneš. Si zodpovedná za svoju robotu, zvyšok nech rieši tvoja nadriadena.
Okrem iného, každý je nahraditeľný. Aj ty. Neboj, firma nekrachne, nezatvoria, nepolozia podnikanie, keď tam nebudeš.
Je normálne, že si ľudia berú peenky, očerky, ktoré sa nedajú naplánovať vopred. S tým sa musíš naučiť žiť. Keď máš také "pocuchané " nervy, že Ťa rozhodi aj obyčajné Péčko kolegu, tak na tu pozíciu, prepáč za názor, nie si vhodná skôr ty, ako matka po materskej.
@anonym_autor baby nič v zlom,ale tie ktoré sa tu vyjadrujete, že je autorka sebecká alebo diskriminacna,ste asi nikdy toto nezažili v práci.
Ja áno. Všetko je na vašich pleciach, takéto mamičky sú takmer stále myšlienkami inde, sledujú si telefón, často sa im situácia zmení z minúty na minútu a podobne.
Keď sa ráno v case Vašej zaslúženej dovolenky pozriete na mobil a v ňom správa z noci,že ona nemôže ísť do práce, že nestíha termíny atď... nech sa páči, skúste si to.
A áno,aj ja som mama.
@anonym_autor pravdepodobne ju prijali, lebo ako matke po rd mohli dat nizsiu mzdu. Nikto nerozmyslal v ten moment, ze by ta jej vypadky v praci mohli ovplyvnit. Nikto na teba nemyslel. Tak sa zariad v praci (a najlepsie vseobecne v zivote) podla tohto poznatku.
@reela pravdepodobne. Asi stačilo, že povedala, že ju to nebude obmedzovať v práci, avšak to je veľmi jednoduché povedat.
Hovorím, už sa celkom tlačilo na to, aby sa našla náhrada, ako to dopadne uvidím časom. Našťastie šéfka je fajn, keby niečo, tak to budem riešiť s ňou.
@eleanor2510 a potom tu človek číta, ako každý mesiac je matka s dieťaťom doma, lebo zasa sopel.. preto úplne chápem autorku, jednoducho u kolegýň s deťmi je oveľa viac neprítomnosti kvôli chorobám
@misiak7777 ale ano, to vsetko sa da pochopit, len tu stale v celej tejto diskusii obchadzame jednu vec, a to je, ze to miesto je problem obsadit. Keby mali 30 super vhodnych kandidatov a sefka si zo vsetkych vyberie matku, tak este dokazem pochopit autorkino sklamanie. Ale oni ocividne kandidatov nemaju, resp. maju len nevhodných. Takze nie su velmi v pozicii, aby si vyberali. Je to nevhodne pre absolventov, je to nevhodne pre matky, tak aka je to super pozicia, to sme sa nedozvedeli, ocividne sa o nu ludia netrhaju, ale proste ked je zo vsetkych uchadzacov ta matka najlepsia, tak asi to o niecom svedci.
@anonym_autor baby nič v zlom,ale tie ktoré sa tu vyjadrujete, že je autorka sebecká alebo diskriminacna,ste asi nikdy toto nezažili v práci.
Ja áno. Všetko je na vašich pleciach, takéto mamičky sú takmer stále myšlienkami inde, sledujú si telefón, často sa im situácia zmení z minúty na minútu a podobne.
Keď sa ráno v case Vašej zaslúženej dovolenky pozriete na mobil a v ňom správa z noci,že ona nemôže ísť do práce, že nestíha termíny atď... nech sa páči, skúste si to.
A áno,aj ja som mama.
@destra Jasne že hej. Keby tu napísala, že ma kolegyňu, ktorá má malé deti a tá sa nevie sústrediť, v jednom kuse je s deťmi doma, tak nepoviem mäkké F. Ja mám tiež odbor, ktorý je pre matku veľmi náročný a sama hovorím, že som rada, že svoju prácu urobím, robím ju svedomito, zaskočim za kolegov ak treba, vrátila som sa do nej po materskej, nie rodičovskej, teraz som.opat na materskej a kolegom dviham telefóny denne uz z pôrodnice, nakoľko prevzali časť mojej agendy a som im nápomocná, keďže tá firma ma živý a mám ju rada. mohla by som v nej aj postúpiť vyššie (lepší plat) ale veľkú kariéru ponechávam mladším bez detí a nechám si to na neskôr, keď vyrastú. Ale keď sa tak.lepsie zamyslím, obsahovo a rozsahovo robím prakticky to isté, čo tí, čo tie skúšky za sebou majú, len ja za menší plat. Veď aj ty sama si mamou a píšeš, že ty si v práci hlavou v praci. Čiže sa da. Autorka vsak rieši kolegyňu už teraz a mne to pripomína tie ohovaracky a intrigy, čo fakt nikomu nechýba na pracovisku.
Ináč, na uľahčenie, keby som sa napila niečoho silnejšieho zakaždým, keď sa tu objaví slovo "mindset", už som.pomaly aj opitá 🙈
Autorka, prečo odišla tvoja kolegyna? Preložili ju?
Predstav si ze takto bude o par rokov niekto zmyslat o tebe lebo budeš mat malé deti.
@nyphadora vidíme to tu na fóre, ako sa v lete využívajú tie súkromné škôlky, vsak? Ani do náhradnej štátnej ho nedajú. Prečo aj, keď môžu byť doma a o tomto autorka píše.
@anonym_autor
Z mojich skúseností. Vždy je to o človeku a jeho prístupe k práci, k zodpovednosti. Veci sa dajú dodávať aj doma
@misiak7777 ale ano, to vsetko sa da pochopit, len tu stale v celej tejto diskusii obchadzame jednu vec, a to je, ze to miesto je problem obsadit. Keby mali 30 super vhodnych kandidatov a sefka si zo vsetkych vyberie matku, tak este dokazem pochopit autorkino sklamanie. Ale oni ocividne kandidatov nemaju, resp. maju len nevhodných. Takze nie su velmi v pozicii, aby si vyberali. Je to nevhodne pre absolventov, je to nevhodne pre matky, tak aka je to super pozicia, to sme sa nedozvedeli, ocividne sa o nu ludia netrhaju, ale proste ked je zo vsetkych uchadzacov ta matka najlepsia, tak asi to o niecom svedci.
@eleanor2510
Dobre pozície je veľmi ťažko obsadiť. Hlavne ak hľadáš experta a vyžadujes značný prínos. Na administratívu máš pred dverami milión ľudí, ale na to aj stredná je až dost
@eleanor2510 no evidentne robia na pozícii, kde treba hlavne znalosť a prax. A teda nechápem zavzdusnovanie tuto mamičiek kvôli ocr. Jednoducho to je fakt, že matka bude pomaly raz za mesiac mimo práce, lebo sopel. Z autorky tu pomaly spravia diskriminačnú mrchu, ale fakt je, že zato že ja nemám decko mám furt niekoho zastupovať?
No, ci si to priznas alebo nie diskriminujes tu zenu lebo je matkou. Ja ti naozaj prajem, aby sa ti nezmenil zdravotny stav lebo na to, aby si zo dna na den vypadla z prace nemusis byt matkou. A cim budes starsia tym to riziko bude vyssie. Skoro v kazdej praci ked vypadne clovek tak je to na ostatnych, ktori to tahaju…Nepoznam ta, neviem aka si, ale to co pises sa fakt ze cita….
@eleanor2510 no evidentne robia na pozícii, kde treba hlavne znalosť a prax. A teda nechápem zavzdusnovanie tuto mamičiek kvôli ocr. Jednoducho to je fakt, že matka bude pomaly raz za mesiac mimo práce, lebo sopel. Z autorky tu pomaly spravia diskriminačnú mrchu, ale fakt je, že zato že ja nemám decko mám furt niekoho zastupovať?
@misiak7777 a co tak to radšej riešiť s vedením? Ale jasne tu je každý hustý ale v reále skloni hlavu, nepovie ani slovo a bez problémov zastupi. Ja tiez vela zastupujem za kolegyňu a to uz ma veľké deti, neriešim lebo viem ze ked bude treba tak zastupi ona mna. Snáď ty deti nikdy mat nebudes aby takto nemuseli hovoriť o tebe
No, ci si to priznas alebo nie diskriminujes tu zenu lebo je matkou. Ja ti naozaj prajem, aby sa ti nezmenil zdravotny stav lebo na to, aby si zo dna na den vypadla z prace nemusis byt matkou. A cim budes starsia tym to riziko bude vyssie. Skoro v kazdej praci ked vypadne clovek tak je to na ostatnych, ktori to tahaju…Nepoznam ta, neviem aka si, ale to co pises sa fakt ze cita….
@pehavcek presne tak, očividne ešte mladá a neskúsena co si mysli ze ju v zivote nemôže nikdy postihnut žiadna nepredvídateľna situacia a pritom stačí tak málo. Tiež som bola taka hlúpa ze som pracovala aj cez chorobu, myslela si ze firma bezo mna nebude môcť fungovať, išla som tam dusu nechať až som jedného dna dostala výpoveď, neprijali na moje miesto nikoho a čuduj sa svete, firma funguje dalej, prácu prerozdelili a nic sa nestalo. Akurát ja som skončila z toho niekoľkoročného stresu s chorým srdcom a povedala som si ze uz nikdy viac sa kvôli práci stresovať a trapit nebudem
@misiak7777 a co tak to radšej riešiť s vedením? Ale jasne tu je každý hustý ale v reále skloni hlavu, nepovie ani slovo a bez problémov zastupi. Ja tiez vela zastupujem za kolegyňu a to uz ma veľké deti, neriešim lebo viem ze ked bude treba tak zastupi ona mna. Snáď ty deti nikdy mat nebudes aby takto nemuseli hovoriť o tebe
@anonym_93f78f no vzhľadom na to že mám 42 a deti nechcem, tak ich mať nebudem 🙂😉 a áno, riešila som s vedením, keď mala nastúpiť matka, žiaľ 🙂 znova budem opakovať, pri matkach je veľká pravdepodobnosť častej ocr, lebo sopel. Ja chápem samozrejme aj matky, ale chápem aj autorku
@anonym_93f78f no vzhľadom na to že mám 42 a deti nechcem, tak ich mať nebudem 🙂😉 a áno, riešila som s vedením, keď mala nastúpiť matka, žiaľ 🙂 znova budem opakovať, pri matkach je veľká pravdepodobnosť častej ocr, lebo sopel. Ja chápem samozrejme aj matky, ale chápem aj autorku
@misiak7777 ta zena ešte ani nenastúpila a uz ju hejtuje, pritom o nej a jej živote nevie nic. S takym vnútorným nastavením ako ma autorka voči novej kolegyni veru spolu asi dobre vychádzať nebudú
Ja jsem mela s dcerou porad ocr a ruzne jine volna kvuli doktorum takze obavy chapu a muzou tyto situace nastat. Ale jelikoz jsem si to sama uvedomovala, radeji jsem sla na obycejnou pozici,zastupitelnou jinyma lidma a chodila si na ocr v klidu dal.
@misiak7777 ta zena ešte ani nenastúpila a uz ju hejtuje, pritom o nej a jej živote nevie nic. S takym vnútorným nastavením ako ma autorka voči novej kolegyni veru spolu asi dobre vychádzať nebudú
@anonym_93f78f tak ja vychádzam len z toho, čo som videla v predošlej práci, čo vidím v inych tímoch v tejto. Neviem si úplne predstaviť robiť túto prácu a mať dve malé deti, to nemyslím ako hate voči nej, ak to bude zvládať ako má tak to bude super. Ale aj tu vidíš reakcie, že mali ľudia podobné skúsenosti s matkami kolegyňami.

@anonym_autor ako dlho tam pracujes? Za cely ten cas sa nestal ani jeden jediny vykyv, ze by si ty alebo kolegyna zo dna na den vypadla? Lebo ano, pri matkach moze byt riziko, ale prepac, prezentujes to tu tak sebavedome, ako keby sa konkretne tebe nemohlo nic stat z hodiny na hodinu. Bozechran, nic take ti neprajem, ale zivot proste prinasa situacie, ktore neovplyvnis - moj kolega napriklad musel v strede dna bezat z prace, lebo mu nahle na infakt zomrel svokor, dalsiemu vytopilo byt - ci ani to nebudes riesit, kym neodovzdas svoju agendu? Co si robot? Obidve doteraz ste boli roboty? Preboha, o tomto hovorime, ze zijes pracou, lebo si vopred chystas scenare, co bude, ked matka pojde na OCR, ale ani raz nepripustis, ze nieco sa nedajboh moze stat aj tebe. A o tomto hovorime, ze ty to nemas riesit, na to mate hadam vedenie, aby to riesilo. Ak nie a je to firma naprd, uvazuj o odchode, lebo fakt to neskutocne prehanas.
@eleanor2510 to sú dosť výnimočné situácie, myslím, že sa to frekvenciou nedá porovnať s tým, ako často sú deti choré. A áno, mnohé tu máme také zamestnania, že naozaj nikdy nejdeme ani na PN, ani na OČR (hovorím o bežných situáciách, samozrejme, iné je nebodaj nejaké onkologické ochorenie, vážny úraz). S bežnou chorobou vieš robiť z domu, dobehnúť si to večer, cez víkend. Keď sú deti choré, tak počkám na muža až príde z práce a potom si idem odrobiť ja.
Samozrejme nie každá práca sa dá takto prispôsobiť, a preto stále budem tvrdiť, že nie každá pozícia je vhodná pre matku a malými deťmi, ktorá chce/nechce - musí vymeškávať